Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Ja bih ti savetovala da proveris pritisak i otkucaje srca, posto moze da bude povezano.. Ja sam imala bolove u zeludcu s vremena na vreme, i kada sam izmerila pritisak bio mi je malo povisen, a otkucaji 109..
Jaooo meni pre neku noc, bas mi nije bilo sve jedno. Legoh na levu stranu kako i preporucuju, ono jos vise, na ledjima ne prestaje i samo kada sam se na desnu okrenula pocelo je da se smiruje. Ja mislim da to ima veze sa crevima i varenjem. Nekom hranom...
E meni se to desilo pre jedno dve nedelje, osetila sam uzasan bol u zeludcu i pri svakom udisaju bol se sve vise povecavala da sam se bas uplasila, vracala sam se sa pijace i bulvalno sam jedva dosla do kuce, jedina razlika u tvom i mom slucaju je sto sam ja osetila olaksanje i prestanak bola kada sam legla na ledja, ali zato bol je jos neko vreme bio prisutan kad ustanem.
da li je jos neko imao problem da mu se smanji stomak imam osjecaj da je manji strah me posto ruzno spavam na strani da li moze ista da bude probudila sam se i ne osjetim je kao prije kada udari sad slabije udara 30 sedm
meni je trbuh u 30-om tjednu ko da sam tek u 5-om mjesecu mali.. ljudi me pitaju koji me ne znaju dal vec znam spol,a ja odavno sve znam 😊 beba je super, raste, razvija se, osjetim da je sve veca i to je to.. kad legnem na leda, trbuha skoro ni nemam 😂 ne brini se,dok paradira dobro je i sretno..
Jedan decak mi je sa leve drugi sa desne strane ,na koju god stranu da legnem lezim na jednom 🙈😂 i ujutru mi je ta strana na kojoj sam se probudila spljostena a druga ispupcena,ovaj jedan je pobegao do drugog 😂 tako da namestaju se oni kako im odgovara niko jos nije ugnjavio svoju bebu u stomaku....
Pretpostavljam da se beba samo drugacije namjestila u trbuhu. Okrecu se stalno i ne vjerujem da nacin na koji spavas moze utjecati. Jedino polozaj na ledjima smanjuje dotok krvi ali to ne znaci da ga u potpunosti treba izbaciti iz primjene.
Meni je takodje manji stomak, ujutru, takodje imam strah od toga da je u toku noci ne povredim, pokreti bebana su zaista drugaciji i ocigledno se menjaju u zavisnosti od meseca trudnoce. Verujem da nemamo razloga za brigu. Pozdrav 😀
pozdrav,
da li imate problema sa disanjem u 30.sedmici..ja sam imala i 2 sedmice prije..doktor kaze da je razlog jer nosim previsoko..ne mogu da legnem na ledja skoro nikako. kao da se zakasljem nekako podmuklo kad mi tako zasmeta..
Ja sam prethodne 2 nedelje bila prehladjena, a lezanje na ledja mi se uvek zavrsavalo gusenjem. Inace imam astmu.. Sada je vec malo lakse. A inace izbegavam da lezim na ledja, sem kada iza sebe stavim 2,3 jastuka pa se onako naslonim..
U trudnoći se ne leži na leđima,donja šuplja vena pritiska na kičmeni stub, zato ne možeš da dišeš ni ti ni dete, a puls skače oboma, tako da lezi ne levi bok.
Ja tesko disem od pocetka trudnoce, nekako uvek zvucim zadihano. To je valjda normalno jer organi idu na gore prave bebi mesta. Izbegavaj lezanje na ledja, svakako ne valja zbog materice...
Zdravo svima,

prije nekoliko sedmica mi se pojavila izrazena vena na stidnim usnama. Ne boli me, ali bas ruzno izgleda. Doktoru idem za 10ak dana i pitat cu je za misljenje, ali me zanimaju i vasa iskustva.
i meni,i ja sam se bila uplasila,ali kaze doktor kako beba raste, tako je cirkulacija dole slabija pa se to zato pojavljuje 😊
I meni isto. To je normalno i povući će se posle trudnoće. 🌷
Pozz trudnice,
već dve nedelje osećam neki bol ispod pupka u stidnom bregu, žiganje kad ustanem, kad se okrećem u krevetu ili stojim na jednoj nozi da se obučem. Inače nosim nisko. Kod doktorke idem za 15ak dana, jel to nešto opasno?
To se i meni desava, bol kao da me se cepa taj deo....nije nista strasno, ligamenti se razvlace. Ako se smiri kada si u jednom polozaju onda je to , ako te boli to i kad nema pokretljivosti onda reci lekaru.
30.nedelja. Vaga kaze 20 kg. A ja ne bih rekli kao ni okolina😁
Ista situacija i kod mene, ja sam +18kg, doktorka me napala da moram jesti manje, da se vise krecem, a ja ne mogu da joj objasnim da se bas zdravo hranim i da svaki dan setam barem pola sata jer mi prija, a i ne izgledam tako uopste... Samo me je iznervirala zena... 😂
Jel imate problem sa strijama i ako imate kako ih uklanjate?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »