Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3023
Ostavite komentar
Ispao vam je sluzni cep. Porodjaj mozete da ocekujete najkasnije u roku od nekoliko dana. Srecno🤗❤️
Koliko vas gura beba u ovom periodu? Glava je u kanalu za porodjaj, konstantno gura, oci mi ispadaju 🤣da li to ima veze sa porodjajom, posto kontrakcije uopste nemam?!
Jaoo,da :-D Gura stalno,uglavnom je uvati ludilo neko oko 22h pa dok ne zaspimo. Citala sam da se jedna dama tako porodila. Beba gurala i probila vodenjak. Ja sam u 39. nedelji,druga trudnoca. Iskreno,ne mrdam dok me gura ,ukipim se da ne bi probila vodenjak jos.. :-D Srecnooooo
Eco uoravo lezim, odmaram i osecam kako me beba gura... Kao da cu da se upiskim ili kao da ce mi probiti vodenjak (ako je to u opste moguce) 😅 nadam se svaki dan porodjaju, ali bebi se izgleda ne zuri. 38+5 smo.
Ja isto imam taj problem najgore mi je kad legnem uzasni bolovi da se tacno prepadnem traju cak i po sat i po onda samo prodje i to je to ni k od kontrakcija..
4.10. 19 cekamo :)
Ima li neka mama iz Zrenjanina kojoj je termin 30.9.? 😊
Mene zanima koliko cesto ste bile na uz pregledu i ginekoloskom. Ja sam sad 39 ned i prvi put sam inala ginekoloski pregled pre dve ned ( jer sam imala bolove) inace me ni tad ne bi pregledala, a uz pre dva meseca poslednji. Je l mislite da bi vec sad trebalo bar ginekoloski da vide da l nisam otvorena ili tako nesto, posto rltad kada su me pregledali bila sam 1 prst i skracen grlic?
Mene su pregledali u 37+3 nedelji prvi put ginekoloski... otvorena bila 2 prsta, opet iddm u ponedeljak na ctg i kontrolu... Nadam se da me vise nece vaginalno pregledati jer od tada osecam pritisak bas veliki u donjem delu... uzas.
Mame, termin mi je 26. septembra, danas sam davala urin, i pise bakterija malo. Je l zna neko da li to moze biti problem za porodjaj prirodnom putem, jer i nemam bas puno vremena da sredim nalaz kako treba!?
Hvala unapred na odgovorima i savetima.
Po mom iskustvu ne bi trebalo biti nikakvih problema, u obe trudnoće sam imala dosta bakterija u urinu kojih se nisam mogla riješiti, rodila sam prirodnim putem bez ikakvih posljedica za bebu, problem je koliko ja znam samo ako postoji vaginalna infekcija.
Da li neka ima problema s visokim pritiskom u 39.ned? Sta kazu vasi lekari?
Ja sam 39.ned i bila danas na ctg i na uz. Sve je ok. Nemam ni bolove ni kontrakcije. Za 6 dana termin, 3 beba. Sa prve dve sam 12 dana pre termina i 7 dana pre.. Sa ovom bebom otvorena 2,5 cm i pitali su me da li zelim da mi izazivaju rekoh ne. Kad dodje vreme za to..
Tik-tak...termin mi je za 11 dana,prva trudnoća. Za sada ne znam da li će biti prirodno ili carski,ali sam dosta opustena i smirena pa ni ne razmišljam. Čak ni dr nisu sigurni za pol,tako da će svakako biti iznenadjenje. Ima li nas još koje idemo u tom periodu u betaniju?! :)
Tik-tak...termin mi je za 11 dana,prva trudnoća. Za sada ne znam da li će biti prirodno ili carski,ali sam dosta opustena i smirena pa ni ne razmišljam. Čak ni dr nisu sigurni za pol,tako da će svakako biti iznenadjenje. Ima li nas još koje idemo u tom periodu u betaniju?! :)
I meni je 11.10 termin ali cemo malo ranije. 😀 Pocele su kontrakcije cesce ali ne jako bolne. A grlic je skracen. Tako da sam ja sprema 😍💪
U 39 nedelji trudnoce sam,i celi dan osecam bolove u predelu kicme i donjeg dela stomaka,da li se to desilo nekome?Saveti? Inace,prva trudnoca..
iato... pogotovu kad se beba pomera... sutra ulazimo u 40tu nedelju za ned dana je termin... to je valjda sve normalno
ako budu neki jaci bolovi svakako se javite lekaru. pozdrav i srecno
Termin mi je 14. Septembra prva dva puta sam presla preko termina cak za drugi porodjaj 11 dana smo premasile termin. Danas sam bila na pregledu u dz doktorka mi je rekla da se beba skroz spustila i da joj deluje da ce to bas brzo da krene... Da li mislite kada mi je rekla uskoro da je mislila jos neki dan ili bas danas sutra... 😲😲😲
Doktorka kaze plodova voda se skroz smanjila to me i plasi kaze za sada ima dovoljno, ali ne znam kako cu ja da znam jos koliko ce je dugo biti a nije curela ni do sada 😔 Non stop osecam probadanje u donjem delu stomaka... Tu smo nadam se ovih dana 😚
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »