Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1603
Ostavite komentar
Da, uzas...mucnine 24h ali ne povracam. U prvoj trudnoci jesam ali sada je gore. Nemam ni apetit sve mi se gadi.

Zdravoo, da li neko moze da mi kaze sta misli o dabl testu? Ne znam da li da ga radim 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
To je neinvazivan test. Sastoji se od ultrazvuka i davanja uzorka krvi. Nista strasno. Ja sam ga radila u prvoj trudnoci.
Generalno je statistika, ali je pozeljno raditi i zbog samog nuhalnog nabora. Ko je strucnjak za to moze vrlo rano da utvrdi da li je sve ok. Kasnije u trudnoci kad sam krenula na ekspertne kontrole...svaki dr me je pitao da li sam radila dabl test... To je moje iskustvo.
Cao drage, osma sam nedelja a trudnoca treca🤗 Kada je vama poceo da se poznaje stomak?
To je individualno, zavisi od tvoje konstitucje i kako ti je postavljena posteljica...meni prilicno rano je poceo sa se poznaje stomak zato sata u sedmom izgledam kao da sam u deverom ☺️
Molim vas za pomoc,da li je neko imao slicno iskustvo I kako se na kraju zavrsilo?
Naime pre 2 dana sam bila kod lekara tada sam bila 6+5. Dr.kaze da trudnoca ne valja da se plod ne razvija,da mora kireraza. Tacnije kaze,ne vizualizuju se delovi ploda. Odmah sam isla kod drugog Doktora isto je rekao za plod ali kaze treba dati sansu,sacekati jos par dana da se uradi I beta da se vidi sta se sa njom desava. Jako sam uplasena,molim za savet I iskustva.
Ja sam tako u 12.nedelji morala uraditi kiretazu,a čekala sam od 6 da se nešto desi ,promeni ....plod se nije razvijao....posle toga sam rodila dete...ne brini i ako mora da ide napolje ,možda je boljr
Daj sansu obavezno to je jako vazno, znam iz licnog iskustva. Izdrzi dve nedelje i nadajmo se najboljem. Srecno javi sta se desava.
Pozdrav svima, da linje neko imao ikustva sa hematomom i krvarenjem? 8ma sam nedelje i u dva navrata sam imala obilno krvarenje koje je trajalo 1 dan. Na uz je sve ok sa bebom, ali mene bas brine sve.
doktor kaze da ima izgleda da bude sve u redu, samo trebam potpuno mirovati. buduci da vec imam dva djeteta, to potpuno mirovanje je nemoguca misija, ali se trudim i pridrzavam najvise sto mogu, iskrno se nadam da ce biti sve u redu. nadam se da ce i sa vama biti sve ok, zelim vam sve najbolje. kljucno je mirovanje i terapija progesteronom onako kako doktor propise. veliki pozdrav!
Hej Irina...I meni je trajalo samo jedan dan, u 2 navrata sam imala bas veliki odliv. Evo lezim, ustajem samo do wc, ali imam neku napetost u donjem delu stomaka. Sta ti je rekao dr, kakve su prognoze?
meni se upravi to desava, takodje sam osna nedelja. imala sam krvarenje jedan dan, na uz beba je vitalna, doktor je naredio potpuno mirovanje, terapija max doza utrogestana 3x2 od 100mg na 8 sati. krvarenje mi je stalo.
Cao svima..ja sam u 8. nedelji I prvi ultrazvuk zakazan tek za mesec dana.. Razmisljam da odem privatno ranije na ultrazvuk,za svaki slucaj?
Imam celodnevne mucnine I strasno gadjenje na mirise ..neznam da li je zgaravica ili samo mucnina..da li nesto preporucujete jer ovo ce izgleda potrajati?
Slazem se sa Kristinom tad se vec radi dabl test. Prvi ultrazvuk bi trebalo da bude oko nor 8-9 nedelje da se vidi srcana radnja i uzme uput za dabl test... tako je meni makar vodjena trudnoca...
Moj ti je savet da ako si u mogucnosti odes privatno na prvi pregled, najbolje je sto pre kako se ti ne bi nervirala a i naravno da se vidi kako trudnoca napeduje. 12 nedelja mi deluje kasno za prvi ultrazvuk. Srecnoo
drage mame,
radila sam vantjelesnu i sada sam 7+5. I dalje sam pod hormonskom terapijom..
Periodicno mi se pojavljuje braon sekret, nekad obilnije, nekad manje..pa stane par dana pa opet. Da li se nekoj od vas to desavalo?
I ja sam bila na vestackoj. Sada sam 6+5. Koristim dosta hormona. Isto sam imala braonkasto par dana . 3 doktora su mi rekla da je to normalno i da da se ucvrscuje plod, cisti materica , vreme menstruacije ili jednostavno od vaginaleta. Srecno
Meni se desilo i sve je bilo ok. Doktori to objasnjavaju kao zaostali krv od menstruacije. Sve dok nije sveza krv nije alarmantno. Srećno 😊
Cao mame i buduce mame 😊 Meni je prva trudnoca i osma smo nedelja i 3 dana, jednom sam bila na ultrazvuku u sestoj nedelji kada smo i utvrdili trudnocu, stim sto mene od dana kada sam trebala da dobijem ne prestaje da boli po dnu stomaka kao pred ciklus, i kada se nakasljem ili kinem kao da me probode, mozda su jajnici?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »