Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Upravo htedoh pisati vezano za zatvor. Vec dve nedelje me muci, od toga imam i povremene bolove u stomaku. Cak ni cepici ne pomazu zajedno sa Laktuloza sirupom.
Imam isti problem, probala neke kapi I cepice na biljnoj bazi, ali mi nisu pomogle, I dalje trazim resenje...
da li neko moze da mi kaze. bio mi je los ogtt test doktorka me salje u front na perinatalogiju sta da ocekujem 28 nedelja sam.
Pozdrav svima, preplasena sam.
pre neki dan sam setala malo vise nego sto treba , i od tog dana imam umerene bolove u preponama , i bebine pokrete osetim kao i pre al ponekad imam osecaj da udara i dole , jako se plasim doktorica je na prosloj kontroli rekla da je sve u redu , niko nije spominjao da li je beba jako nisko . Da li vi mozda znate sta bi moglo biti tek u sledeci utorak idem na kontrolu .
I ja sam juce setala nesto vise, ukocila me ledja, zaboleo me stomak, svasta nesto... ali je posle odmora prestalo... Ipak se mora malo smanjiti aktivnost, ni mi, a ni nase telo ne moze da podnese setnju po celom gradu 😉
Ja se tako osecam od 25 nedelje. Nekada me toliko sutira da moram da ustanem i onda se malo ljuljuskam cini mi se da je to umiri. Takodje muz kada stavi ruku obavezno nastane mir :) al taj osecaj dole udaranja jme da me unervozi kao da propada tako mi je strasan osecaj.
Ja se tako osecam od 25 nedelje. Nekada me toliko sutira da moram da ustanem i onda se malo ljuljuskam cini mi se da je to umiri. Takodje muz kada stavi ruku obavezno nastane mir :) al taj osecaj dole udaranja jme da me unervozi kao da propada tako mi je strasan osecaj.
Cao draga, nemoj se plašiti, normalno je sobzirom i koja si nedelja a i kao što kažeš puno šetala... Normalno je. I meni je tako, doduse bebi mi je karlicno okrenuta pa me dole šutira nogicama i jakooo je neprijatno. Kao da me probada.
13.12. loznica ima li jos ko da se poradja u loznici sad 28 nedelja
04.12.2019 ❤️decak👶
i nama je tad termin 🤗 srecno 💋💓
Pozdrav buduce mame, pijem elevit i 2x folnak 5mg. Zanima me sta vi pijete od vitamina i da li je previse 2tabletice folnak na dan, s obzirom da je ima i u elevitu? Hvala na odgovoru.
Za Maju: Za razliku od tebe sam vrlo informisana, a to sto se kljukas sa lekovima ne znaci da si ni bolja ni briznija majka,vec naprotiv. I da, u pravu si ne jedem kile spanaca i zelene salate, zato sto folne kiseline ima i u svom drugom vocu i povrcu a ne samo u gore pomenutim, a i 700 g spanaca kada iscedis u sokovniku nije velika kolicina tako da je i to izvodljivo cisto da znas, tako da to dosta govori o tvojoj informisanosti i meni je bas zao takvih kao sto si ti koji nemaju svoju glavu da razmisljaju vec samo trpaju u sebe ono sto im drugi kazu ne znajuci ni sta piju ni koliko stete zapravo svom detetu misleci da mu cine dobro.
Za Teodoru: ako dnevno pojedeš 700 grama spanaća ili 1 kg zelene salate unela si doboljno folne za taj dan. Iskreno žao mi je kad vidim koliko ljudi znaju biti neinformisani.
Od pocetka Folnak 1x1 i vitamin C 500x2. Od pre par nedelja dodatno Mg direct i nista vise.
Ako ces iskreno ja nijedan lek nisam pila do ove 28.Nedelje. Na pocetku trudnoce mi je dala folnu kiselinu i utrogestan vaginalno do 14.nedelje ali ja to nisam zelela da koristim. Ne kazem da je to mozda pametno, ali prosto moja odluka je da ne zelim nikakvu hemiju da pijem i ja sam se odlucila da folnu uzimam iz svezeg sezonskog voca i povrca (laz je da organizam ne moze da prepozna i iskoristi folnu k. Iz prirode) ,to je farmaceutska industrija izmislila da bi zaradjivali. Ako ti trudnoca lepo napreduje i sve je kako treba ti sama proceni, da li da smanjis za tu jednu tableticu ili ne mislim onako kako ti osecas da treba, neka od nas ce ti reci smanji, ili nemoj smanjivati,ali posto svaka od nas odgovara za svoje dete. :)
Hvala Tea puno na odgovoru! Skroz se slazem sa tobom ;)
Pa to bi najbolje bilo da se konsultujes sa svojim ginekologom a ne ovako sa strane jer niko od nas ne moze da ti sa sigurnoscu nesto kaze pa da jos bude na tvoju stetu,ako me razumes. :)
Doktorka mi je to i savetovala, prosto mislim da je to njeno vodjenje trudnoce, nego sam mislila cisto da se posavetujem i sa vama sta mislite o tome i sta vi pijete od vitamina. :)
Pozdrav. Bila sam danas na pregledu i dr mi je rekao da je beba naprednija za 2 nedelje. Prosle nedelje mi je beba imala 830g. Zbunjena sam i ne razumem sta to znaci. Usla sam u 28. nedelju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »