Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3045
Ostavite komentar
ja sam dobila inekcije ali sad kad razmislim od tada su se lokreti povecali. proslo je mesec dana od inekcija 8.mesec sam beba je preaktivna.
Drage trudnice, mene boluckaju ledja već neko vreme i nekako najbolje se osećam kad legnem na ledja, tad me popuste bolovi. Izbegavam puno da budem na ledjima jer sam čula da ne valja. Obavezno stavim neko vise uzglavlje. Nemam nikakvih smetnji kad tako legnem, a zanimame kako je kod vas i koliko je opasno lezati na ledjima u osmom mesecu?
Hvala cure na odgovoru. Znam da većina ne može na ledjima da izdrži dugo,zato sam i pitala jer je kod mene drugačija situacija. Ipak sve što je umereno ne može da škodi
I ja ne mogu da lezim na ledjima dugo, bukvalno krenem da se gusim tako da mi najvise odgovara na bokovima.. Ponasaj se onako kako tebi prija 🙂
Najbolje se ponasati kako ti tijelo samo govori. Naravno da neces satima tako lezati stoga se nemoj puno zabrinjavati. Ja ne mogu na ledjima provesti dulje od kojeg minuta jer me pocne gusiti ali sve smo prica za sebe.
Mame pijete li utrogestan?Ja pijem 3x1.I razmisljam da prekinem da ga pijem na svoju ruku 1 novembra a termin mi je 15 decembar,a beba je jako nisko.Toliko se naslusah prica da se necu moci otvoriti i da cu se namuciti zbog utrogestana.
Ja sam u prvoj trudnoci uzimala vaginalno utrogestan do veceri pred porodjaj. Ja ne znajuci da su kontrakcije pocele, stavila sam to poslednje vece i otisla u bolnicu. Tada su mi rekli da se sa terapijom prestaje najkasnije izmedju 36-38 nedelje. Sutradan popodne sam pocela da se otvaram, dugo smo cekali da se otvorim dovoljno (nekih 5-6 sati) , ali kad je pocelo porodila sam se za 20min bez problema. Tako da jeste islo sporije, ali nece biti problem za porodjaj ne brinite :)
I meni je tada termin, i pijem isto 3x1 od 200mg. Dr mi je rekla da prestanem 17og novembra. Nikako ranije, doduse, ja pijem zbog kontrakcija. I pravo da ti kazem da ako ne bih popila na vreme tabletu, kontrakcije bi bile ucestalije i bolne. Ne znam kako se ti osecas, ali ja ne bih na svoju ruku. posavetuj se sa dr svakako. I srecnooooo
Ja sam prestala da ga koristim u 32. nedelji. Meni bekan nije nisko, ali konsultujte se sa vasim ginekologom. Moracete vise da mirujete ako je nisko beba. Srecno.
Ja koristim, 1x200 uvece, ali ići ću na carski. Možda da sačekaš još malo dok ne udjes u 9ti mesec bar do 4 nedelje novembra tada ćeš biti 38ma nedelja jer ako se porodica više od mesec dana ranije od termina bebci verovatno neće biti zreli dovoljno i moraju u inkubator:(
A svakako cu ja poslusati doktorku,nego me brine kako cu se otvarati.
Jeste li odabrale kolica?
ja sam to pripremila jos u junu mjesecu :D prerano, znam, ali nisam mogla odoliti :)
Mi bas juce odabrasmo. Inglesina Trilogy sistem je na finom popustu u Aksi.
Драге Маме, да ли некој цурка по мало водица нека, на вешу у траговима и да ли вам се дешава да вам је веш влажан?
Moze biti da beba pritiska besiku,i da ne dolazi do dovoljnog praznjenja besike i onda curka po malo posle piskenja.To mi se desavalo.
Ćaos, da li je neka od vas koristilia poluginax vaginalete? 33 nedelje sam
ja koristim poliginax i cefalexin treca beba
Ćao buduće mame,juče sam primetila krv u mokraći i odmah otišla u bolnicu,uradili su mi ctg i vratili kuci.Rekli su da nisam hitan slucaj.inace sam 32+4 i prva mi je trudnoća.Mnogo sam se uplašila,nadam se samo da je možda neka urinarna infekcija.da li je neka imala sličan problem?Inače zadnje 2 nedelje osećam bolove u donjem delu stomaka
infekcija i bakterije i i ja isti problem imam dobila cefalfexin 3x2
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »