Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
958
Ostavite komentar
Drage mame, moja beba ima mesec i 6 dana, za mesec dana je dobila 700gr iako je non stop na siki, meni je to malo i htela sam da joj uvedem dohranu ali doktor kaze da je normalno i da nastavim da dojim, medjutim, zadnjih 3 dana beba ima redovnu ali zelenu stolicu i plasi me jer neki kazu da je zelena stolica znak da je beba gladna.
Draga Dijana, i dalje je stolica moje bebe zelena a ponekad i sluzava pa sam zato zabrinuta, nije tamno zelene boje ali je izmedju zelene i zute. Ipak cemo posetiti naseg pedijatra cisto da budem sigurna.
Nije malo 700g. Zelena stolica moze biti i od hrane koju ste Vi jeli. Znak gladi je stolica sluzava i zelena kao zabokrecina. Videcete sami po detetu,ali ako ima 5-6mokrih pelena,nije nervozna ne place posle podoja,nemate razloga za brigu. Zdravo se hraniti ,uzimajte dovoljno tecnosti i bez sekiracije i bice sve u redu :)
Drage mame...bebac ima mesec i 2 nedelje. Dojim je i plus dohrana,ali evo 2,3 dana kaki samo 1 ili 2 na dan,da li je to uredu?!! 🤔 mislim da bi trebala malo vise kao u pocetku.
Normalno je,tolerise se i do dve nedelje izostanak stolice.
Pozdrav mamice...Moja beba ima mesec i nedelju dana i kod nje me najviše brinu epizode cike i vrištanja...Čak i kad je nahranjena, suva, čista, ona nekada vrišti i ništa je ne smiruje...😔 Da li neka mama muči istu brigu? Osim toga, jako nemirno spava, cima se, uvija i stenje...
To su grčevi. Možda da probate sa nekim kapima, ja mojoj bebi dajem "gas" kapi, smanjuju gasove i nema grčeve, tj nije često nervozna a i kad jeste to bude kratko..
Nisu grčevi u pitanju. Pedijatar kaže da je bebica zdrava i da je to bezrazložno plakanje karakteristično za prva 2,3 meseca i da se smatra normalnim. Ipak, to jako iscrpljuje i nju i nas. Bila bih jako zahvalna da neka mama podeli svoje iskustvo i savet ako je u sličnoj situaciji. Poljubac za sve mame i bebe 😘
I mi isto... Rodjen je 01.08 najvise je nocu stenjao. Po preporuci dr mu u dohranu pre spavsnja nocu jer je tsd nsjvise stenjao svako vece stavim pola bocice prolife i stenjsnje se dosta smanjilo. Kombinujem espumisan i infant drops kapi naizmenicno svaki obrok
Kao moja bebica. Isto i imaju dana. Sve je to normalno. A to sto se savija i stenje je od toga sto je boli stomacic. Ako jos koristi dohranu,onda sigurno i od toga hoce.
Masirajte joj stomak. Privijte na grudi. Proci ce i ta faza. Iskreno se nadam vrlo brzo.
ista situacija. Po cio dan ne spava, zaspi 5 10 minuta i probudi se. I dok spava vristi i izvija se.
to su grcevi.
Moja beba od rodjenja ima crvenilo na celu u oblika slova v zanima me jel ima jos neko taj rodin ugriz tako ga zovu i kada ce poceti da bledi? 😊
Moj sin tskodjr ima na celu tacnijr izmedju obrva ro crvenilo, evo ima 17 meseci nije se povuklo, a na ruci je imao takodje to crvenilo velicine novcica od 20din, i to je izbledelo sada se skoro ne primecuje.
Ima i moja bebica. Meni su rekli da ce vremenom proci. 😊 Takodje i beba moje drugarice ima rodin ugriz. Ona ima 4meseca i jos uvek nije izbledeo. Lekari kazu da je sve to normalno. Na nama je samo da uzivamo sa nasim bebironima🥰👶
Makakav film, kakva knjiga, jedva stignem i da se okupam 😂 Biti umoran je postalo moje normalno stanje 😂
Uzgred, moja beba napreduje lepo, ali jos uvek ne guguce i ne smeska se kad probam da se igramo. Kad je budan i potpuno namiren samo gleda sta se desava oko njega.
Apsolutno identična situacija je i kod nas 😃😃😃 od a do š!
Drage mame, imam jedno intimno pitanje koje ne znam kome da postavim. Prvo mi je dete, pa ne znam. Na porodjaju sam popucala malo, imala sam tri koncica. 40 dana prolazi 27.07. pa me zanima kada opet mogu da sredim intimne delove... Hvala unapred na odgovorima
Najbolje je kad ti budeš spremna na to, tj kad ti osetiš da smeš da diraš sve to oko rane. Ako nemaš bolove i ako su konci ispali, nema šta da te brine..
Drage mame ako moze pomoc,savjet iskustvo. beba je stara 1mj.i 2 ned. Dojimo i plus dohrana po preporuci pedijatra. jer mlijeka nemam dovoljno mada sve pokusajem. bila je na dohrani bebimil,pa joj nije odg. pa smo presli na babylove kazu da je super,evo vec 2 sedmice. jel moguce da joj i ona ne odg. beba cim jede opet podje plakat,kmezat se, znaci grci se,kao da je stomak muci onda povrati ..za grceve joj dajem Espumisan kapi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »