Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Moja beba ima mesec i 20 dana. Sisa po sat- sat i po, noću na po 5h, preko dana češće. Svuda piše da na početku treba 40 min, a kasnije kraće. Kako da skratim vreme, savet? Koliko vama traje podoj, kakva su iskustva?
Da li sam ja lepo razumela da be a provede sat ipo sisajuci? Ne bi trebalo vise od 15 min na jednoj dojci jer se stvaraju regade a i definitivno se sisa sve vreme prosto ke nemoguce. Ja bih Vam rekla da se posavetujete sa vasim pedijatrom jer definitivno tako nije u redu. Pozdrav
Moj ima 2 meseca i sisa 15 minuta na 2.5 ili 3 sata. Morate skratiti vreme, to je mucenje za oboje. On nista ne radi na toj siki. I 40 minuta je previse. Kad krene da se meskolji skidajte ga i menjajte dojku. Verujte mi, ja sam sa kombinovane presla samo na siku pa mu bude dosta 15 min.
Moj maleni za 7 dana imat ce dva mjeseca. Sisa svako dva sata maximalno po 20 minuta. Nikad duze. Sa 47 dana imao 6110g.
Moj decak ima mesec I 15 dana I sisa po sat vremena, nekad I malo duze. Samo je dva tri puta sisao pola sata. Meni bas prija to vreme, procitam knjigu, odigram igricu na telefonu, malo se opustim
Beba ima 2 meseca. Vec nekoliko dana odbija da doji. Krene malo i zatim se odbija, "gura", pocinje da place... ja onda izmlazam u flasicu i tada sve popije. To se desava u toku dana. Navece kad se probudi, dobro jede kad je pospan. Zna li neko u cemu je problem? :( I da, stolica bude zelena...
Verovatno bude jako gladna i dok krene mleko u mlazu ona se unervozi i zato odbija. probajte malo da istismete mleko pre samog podoja da dojka bude meksa i da mleko lakse krene kad pocne bebac da vuce. U svakom slucaju vredi pokusati.
isti problem stolica zelena sisa razdrazljivo placljivo malo spava preko dana noc sve super... nigde odgovora doktorka mi kaze to je ok
I kod mene sve isto, samo noću je mogu dojiti, preko dana izdajam za svaki obrok, ali sam morala ubaciti i dohranu, jer nekad izdojim samo 40 ml. Bojim se da ću izgubiti mleko, a stvarno bih volela bar do 6-og meseca da je dojim.
Apsolutno isti slucaj i kod mene, ocigledno je to neka faza čim nisam jedina 🤔 Nadam se da neko ima konkretan odgovor.
beba ima mjesec i po dana...vec nekoliko dana ima zelenu stolicu dali neko zna zbog cega koristim hranu novalac....
Ako Vam beba uredno dobija na težini nemate razloga za brigu. Mi isto koristimo hranu Novalac i pedijatrica nam je rekla da je stolica zelena radi željeza (opet ponavljam,ako beba dobija na težini), jer bebin organizam uzme onoliko željeza koliko mu je potrebno a ostatak izbaci kroz stolicu koja zbog tog zna biti zelena.
Ad mleko ima puno gvozdja, pa je zato zelena, a ako ne kaki svaki dan, kaka oksidira u crevima.. Ako kaka ima sadrzaj bez brige 😊
Beba ima mesec i po dana, samo ga dojim i odlicno napreduje. Ali vec nekoliko dana kad treba da sisa i mleko nadodje pocne da se davi mlekom jer ne stize da proguta i onda vriska, grcenje pa nastavi pa opet u krug. Stalno ga podizem da podrigne ali i posle toga neko vreme stenje. Pokusavala sam da se izmuzem malo pre podoja ali opet isto. Da napomenem da posle toga lepo spava 2,5-3 sata do sledeceg podoja. I opet u krug. Da li neko ima savet? Hvala.
Zvucace glupo ali pokusajte da smanjite unos tecnosti da Vama manke nadodje mleko pa ve mozda i beba lakse siskati.
Mame, koliko puta vase bebe spavaju tokom dana i koliko dugo u ovom uzrastu? Moja beba jako lose spava tokom dana, zaspi na meni brzo, ali kada je spustim u krevetac probudi se.
moja sisa 5min na 2-3sata
I moja beka isto. Ne vredi, one su sada u periodu kad istrazuju svoju okolinu, razgledaju, slusaju, opipavaju...i polako izbacuju duze dnevno spavanje.
I moja tako. 10-15min i budi se a dusa joj soava, ali zato nicu lepo spava, kad zaspi
Volela bih da neko odgovori na ovo, mi imamo istu situaciju... ;)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »