Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Prvi osmeh sam dobio sa tacno 13 dana, sa tacno 1 mesec kad joj kazemo da prica ispusta nezne zvukove eeee i auu
Moj prvi sin je spavao samo 4 sata dnevno, stalno je vristao, grcio se, sisao da se utesi, vestacko mleko nikada nije hteo,a imala sam dovoljno mleka, ali su me svi napadali da je gladan pa sam probala da ga dohranjujem, ali kao sto rekoh nije hteo stalno je trazio da sisa samo da se utesi. Meni su sve rane na grudima bile, cuclu nije hteo... kad zaspi to je bilo uz pomoc pustanja vode na cesmi, po sat vremena smo pustali vodu, kad ugasimo probudi se, kad ga spustimo u krevet probudi se, kolica smo vozili po kuci... Nema sta nismo probali. Grcio se stalno i trazio je utehu. Svi kazu procice, ali nikako da prodje. Tek sa 5 meseci su ga popustili grcevi i postala je jedna malo normalnija situacija. Probali smo mnoge kapi, jedino nam Colief malo pomogao. Posle tog iskustva jedva sam se odlucila za jos jedno dete, ali srecom ovaj sin spava. Kad smo isli kod pedijatra, kod fizijatra na vezbice uvek je vristao, ali uvek su nam govorili da je takvog temperamenta. Sada ima 3 godine i zaista od kada se rodio pa do sada kad nesto zacrta tako mora da bude. Strpljenja i mnogo zivaca treba, ali posle kad malo poraste sve ces zaboraviti, jer ce te ljubiti, grliti, smejati se, govoriti da te voli puno i mame sve zaborave sta su prosle, zive za taj trenutak, a cak se i odluce za jos dece,iako mi je period kad je bio beba, mogu slobodno reci, bio najstresniji i najtezi u zivotu.
Imamo 20 dana. Grcevi nas urnisu. Place po 6 sati bez prestanka. Nekako ga i uspavam ali kad krenem ga spustit u krevetac odmah skace i budi se. Isprobali smo sve metode cak isli i pedijatru zbog problema. Nista ne pomaze. Koliko traju da li neko zna? I kako ostati smiren dok beba neutesno place?
Razumem te, ali ako dojis bebu, probaj da pijes caj za dojilje. On u sebi ima komoracu, anis i kim. Mozda preko mleka pomogne i smanji bebi grcice.
znam kako ti je, veruj da nisi jedina. Mi smo isto tako svaki 3.dan isli kod pedijatra nije mi bilo logicno da moze tako mala beba tako puno da place i da bude bez sna cak i po 8 sati, ja bukvalno nisam imala vremena ni da se istusiram. Medjutim, kad je beba napunila 2 meseca kao da nije ista beba u pitanju, sad ima grceve uvece od 9 do 10 sati ali ne place tako dugo i intezivno kao sto je plakala, u isto vreme joj dajem biogaja kapi, pre spavanja zagrejem pojas sa kospicama 20kapi sabsimplex i uspava se na siki. Ne znam da li pomazu kapi ili se beba smiruje sto je starija. Imaj strpljenja proci ce ovi dani i dolaze mnogo lepsi.🤗
pozdrav. danas smo napunili mesec dana . bebac sisa na sat vremena,tj prvo sisa sa jedne strane pa napravi pauzu nakon sat vremena drugu stranu. i onda dva ili sat ipo nista. pokusala sam mu dati iz obe odbija. nismo bili jos na kontrolu mada je u prve dve nedelje napredovao 800gr. da li je ok da sisa tako cesto?
Mame, da li budite vaše bebe preko noći da sisaju? Moja beba ima me 36 da na i toliko se uspava preko noci da mi je zao da je budim i kad probam bude bezuspesno. Inace u pocetku sam je budila na 2 do 3 sata😔 jer je slabo napredovala. Za mesec dana je dodala 1 kg. Mnogo mi savetuju da je ne budim ali meni je zao da ne jede tako dugo.
Kakvo buđenje? Moja neće spava.. Budi sretna što spava.. A kad je gladna sama će reagirati..
Ona je dodala taman. Od 800 do 1200 gr u prvom mesecu je optimalno. Mislim da nema potrebe da je budite.
zdravo mame samo ako moze jedan svat.moja beba se osula sva po lucu i u glavu da li je to normalno? ili to treba tako vec dva dana kako ne prolazi taj osip po licu i poglavi pozzz...
Sudokrem je samo za pelenski predio.
Nikako Sudokrem po licu i glavi!
mažite Sudocremom 2x dnevno i proći će za dan-dva. Nama je pomoglo.
I moja isto. Me i svi kazu da je od vrucine i da ne brinem,neko kaze da se tako cisti bebina koza. Me i je bas zao jer grozno izgleda ali sam sigurna da nju to ne boli niti joj smeta pa je ne diram. Za par dana cemo u savetovalistw pa vu da pitam doktorku.
Zdravo mame. Da li zna neko od prijema rešenja o porodiljskom osustvu o nezi deteta,koliko se ceka na uplatu? Porodiljsko bolovanje,5 og predata dokumentacija u socijalno,danas 10og stiglo resenje! Hvala puno,pozdrav😙
Neko je uplatu dobio odmah u tom istom mesecu,a neko tek posle mesec ili čak i dva. nema pravila
Kazu mesec dana od stizanja resenja. pozdrav
i meni se se to desava da beba kad sisa zaspi,sisa malo i odmah zaspi ja mislim da je to jer beba oseti da je u krila i zaspi brzo.
Zdravo mame. Moja beba se uspava tokom podoja pa me zanima kako vi resavate tu situaciju? Svasta sam probala ali nema nekog efekta...
Imali smo, nekad i sada imamo taj problem. Ja sam je stipkala po peti i za nosic ujedno i cokćala 😄 Spustim je na krevet tako se nekad probudi. Nekad je podignem da podrigne. A kad treba da je podojim jedino sto je probudi je raspovijanje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »