Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
29.01. Decak 💙
Takodjee 👶
Здраво свима. Има ли неко искуства са повећаним Д димером. Сада сам у 23. Недељи и повећан је на 587.Још у раној трудноћи сам га контролисала и хематолог је тада констатовао да не треба да укључи фраксипарин. Има ли неко искуства са овим. Хвала.
Meni je uveden fraksiparin u 19 ned..jer je d dimer skocio. Od pocetka trudnoce sam znala da cu kad tad koristiti jer sam radila genetiku i time je utvrdjena trombofilija. Na pocetku sam koristila samo cardiopirin od 75 mg. Idem svake 3 ned kod hematologa na kontrolu.
D dimer će kako trudnoća bude napredovala još više rasti, i to je normalno, samo idi redovno kod hematologa da se to prati. Ja sam koristila Clexan injekcije i pored njega mi je D dimer bio povišen, ali sve u dozvoljenim granicama za trudnoću.
p.s. referentna vrednost do 500 je za osobe koje nisu u drugom stanju, proveri sa laboratorijom gde radiš referentne vrednosti za tvoju nedelju gestacije :)
Ja sam u trećem mesecu imala povredu skočnog zgloba, bila u gipsu 17 dana, radjen mi je D dimer zbog spontanog pobačaja u prethodnoj trudnoći i vrednost je bila 1020. Rečeno je da ni sa tom vrednošću nije zabrinjavajuće i ne liči na trombofiliju, nego da je zbog samog procesa zarastanja i mirovanja bolje da se uključi fraxiparin. Mesec dana terapije, vrednost spuštena ispod 700 i isključen fraxiparin. Na mesečnom nivou proveravam, sad je oko 750 (23. nedelja) i rečeno mi je da je to apsolutno normalna vrednost. To je moje iskustvo, nadam se da je od pomoći. Svakako proveri sa svojim lekarom i sve najlepše.:)
Zdravo mamice! U 23. nedjelji sam trudnoće. Da li su vam se pojavile lažne kontrakcije ili bolovi u leđima? Moj termin je 27.01. (dječak). 😊
Zdravoo ☺️ Ja takodje imam bolove u ledjima i u stomaku nisko. Pocela je i karlica da me boli, i prepone. Da li ima jos neko problema sa karlicom i preponama? Doduse rizicna mi je trudnoca, nonstop lezim, pa imam osecaj da mi se to javlja od lezanja..
Meni jesu od 25 mada je to individualno. Osecaj kao da cu da dobijem tako me zaboli u donjem delu stomaka malo drzi pa pusti i tako nekoliko puta dnevno.
29.1. djecak ❤👶
26.01.☺

I meni je isti termin- djevojcica :). Da li neko ima iz Sarajeva sa istim terminom? :)
Pozdrav mame i trudnice ineresuju me slicna ili ista iskustva mama koje su se pocele ranije otvarat, dakle trudna sam 23.sedmica,u prosloj trudnoci sam se pocela u 33.sedmici otvarat(2cm i nastavilo se otvaranje kroz sljedece sedmice) i izgurala do 37+3 i porodila se prirodno, za to vrijeme sam morala strogo mirovat, moja doktorica je upucena u to i dala mi je da pijem vitamine i magnezij, pa me je sad strah da se b opet sve to ne ponovi, jestel vi jos sta drugo pile za cuvanje trudnoce, izvinjavam se duzem postu
Pozdrav drage mamice! Da li je neka od vas dobila gestacijski dijabetes u trudnoći? Trenutno sam u 23 nedelji trudnoće, beba je po ultrazvuku naprednija za desetak dana. Od početka trudnoće sam dodala 8 kg pa me je moj ginekolog poslao na vanredno testiranje krvi. Test je pokazao povišenu glukozu. Neki plan ishrane ili savet?
Meni je izmereno na prvom davanju krvi 5,77. Posto je granica 5.1 odmah mi je prekinuto dalje testiranje i upucena sam na dijabetologa. Cekam sada na termin za pregled pa cu vam pisati sta su mi rekli. Ja inace zivim u Sloveniji i koliko sam primetila sve je drugacije nego kod nas u Srbiji.
pozzz,isti slucaj i kod mene meni je glukoza u 60min bila 9,4 sto jr kao ok a u 120min je bila9,2 a granica je 8,6 ali kod ginekologa idem tek krajem meseca.Koliki su Vama parametri bili?
Isti slucaj i kod mene.. nije jos uvek gestacijski dijabetes, ali je recimo pocetak. Bila sam kod endokrinologa, pa mi je preporucio da skroz izbacim slatko, da izbegavam testeninu, i da se sto zdravije hranim. Ali pod hitno slatkise i uopste secer da izbacim iz svoje ishrane, da mi ne bi prepisivao terapiju jer misli da nema potrebe jos uvek, da moze da se resi zdravijom ishranom. Tako da, jednostavno se trudi da se zdravije hranis, slatko izbaci, i nadam se da nece biti problema. ☺️
Nama je 08.01.2020. 💞
I kod mene je termin 03.01.2020.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »