Komentari za tekst "Kako mama treba da se hrani tokom dojenja?"

Komentara
64
Ostavite komentar
Moj sin ce uskoro napuniti 4 mjeseca. Dojim od prvog dana. Super mu je sve krenulo, i idalje jede i super napreduje. Posto sam se vec vratila na posao, pumpam i ima vec 50 kesica punim mojim mlijekom u zamrzivacu da muz da dok mene nema. U zadnjih 10-tak dana, sin manje jede tokom dana, ali zato noci se budi po 5 puta da jede i primjetila sam da ga nesto muci....posto se ja budim oko 6 da idem na posao, stvarno sa iscrpljena od budjenja po pet puta....citala sam da opet prolazi kroz "growth spurt"
gdje naglo dijete raste. Jeste li vi imali slicna iskustva?
Porodila sam se pre devet meseci carskim rezom.Dojenje je lepo islo i nisam imala problema sa bebom. Jedino sto sam ja poprilicno jako oslabila. Ali sam zatrudnela pre tri meseca. Doktor mi je rekao da nema potrebe da prestajem da dojim jer moja beba vec jako retko sisa,pocela je da rucka. Ali sam ja jako sada oslabila i ako samo 2x dnevno dojim i cini mi se da mi mleko presusuje,a stvarno mnogo jedem i to raznovrsnu hranu i stvarno se trudim da sto vise unesem u organizam ali ne ide. Da li postoji neka posebna ishrana za ovakav slucaj? Ili ipak moram da prestanem skroz sa dojenjem
Beba mi ima6 meseci i samo je dojim ali moram da se vratim na posao i moram da je dohranjujem ali za sada kada sam joj dala dohranu nije htela uopste, kako oseti ukus dohrane krene da place a stvarno je glasna, jaka i mogu reci teska beba s obzirom da imam i sina i njega sam dojila godinu dana i nije mi pravio problem. Necu da prestanem da je dojim vec dok radim moramo uvesti zamenu kako bih i ja smanjila kolicinu mleka da ne dobijem opet mastitis. Na koji nacin da je ubedim a da je ne izgladnim previse jer ona je tip bebe koja ce pocepati majicu samo da bi sisala
Mozes da se izmuzes i mleko svoje da stavis u flasicu u frizideru do 72h,tako sam ja radila po preporuci patronozne sestre,meni je poslo za rukom. Srecno...
Jovana srećo...Čemu dijeta, ako si dojilja? Sad je vrijeme kad treba maksimalno da budeš posvećena svom djetetu...>izvini
Da li znate neku dijetu za doljije, pod tim da uzimanje mleka i mlecnih proizvoda bude u svakom obroku? Hvala
Bebac.com , a ovakav ste komentar objavili od Vexy ?! Sta se pa nje tice zasto je Jovana pitala sta je pitala da tako cinicno prokomentarise. Ovakvim komentarima nije mesto ovde.
Sto si radjala ako su ti kilogrami bitniji od deteta? Znaci ne razumem ovakva pitanja.
Da li treba da osetim kad mi mleko "nadolazi"?
Da, kada krene podoj oseti se da je nadoslo mleko. Ja osecam kao neki pritisak u dojkama.
Moja beba ima 3 nedelje. Hranim je nocu vestackom hranom,a danju je dojim. Od skoro ima grceve. Pa mi kazu da je mozda zbog toga sto joj mesam hranu. Da li je to tacno?
Nije tacno. A zbog cega je nocu ne dojite?
Imam bebu od devet meseci. Jos uvek dojim. Ali se brinem kao svaka zena posle porodjaja, a kod mene je proslo i vise, da li cu ikad oslabiti. Kilaza mi se vrti oko one sa kojom sam izasla iz bolnice, odnosno 10kg vise nego pre trudnoce. Porodila sam se carskim rezom, te mi je stomak velik i slabo se vraca u normalu. Kazu da to ima veze sa dojenjem. Zelim da znam samo kakva su vasa iskustva.
Da li smemo da jedemo jagode i tresnje dok dojimo?
Da
zdravo!moje iskustvo sa dojenjem i nije baš najbolje,pošto sam i ćerku i sina dojila samo dva meseca i prešla sam na veštačku hranu.međutim dok mi je ćerka lepo napredovala sin od tri i po meseca je čak i izgubio na težini.neznam dali mu odgovara hrana koju mu dajem?koristila sam novalak a sad sam prešla na bebelak 1.često mi je gladan a popije 120-150
Moje iskustvo sa dojenjem : u pocetku sam bebu dojila na "poziv" , svaki put kada bi zaplakao, sika bi rijesila problem. Medjutim posto su se pojavili grcici, posavjetovala sam se s pedijatrom. Savjet : praviti razlike izmedju podoja na 3-4 sata, podoj treba da traje izmedju 20 i 40 min. i sto je mnogo bitno za sprecavanje grcica treba praviti pauze tokom podoja : tri gutljaja,pa izvaditi bradavicu,pustiti bebu da malo dise i nastaviti. U pocetku je tesko, ali vec nakon par dana beba se navikne tako da sat mozete naviti prema njoj :)
zdravo!moja beba ima malo vise od mesec dana,i dojim je i dajem joj dohranu jer nemam mleka koliko je njemu potebno i nista mu ne fali cak je i dodao i vise nego sto treba.a ima i grceve dosta i kad pije dohranu sto znaci da nema nikakve veze sa ishranom,jednostavno moraju da imaju grceve zavisi od deteta!!!!
Moja beba ima dva mjeseca i tri nedjelje. Dojim je, ona dobro napreduje, ali nemamo bas savrseno ustaljen raspored. Uglavnom joj dajem da jede kad god zatrazi, jer mi se cini da mi u poslijepodnevnim casovima ponestaje mlijeka. U prvom dijelu dana to je na svaka tri sata, ali kasnije je cesce i podoji traju duze. Inace, primjetila sam da mi od kompota vise nadolazi mlijeko, pa u posljednje vrijeme pokusavam tako da povecam kolicinu. I bezalkoholno pivo je pomagalo, ali cini mi se, ipak manje. Nadam se da ce nekom ovo pomoci :).
moja beba ima 19 dana i i ma strahovito jake grceve.vec smo pokusali sa mnogim masazama,zagrevanjem stomacica,cajevima,kapima...i nista.u poslednje vreme cesto zna da odbije dojku,ne spava i place po citav dan i noc.dogadja se da jako podriguje po nekoliko puta i da na kraju i povrati to sto je pojeo.u kaki smo primetili zelenkaste mrlje.vodim racuna o ishrani,ne jedem sve ono sta su mi u porodilistu i kasnije patronazne sestre rekle da ne smem.zanima me da li je moje mleko kvalitetno i dovoljno za bebu,i da li postoji jos neki moguci trik kako bi ublazili bol pri grcevima.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Da li je bezbedno imati seks u trudnoći? Da li je normalno to što.. »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta određuje teksturu i boju kose i zašto tamnokosi roditelji dobiju plavokoso dete »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »