Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
10.11.🍼👧
7.11 decak
Jaa 😊
djecak💙
drage mame za par dana ulazimo u 9mjesec a meni su kontrakcije vec pocele.da li ima jos neka trudnica da joj tako bilo i jestel izdrzale do kraja
I meni su pocele.. ne brini se telo se sprema za porodjaj❤️
i meni su pocele...
ja, od 33. nedelje
Iskustva sa Zemunskom bolnicom? Znate li sta o epiduralu, stvarima koje je potrebno poneti u porodiliste? Svaka informacija je dobrodosla. Hvala unapred devojke.
Bolje je nositi kese,jer oni insistiraju da se stvari stave u jako malu natkasnu koja se nalazi pored kreveta,pa je lakse u nju gurnuti kese (a i svaki dan po 2 puta dnevno ti neko moze doneti sta ti treba).
Što se anestezije tiče,tu moras da imas izvestaj njihovog anesteziologa koji ranije nabavljas i sa kojim ides na porodjaj-u tom slucaju ce ti se u svakom slucaju naci anesteziolog i ne treba da brines uopste,ni da li je noć ni da li je vikend a ni praznik 😊
Jeko, izvini, ali ako moze i info, jel moze tamo torba da se unese ili mora u nekim kesama? I nesto sam nacula da ako dodjes u toku noci ili vikendom moze da se desi da anesteziolog nije tu i da ne dobijes epidural, da li znas nesto o tome?
Jeko, izvini, ali ako moze i info, jel moze tamo torba da se unese ili mora u nekim kesama? I nesto sam nacula da ako dodjes u toku noci ili vikendom moze da se desi da anesteziolog nije tu i da ne dobijes epidural, da li znas nesto o tome?
Nema na čemu,Jovana,drago mi je ako sam ti pomogla, i ja tebi i bebi želim sve najbolje ❤
Mene je poradjala dr. Žujković,mada su svi sjajni tamo-i dr.Madić,Lapčević,Banjanin...Bolnica zaista nije u nekom sjajnom stanju,ali zato ima neverovatno dobar tim stručnjaka 😊
Jeko hvala ti punooo na informaciji. Jos samo jedno pitanje, koji lekar te je poradjao i da li si zadovoljna? Sve najbolje tebi i bebi💕
Čitam ispod ovaj odgovor šta ti treba za porodilište. Bukvalno srednji vek. Toalet papir!!! O svašta. Ja sam se porodila u Ljubljani i opet ću. Samo mi je neseser trebao. Za bebu imaju i pelene i odeća, krema, sve. Za porodilje i papuče i spavaćice, ulošci,mrežaste gaće, ma sve . Menjaju stalno,ako ti treba novi peškir i pre vremena daju ti. Znači samo neseser sa četkicom i šta koristiš od kozmetike.
Ja sam se porodila u Zemunskoj u januaru prosle godine,i evo sad cu opet u oktobru 😊 Što se tice epidurala,to moras da zavrsis u devetom mesecu trudnoce,dakle,treba ti izvestaj kardiologa kao odobrenje za anesteziju,poslednja analiza krvi ne starija od mesec dana,sa tim nalazima ides kod anesteziologa u Zemunsku i tamo popunjavas formular,posle cega dobijas izvestaj u vidu odobrenja anestezije,koji obavezno nosis sa sobom na porodjaj. Od stvari ti treba, u zavisnosti nacina porodjaja:pribor za licnu higijenu,minimum 2 spavacice,papuce,gumene za tuširanje,toalet papir,mrezaste gaćice,mrezasti ulosci,flasa vode. Za bebu pakovanje pelena,tetra pelene,pavloviceva mast,peškiric. Svaki dan ti neko moze nesto doneti ako ti zatreba 😊
Dobar dan mame,36 nedelja beba zaostala u rastu na uz 1800 .Da li se neka od vas susrela sa ovim problemom?Svaki savet mi je dobrodošao.
Pozdrav Natasa,
Ja sam prvu ceru rodila u 37 nedelji bila je teska 1750, slabo je napredovala u stomaku, ali sam radila Kordosintezu i rezultati su bili ok. Rodjena je sa malom kilazom, bila je u bolnici 3 nedelje dok nije dobila 2200, imali smo dosta kontrola posle izlaska iz bolnice. Pre porodjaja su odradili aminosintezu da joj provere pluca i bilo je ok.Meni je bio zakazan carski zbog njenog stanja a i ja sam imala povisen pritisak.
Sve je proslo super, ona je dobro napredovala. Sada je prvak i sjajna devojcica.😊😊
Sve najbolje ti zelim, a veruj da ce biti tako.. samo malo strpljenja.👋
Drage zene da li neka ima problem sa nogom? Neka tupa bol koja bukvalno blokira nogu, tesko se hoda, penje i silazi niz stepenice?
Ja sam levom.. Levi kuk i prepona, jedva hodam, posebno uvece kad lezim ili u toku noci kad krenem u wc.. Jedva cekam da prodje..
Kazu da je to normalno, neki isijalni nerv se ukoci..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »