Komentari za tekst "Kako mama treba da se hrani tokom dojenja?"

Komentara
64
Ostavite komentar
moja beba ima dva i pol mjeseci i pocela je puno vise i duze da mi doji, bojim se dajoj mojemlijeko nije dovoljno jako i da joj je zbog toga potrebno vise? mada mi po noci zna presvati i do 4 sata. kako da popravim kvalitet mlijeka?
da li smem da jedem sladoled dok dojim bebu?
Aida, normalno je da podoji vremenom postaju kraci, jer beba nauci bolje da i brze da sisa. Samo prati kako napreduje u tezini, to ce ti biti najbolji pokazatelj da li dovoljno jede.
Imam bebu od dva i pol mjeseca i dojim je.u posljednjih par dana sam primjetila da ne jede bas onako cesto kao ranije,ali je miran i spava.kada jede podoj ne traje onako dugo kao prije.da li je sve ok?
cao,
imam bebu od 4 meseca i dojim je. apetit mi je nenormalno povecan, posebno ya slatkim. da li je to normalno, inace sam posle porodjaja dobila jod 3 kg.
Isti slucaj je i kod mene , konstantno jedem i mnogo, i slatko. Cips nikada nisam jela sad mi se prijede da ako ne odem u prodavnicu odmah da kupim mislim da ce da mi se slosi. Tek sam pocela da dodajjem kilograme, i mislim da mi je apetit povecan jer dojim, a i mnogo mleka imam. A u trudnoci sam se manje od 10 kg ugojila, normalno sam jela kao i do tada.
CAO SVIM ZABRINUTIM MAMAMA. . .JA SAM MAJKA TROMJESECNE DJEVOJCICE I CESTO SE DESI DA MI SE UMANJI KOLICINA MLIJEKA,ALI TAJ PROBLEM SAM RIJESILA JER SAM U ISHRANI(SVAKODNEVNOJ) UVRSTILA SVJEZ CRNI LUK.MLIJEKO MI ODMAH NADODJE,A BEBA NEMA NIKAKVIH TEGOBA...!ETO,TO JE SVE!pozdrav
Cao Ivana.Imam i ja bebu od dva mjeseca i meni se desavalo da nemam dovoljno mlijeka i ja samo popijem casu piva i mlijeko nadodje probaj i ti mozda uspijes ali nemoj puno.Sretno
Cao svima
Imam jedan mali problem,mislim da nemam dovoljno mleka jr moja beba koja ima samo mesec dana stalno trazi da sisa a podoj traje nekad i vise od 40min i ako ga ne prekinem u podoj on bi nastavio,u poslednje vreme sam primetila da dojke su skoro prazne kad ih pritisnem.Sta da uradim mogu li da ga dohranujem sa vestackom mleko i dali je vise korisno da ja pijem caj za doilje?
da li se smije trenirat kad dojis
Ostavi se treniranja i mrsavljenja sada dok ti beba sisa. Nisi ti najbitnija. Cim krene da hoda a ti se vratis na posao zacas ces od silne jurnjave vratiti staru kilazu...
SARO NARAVNO DA SMES DA JEDES JER TU IMA DOSTA VITAMINA I BELANCEVINA A BEBA SME TEK OD 11MESECI
JELENA POSTO TI JE TO JAKA HRANA PRAKTIKUJ DA POCNES DA JEDES KADATI BEBA NAPUNI SEST MESECI BAR TAKO SAM JA CEKALA.
vec sam pisala na temu dojenja, pa cu neke stvari ponoviti. posto nisam imala dovoljno mleka, pila sam po 7 litara tecnosti dnevno. od svega sto sam probala najvise mi je pomagala BOZA. moram da napomenem da od silne tecnosti nisam imala nikakav apetit,da sam se ugojila celih 10kg za svega 3 meseca. kad je bebac imao 4 meseca prestala sam da pijem bozu i pila sam po 4litre tecnosti dnevno,da bih kad je imao 5 meseci prestala da dojim. probala sam sve sto sam cula ali prosto mleka nikad nije bilo dovoljno. ukratko to je to
Potrebno je unosti dosta kvalitetne hrane i puno, puno tecnosti da bi dojenje bilo potpuno i kvalitetno.
Sandra, ja tacno godinu dana poslije poroda nisam imala ciklus.To je sve normalno i pratece uz dojenje.Ali naravno i siguran sex.Nikako ne racunaj na to da si neplodna dok dojis.
Meni su rekli da mogu da jedem sve sto meni prija i da ono sto nesmeta meni nece ni bebi.Moja beba ima skoro sedam meseci,jos uvek je dojim i nikad nije imala problema sa grcevima niti bilo kakvig drugih problema
MOLIM VAS DA MI KAZETE DA LI JA SMEM DA JEDEM RIBU, POSTO DOJIM BEBU.
Da
cao svima,
ja dojim svoju devojcicu, ima cetiri i po meseca!
Ja jos uvek nisam dobila menstruaciju i to me brine...
Ima li neko jos takvo iskustvo?
riza na mlijeku jaka hrana nista niskokaloricno i cesti podoji i nadoce to mlijeko i no sikiriki samo opusteno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »