Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2822
Ostavite komentar
Koliko ranije ste zakazivale ctg?
Privatno vodim trudnocu i poradjala bih se u zemunskoj a znam da tamo ume da bude bas guzva.
Hvala
Ja sam krenula privatno kod Lapcevicke, cula sam o njoj sve najbolje. Mislim da je do Pljese tesko doci, ali i ja sam cula da je divan covek i lekar. A jel bi sa epiduralom da se poradjas?😊
Znam da je do njega tesko ali mozda mi se posreci. Snajka se prosle godine poradjala u zemunskoj i sasvim slucajno joj je zapao Pljesa 😀 mada kaze da su joj svi doktori koje je upoznala tada super.Isto sam cula od bar jos 10 njih koje su se poradjale u zemunskoj. Trudnocu vodim kod dr Purjakov i ona mi je preporucila neke pa cu da vidim gde cu da upadnem :) Inace cu bez epidurala :) prvo nemam strah od porodjaja i bolova a drugo oni u zemunskoj forsiraju prirodni porodjaj. Kad ti je termin?
Ja sam krenula privatno kod Lapcevicke, cula sam o njoj sve najbolje. Mislim da je do Pljese tesko doci, ali i ja sam cula da je divan covek i lekar. A jel bi sa epiduralom da se poradjas?😊
I ja bih u Zemunskoj. Kod kog lekara bi se poradjala?
Najradije bih kod Pljese ako uspem. Ako ne,ima tu jos dosta dobrih doktora, Puno mojih drugarica se tu poradjalo i sve su odusevljene tako da se ne sekiram puno.
U kojoj nedelji ste pošle u školu za trudnice?
Mene su upisali za početak oktombra kad ću biti 35,6 nedelja.
To je dosta kasno. Skolica u NS na pr. Pocinje vec oko 27. Nedelje i traje dva meseca. Ne znam kakva je organizaciji po drugim gradovima. U svakom slucaju bolje je pre, nego posle (za slucaj da beba dodje pre 40te nedelje) :) ali kako god... Stices nadam se i sada nesto da naucis :)
Što ste mi dale minuse?
Drage zene, treba mi pomoc i savet. Pocetak 8 meseca sam i pojavila mi se kandida. Kako ste se izborile s njom?
mora ti tvoj ginekolog prepisati terapiju...a izbaci slatko,peri se kamilicom i pij caj od brusnice i cesto mijenjaj ves... sretno
Pozdrav..kako osjetite pokrete bebe u 32 nedelji..da li je normalno da nekaf bude manje aktivna..tj..da su pokreti slabiji..?
kod mene je bebac bas bas aktivan, a kako je i krupan, bas jos kako je aktivan, a udarci jaki, ja se ziva od istih preznojavam 🙄😂 ali opet mi je drago da je tako, jer bas me i proslu trudnocu bilo strah od pomisli, jer dosta cesto sam cula da se zenama bebe primire pa da broje pokrete. Ali eto, i prosle godine, beba mi je bila preaktivna do samog poroda 😊
normalno je,ne sekiraj se. pogotovo ako si dosta aktivna preko dana.probaj da legnes i savijes noge u kolenima pa disi duboko.na taj nacin bebici dajes vise kiseonika i ona pocne da se rita. meni uvek uspe da je “probudim”
Normalno je...bez panike...
U 31.nedelji sam. Doktorka kaze da mi je posteljica sazrela. Nepusac sam, nikad cigaru nisam zapalila a kazu mi da se kod pusaca to desava da ranije sazri.. Da li neka mama zna nesto vise da mi kaze o tome? Da li moze doci do komplikacija i sl.?
pij sto vise soka od jabuke i miruj...taki je meni bilo u prvoj trudnoci i onda sam cak i prenijela 7 dana! sretno
Meni su jos na pocetku 7. meseca utvrdili da je posteljica zrelija. Kod mene se to dogodilo, jer materica pruza otpor posteljici (koliko sam razumela doktore) 😊 medjutim, rekli su mi da dok bebica napreduje kako treba, sve je ok, i dali su mi Aspirin da pijem uvece. Samo bez stresa i sto vise odmaranja. Pozdrav!
Ista situacija je i kod mene bila u 30toj nedelji samo sto su blizanci..posle nedelju dana sam bila da doktorka proveri protok pupcane vrpce i rekla mi je da je sve u redu i da mogu izdrzati trudnocu do devetog meseca sa umerenim setnjama i povremenim lezanjem umesto sedenja..samo bez nerviranja i stesa koliko je to moguce.
Zdravo mame, ja sam 32 nedelja. danas sam bila na ultra zvuk, rekls mi je doktorka da imam kontrakcije i da mi preti prevremeni porodjaj.. A ja imam bolove kad hodam i kad ustajem. nije mi radila pregled nzm da li sam krenula da se otvaram... dala mi utrogestan da pijem i mirovanje.. da li je neka imala slicna iskustva? i da li uopste sme sad da se pije utrogestan, hvala unapred.. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »