Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
770
Ostavite komentar
U kojoj klinici je Prof. Milenko Prorocica
Pozdrav,
Molim Vas mozete li mi reci gde sada radi Prof.Milenko Prorocic i da li imate kontakt telefon?
Gledali folikul kroz mikroskop???
Pozdrav,. Molim Vas za kontakt prof. Proročića, u kojoj klinici radi.
Hvala Vam.
Molim vas da li ste saznali gde sada radi dr Prorocic Milenko? Unapred hvala
Pozdrav. Mene takođe zanima kako si došla do prof. Proročića, koliko znam on je u penziji. U kojoj klinici radi?

Hvala
Draga, zanima kako doći do dr.Milenka P.? I da li radi insiminacije o trošku državnog fonda?
Cao svima 😀 Planiramo VTO pa se dvoumimo izmedju Ferone ili Betanije. Idemo preko drzavnog fonda. Pa me zanima ako izaberemo privatnu kliniku, da li drzava pokriva sve ili ipak postoje neki troskovi...? Hvala unapred 😀
Visnja, trebalo bi da Fond sve pokriva: šema, lekovi-stimulacija, aspiracija, folikulometrije, fertilizacija i embriotransfer. Bar je tako bilo kod mene, a radila sam dva puta u Genesisu. Plaćaš naravno vitamine u toku postupka (moji su bili oko 7200 rsd mesečno-Profertil Female, ali njega ne daju svi doktori, ima i pristupačnijih varijanti sigurno) i kasnije posle aspiracije Fraxiparin (oko 230 rsd jedna dnevna doza, a prima se svaki dan), i Prednizon, kutija je oko 80 rsd ima deset tabletica (1,5 dnevno). Pije se još i Utrogestan, ali on ide na recept koji se dobije od izabranog ginekologa. Plaća se i Progesteron koji se prima na svakih 5 dana posle transfera, jedna doza je oko 250 rsd.
Intetesuje me ,posto planiramo da probamamo u Genezisu prvi pur,da li se svaki put placa puna cena postupka ako ne uspe iz prvog puta?Mozda ste u toku...Nismo jis informisani dovoljno.
Anja, svugde se placa puna cena ponovnog postupka, bez obzira na to sto u predhodnim postupcima proces vto nije uspeo. Me znam koliko imate godina, moj predlog je da iskoristite vto o trosku drzave.
zanima me samo da mi neko kaze ko je vec prosao vto program kad te fond pozove(pošta štrajkuje pa su zvali) i kaze ti kad si zakazan u kliniku zbog pocetka postupka za vto sta i kako ide dalje? jel krecu odma sa pripremama ili su prvo samo konsultacije pa opet ima neki period cekanja na pocetak postupka?
Prvi put kada odes na kliniku su konsultacije, osnovna neka pitanja i gledaju dokumentaciju. Ja sam dobila terapiju u vidu vitamina i dodatne analize da uradim (secer, rh faktor, brisevi koji su mi istekli, koagulaciju i tsh)..Nakon prve konsultacije, u mom slucaju, cekam ciklus u januaru i drugog dana ciklusa odlazim ponovi na kliniku gde ce mi raditi UZ radi folikula.. Dalje cu vec videti.. Pozdrav!
Kad budes zavrsila ceo proces, napisi nam kako je porotekao taj proces.
Mi se dvoumimo oko klinika bas.. hteli smo u NF ali smo culi da se ceka dosta. Za sad nas Genesis najvise vuce..
Zdravo, imam 21 godinu vec dve ipo godine pokusavamo da dobijemo bebu ali nismo uspeli na pregledima smo saznali da su spermatozoidi od supruga zacepljeni i da je tesko odkloniti to zacepljenje i da je bolje vantelesnom, krenuli smo u proces pregleda pa me zanima koliko odrilike traje od proces od pocetka pregleda pa do do pocetka kad krecete na vantelesnu. Inace treba da radimo vto na klinickom centru😌
Zdravo Natasa, zavisi sve od toga koliko brzo skupljas svu dokumentaciju potrebnu za prvostepenu i drugostepenu komisiju. Kasnije sve ide brzo. Ja sam dokumentaciju skupljala od februara a sada u decembru smo otisli na kliniku prvi put, posle praznika krecemo u proces. Moj ti je savet da ne gubis vreme, pogledaj na sajtu RFZO sta sve od papira treba i to odradi. Moja ginekologinja je meni redom davala jednu po jednu analizu da radim i previse se oduzilo. Mogla sam sve odjednom i manje bih se nervirala. Ali eto, nisam znala. Ako te nesto jos zanima pisi slobodno.
Ja sam u toku stimulacije u Jevremovoj preko fonda, prva mi je ivf. Sa svojih 34 godine AMH 2,2 ( normalan) doživela sam da imam samo 4 folikula. Doktorka mi uopšte ne uliva poverenje, ne udostoji se da posveti malo pažnje, pregled traje 5 minuta, odgovore na hiljadu pitanja trazim na internetu. Imam utisak da sam opisana pošto mi je rečeno samo da imam baš malo folikula I da ne moram da dolazim na sledeći ultrazvuk?? Bez daljih objašnjenja. Osećam se vrlo obeshrabreno i nemam želju da nastavim. Razmišljala sam da platim pregled kako bi mi posvetili malo vremena i dali savet sta dalje. Vrlo, vrlo sam razočarana u odnos prema pacijentu. Nadam se da će se utisci popraviti do kraja.
Pozdrav Vanja, da li mi mozes reci kod koje dr si u Jevremovoj? Mi krecemo u proceduru kod njih pa bih volela da razmenimo iskustva, ukoliko nije problem.. Svaki savet zlata vredi.. Pozz
Isti utisak imam i ja, s tim da ja ceo postupak placam iz svog dzepa, svaki dan idem na ultra zvuk i vec sam pri kraju, samo da se zavrsi kako treba a njima neka je na cast.
Molila bih Vas ako neka ima slično iskustvo da li je moguće otkazati VTO na nacionalnom programu , prosli smo samo dve konsultacije sa dr od terapije dobili preporuku za suplementaciju,Nije uradjen ni UZ , pišem zbog toga jer nismo mnogo oštetili kliniku a nadoknadili bi finansijski ta dva susreta???Odustali bi...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »