Komentari za tekst "Epiziotomija: Koliko treba rani da zaraste i kakav je oporavak?"

Komentara
210
Ostavite komentar
ja sam se porodila u Nemackoj,ovde bas izbegavaju epiziotomiju i indukciju, iako sam na kraju molila ya vade dete iz mene, da me iseku, oni nisu , vec sam sama popucala.
sivenje me je vise bolelo nego izguravanje bebe, ali i to se pregrmelo!
nisu mi rekli koliko savova sam imala, iako sam se raspitivala, nisam mogla da dobijem tu informaciju, jer gledaju da ne drame i da je sve to kao prirodno.
uglavnom, u bolnici daju uloske natopljene lavandinim uljem i mrezaste gacice, sto omogucava neko ventilisanje rane.
kazu da se rana ne spira, tretira nikako drugacije.
verujte, to lavandino ulje... spas!
svakom ga preporucujem.
ja sam u roku od par dana normalno funkcionisala, a bolove osim te neke neprijatnosti i zatezanja nisam imala.
Mozes li mi reci kakvo je to lavandino ulje? Neko specijalno, bas za to namenjeno i preradjeno ili najobicnije lavandino ulje?
Jel nozes da nam napises ime proizodhaca ili sta pise na bocici da nadjemo to ulje?
Ja mislim da sam bila sivena od - do 😁. Al nista sto se ne moze izdrzati,niti neki aman bauk.Boli naravno,pa malo se covjek posjece pa boli,a ne dijete roditi i plus ta rana.Ja sam ranu ispirala cajem od hrastove kore mlako da bude i legnem rasirim noge i tako ostavim da se osusi.Za 5 dana kao nova.Zaista to mi je bas pomoglo.
A ni meni rekli nisu koliko konaca imam,niti na otpusnom pise.Samo pise rodila vaginalno,radjena epiziotomija.
Sarajevo,BiH
Poslije koliko su počeli da vam ispadaju unutrašnji konci? Imala sam jako težak prirodan porođaj (dva dana nakon pucanja vodenjaka, forceps, šivenje pod totalnom anestezijom...)
Meni tačno posle 24 dana, porodila se 12.9
Prvi porodjajaj sam imala u 20oj godini i trajalo je 5dana mogla sam umreti.. davali su neke gečove dva tri puta.., radjena mi je epiziotomiju ali me je dobro ušila babica. E na drugomporodjaju godinu dana kasnije sam bila sama sa nekom sestrom koja je bila drčna agresivna i kada je trebala da uradi epiziotomiju prvo je cekala da puknem cak i glic je našukao ja mislim i tek onda je uradila i epiziotomiju. Druga sestra je opominjaka da je to malo injekcija sto mi je dala bile su dve injekcije a trebala je bar 6 i naravno bol je prejak bio. Nije bitno to. Nego, kasnije posle skoro dva meseca osecala sam i dalje neki cvorić koji mi napravila i kada sam prvi put imala odnos sa muzem to je puklo kao lep, krvi je bilo po zidu.. A mene bolelo. OS tad sve vise sam šira i nisam išla kod ginekologa a samo zelim da me ponovo neko upije jer sam skroz utučeba i tužna osecam se uzasno čak ne ostajem ni u drugom stanju. Sestra koja me je pila je cak i govorila da ako sigurno ne zelim vise da radjam da ce mi ona to srediti i jeste. Ja sam govorila u bolu da vise ne u radjati ona me je pitala da li sam sigurna i kasnije je rekla da, necu. Molim vas za pomoc, zelim iako znam koliko je bolno da me ponovo neko upije, kome da se obratim.
Ja sam cula da Novom Sadu ima super klinika koja ispravlja te stvari. Mislim da se zove NOVAKOV. Pogledajte na netu, zakazi te pregled. Srecno❤️
ušije je mislila
da te neko ponovo upije?? ne razumem?
Nakon porodjaja posle koliko ste isle na kontrolu kod vaseg ginekologa da vam pogleda ranu od epizotomije? Hvala unapred ☺️
U porodilištu su mi rekli od 7-10 dana da se javim svom ginekologu zbog skidanja konaca. Otisla sam 9.-og dana.
Posle 6 nedelja
Ja sam na porodjaju ispucala skroz do anusa,doktor je morao cak i debelo crijevo siti,unutrasnja rana jos uvijek se gnjoji,a na vanjskom savu mi je naraslo divlje meso,dali je jos neko imao to divlje meso i kako ste to rijesile?
(rodila sam prije mjesec dana)

odmah kod lekara
pre 2 meseca sam se porodila, rana duz cele medjice. odlazak na veliku nuzdu je izazov jer ako se ne odazovem odmah kasnije nema sanse od bola. tako je bilo i danas. sama a beba neutesno place i nisam mogla odmah. nakon par minuta zbog nepodnosljivog bola sam morala do wc-a i prilikom napinjanja mislim da mi je napukla rana. odmah sam se istusirala ali idalje boli. kod ginekologa idem za 2 dana.
I posle 40 dana rana i dalje boli i a imam otoka
Mogu da podelim svoje iskustvo s prvom trudnocom jer mi je radjena epiziotomija.Kada sam izasla iz porodilista,trebalo mi je sigurno 10-15 dana da mi zaraste rana i ispadnu konci polako sami od sebe.Dosta mi je pomoglo da stavljam kantarionovo ulje,mazala sam , odnosno natapala vatom predeo rane svako vece posle kupanja direktno na ranicu i nisam oblacila ves noću.Nego ostavim tako da se osuši,prvo što sam imala manje bolova i prilikom ustajanja i brzo me je prosla rana.Jer sam preko dana morala da ustajem , i da oblačim ves..iako ovde pisu da ne bi trebalo da se ustaje.:) Probajte ,meni je dosts pomoglo,posto sam sada 9 mesec sa drugom bebom,pripremila sam vec jednu bocicu ulja.Ukoliko mi ponovo rade isto.
Da li je neka imala problem sa koncima? Meni je rana zarasla, ali mi je ostao cvoric od konaca, dole u rani
Kada probam da povucem pincetom, zateze i boli me
Da li neko zna da li je moguce da zaraste tako u rani, ili ce ga svakako organizam odbaciti?
Koliko vremena je potrebno da prodje posle epiziotomije da bih mogla da koristim irigator?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »