Komentari za tekst "Vaša beba u 4. nedelji"

Komentara
866
Ostavite komentar
Tako je
Koliko vase bebe od mesec dana spavaju? Moja beba nocu zaspi tek oko 1h(iako je kupanje u 8 i dojenje)...Dok ne zaspi na 1h trazi da sisa, ali to je vise da bude na grudima nego sto jede... Spava do 10ujutru i budi se na svaka 3h da jede...Preko dana ne spava duze od pola h, trza se u snu, vrisne, ako je drzim u rukama drema ali ne spava,bas se muci da zas
pi i danju i nocu... Samo je dojim, i ne place ne pokazuje da je gladna ali prosto ne spava. ima li neko slican problem?
Ista nam je tuga 😭 Nadam se da ce se to sto pre ustaliti..
Pozdrav mame, imam bebu staru 4nedelje, i od jutros sam primetila neprijatan miris iz levog uha iz kojeg takodje izlazi zuta tecnost i nema bolova. Da li se nema mama susrela sa slicnim problemom? Hvala unapred ❤
Sve isto kao i vi, s tim da sam sve simptome dobila jos u porodilistu, sutra idem kod ORL, pa cu videti sta je, sumnjam na virusnu infekciju s obzirom na neprijatan miris i svrab uha.
Imam dva pitanja ako neko ima slicno iskustvo.
Beba ima 3 nedelje, posle svakog podoja povrati u mlazu uz podrigivanje ili ne, jednom ili vise puta. Nakon toga se uspava, malo je muce grcevi, promeskolji se i uspava. Ali obavezno povrati i to mnogo. Stoluca joj je zuta pa pretpostavljam da dovoljno pojede, da nije gladna, bez obzira sto toliko povrati. Sta moze biti uzrok toga i da li da se javimo lekaru?
Od kad sam se porodila nenormalno mnogo jedem, bukvalno ukupno sat vremena dnevno ne zvacem. U trudnoci sam dodala manje od 10 kg, normalno sam jela a sada ne mogu da obuzdam glad, pogotovo slatkise jedem. Da li je to zbog mleka posto ga imam i previse pa organizam da mi trazi i kako da isnobtrolisem to jer cu da se ugojim vrlo brzo ovim tempom i da li neko ima slicna iskustva?
I kod nas je tako, često bi da jede. kad hoće da jede ako mi je glavica blizu nosa ili obraza brzom brzinom uhvati noc ili obraz i počne sisati. 😂 imam utisak kao da na silu jede😄
Jovana,vidim tvoj komentar sada,i mi imamo sada taj problem,sa povracanjem,pa me zanima sta ste uradiĺi po tom pitanju??da li ste isli kod lekara??
voljela bih da jos nekon napise svoje iskustvo.. moja beba radjena 23.8 isto tako svaki dan zna da povrati inace jede svaka 2h ali joj dodje nekad da trazi svako pola sata jelo i dam joj i ona povrati i onda opet trazi i dam joj i tek tad se uspava.. ali jedan put na danu povrati...
isto tako kako sam rodila jela bih samo slatko a u trudnoci nisam uopste jela slatko ...
i mi imamo takav problem kad pije te kapi espumisan pre jela mu dajem i posle kad sisa odma povrati...ja mislim da je dobro kad beba povrati jer tako bebe napreduju.a espumisan kapim nam i pomazu dosta.
Pozdrav mame ,mi imamo 21 dan i imamo problem sa grcevima. Doktorka nam je prepisala Biogaja kapi ujutru i Espumisan L. Malena mi spavi put povrati jelo posle tih kapi. Jel neko imao slicno iskustvo i sta je radio?
Nas momak ima 25 dana, grcevi su poceli kad je imao dve nedelje, prvo smo pili espumisan kapi i biogaju, u toku dana smo normalno funkcionisi, ali noci su nam bile katastrofalne. Stalno je plakao, nismo ga mogli uspavati, mucio se dok ne izbaci stolicu (nema zatvor) i gasove. Sada kpristimo colief kapi koje su preskupe, ali su se nama pokazale kao dobre. Colief u Sidu kostaju oko 3000 dinara. Inace, zbog grceba smo dobili i bruh, tako da se beba bas napinje... ☹️☹️☹️
Mi imamo 19 dana. Koristili smo espumian kapi i nije povraćala. Sipala sam joj u flasicu. Sad već pet dana koristimo bio gaja kapi i super joj je one su efikasnije.
zrdavoo mame htela sam jedno pitanje mi koristimo za grceve espumisan L..kazite vi meni sad koliko je on dobar da li je bolji espumisan ili biogaj kapi?
Mi koristimo i jedno i drugo po preporuci doktorke,biogaja nam i nije nesto pomogla . Doktorka kaze da je to vise probiotik. A Espumisan koristimo pre jela i malena mi povrati svako jelo kad popije te kapi. Ali i pomazu dosta. :) nemamo vise toliko grceva ,par puta u danu se malo zaplace i to je to.
Zdravo mame, da vas pitam, za 10 dana imamo prvu kontrolu, bebi ce sada 5 punih mesec dana.. Knjizica nam jos nije stigla.. Prijavljivanje je bilo po izlasku iz porodilista, da li ona treba da stigne na kucnu adresu ili kako?
Potrebno je da sa bebinom izvodom i potvrdom o prebivalištu odete u socijalno i da podnesete zahtev, dobićete potvrdu koja menja plastificiranu knjižicu koja stiže za 2-3 meseca. :)

mame koliko dugo se smiju davati biogaja kapi?mi smo bocicu potrosili jer je malena od 5ml..ako bi opet grcici poceli da li da opet dajem imamo 5 nedelja
nama su rekli tr
i flasice bio gaja mora da popije
Nas pedijatar preporucuje do godinu dana. Ja sam prvom detetu davala sest meseci, a sad planiram isto tako.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »