Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
Mame da li je moguće da beba počne da kašlje ako sam zapalila nekoliko cigarata? 2 dnevno, za vreme trudnoće nisam pušila.
Zdravo Aleksandra, nedavno sam i ja krenula da konzumiram cigarete nisam u trudnoci pusila , jedna dve na dan ne mogu bebcu da naskode.
Zdravo Aleksandra, nedavno sam i ja krenula da konzumiram cigarete nisam u trudnoci pusila , jedna dve na dan ne mogu bebcu da naskode.
Zdravo svima,

Moja beba ima 2 mjeseca I 3 sedmice I jos uvijek ne guce. Proizvodi zvukove ali ne guguce bas. Kako vase bebe? Koliko vase bebe mogu drzati glavu podignutu dok su na trbuhu? Moj bas kratko:(
Razgovorom podsticete bebu da guguce, smeje se, vriska, ispusta raznorazne zvukove i tako komunicira sa vama... sto se tice glavice i lezanja na stomak, moj bebac bas dugo moze da drzi glavu podignutom, i to jos od kada je imao mesec dana (inace ima 2mes i 2ned), stavljam ga cesto na stomak, na taj nacin vezba i jaca misice...pokusajte i vi tako :)
Moja beba ima isto toliko i ne guče 😊 Nama je pedijatar na prvom savetovanju rekao da nešto ni ne preporučuju još okretanje na stomak (možda pre misle na spavanje na stomaku) pa smo ga mi na kratko okretali. Baš se muči kad ga stavimo tako. Teško mi ga je i gledati pa ga vratimo na leđa. Tako da smo u istoj situaciji 😊
Nadam se da je normalno, ovo dizanje glave i stomak se moze izvjezbati, moj je vec poceo bolje da dize, ali ne znam kako da ga potaknem na gukanje. Nama je pedijatar rekao da je normalno i da je to ok, ali kad ga uporedim sa nekom drugom djecom uhvati me panika.
Nikada ne uporedjuj svoje dete sa drugom decom... Sve je individualno..
Zdravo drugari. Imam problem, nemam dovoljno mleka pa sam ubacila dohranu. Beba ne zeli ni da pomirise flasicu, a sto je najgore sad nece ni sisu. Povuce 5,6x i ne zeli vise molim vas pisite iskustva...ako je neko imao slican problem
Caj od piskavice tj grckog semena i bolja ishrana sa dosta corbica je meni jako pomogla. Caj sr kupuje na meru u zdravoj hrani i pije se 1 supena kasika na 2 dcl
I ja imam taj problem, pijem bozu koja stvarno pojacava laktaciju...takodje i ishrana je jako bitna, sto vise tecnosti i nema potrebe za dohranom.
Samo bebu na dojku na svaki njen zahtev i nećete imati problema sa količinom mleka... Mleko nemože biti ni slabo ni prejako za vašu bebu... Flašice znaju da naprave problem sa grčevima, možda je muči nosić, stomačić pa zato povuče samo par puta... Moj savet kao nekog ko je imao problem sa '' slabim mleko i nemanjem mleka '' sa prvim detetom, najvecu gresku sam napravila kad sam uvela flasicu, druga dva deteta sam zato dojila iskljucivo, bez flasica i bebci su napredovali mnogo bolje nego prvo... Samo pozitivno, bebu na zahtev na dojku,flasicu bacite, i ne slusajte nikoga, ako beba hoce da sisa i ceo dan dajte joj, jeste tesko u prvi mah, ali to je njena potreba, i u tom momentu joj to mnogo znaci.. Procice i ta faza
Moja bebica ima 2,5 meseca i jako dugo spava. budna je kad je muce grcevi,slabo ima period da je budna i raspoložena. Da li ima slicnih slucajeva?
Drage mame,bebac ima 2 meseca i 2 nedelje,jede Aptamil 1 5,6 puta po 120ml a cesto se desi da bljucne inace je krupna beba,sad vec ima 7kg. nocu se jednom budi i jede isto 120ml,da li je obavezno davanje vode uz to ili ne? jel imala neka problema sa uspavljivanjem preko dana? nocu spava od nekih 8,pola 9/9 do 4 jede i nastavi..hvala unapred
Draga Tijana, i moja bebica pije isto Aptamil. Posto mi je babica rekla da od Aptamila hoce da bude tvrda stolica, dajem joj vode da pije. I hvala Bogu nemamo problema. Mozes slobodno po malo da dajes vode. Pozdrav.
Cao drage mame 😊 imam pitanje. imamo 2 meseca i 3 nedelje,polako pocinjem da planiram kad cu uvesti i koje kasice pa me zanima me kad cete vi uvesti kasice? I ako ce neko kupovati koje ce uzivati?
ma kakva hrana sa tako malom bebom kojoj nije kako treba ni sazrelo crijevo..Sa cvrstom hranom po svjetskoj zdravstvenoj organizaciji se pocinje od 6 mjeseci nema potrebe prije al nikako..beba svakako ima majcinu krvnu sliku do 6 mjes a posle vi pravite njenu uvodjenjem crvste hrane
Planirala sam tad sta cu i koje cu. Nisam mislila odma da dam. A doktorka nam je uvela kadice sa 4 meseca,krenuli smo od povrca. Beba je hvala Bogu ziva i zdrava i jako dobro napreduje. Dvako od doktora vodi svoju politiku ni oni sami nemaju pojma.
Pre 4ipo meseca apsolutno ne treba uvoditi cvrstu hranu. Cak po preporuci szo pre 6 meseci. Krenucete sa pirincanim kasama,zatim krompir,sargarepa,tikvica,jabuka...
Na pocetku po par kasicica samo pa sve vise.
Pozdrav svima 😘 Imam pitanje za mame koje doje i dohranjuju svohe bebe. Koju kolicinu ad mleka dajete i da li odmah posle podoja? I da li dajete vodu? Ja cerkice dajem pomalo, ali smatram posto sisa da utoli zelj tako.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »