Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1515
Ostavite komentar
Pozdrav drage mame.Beba puni za deset dana 3 meseca,muci nas neredovn stolica,čak i do nedelju dana ne izlazi,dok ja ne reagujem sa čepićima glicerinskim..a to je bas muci i puno je nervozna..doktorka kaže da joj ne dajem ništa da je to normalno,ali ona toliko vrišti da je nemoguće da ne reagujem nekako da joj olaksam..da li će to se to sa stolicom srediti i kada?
i moja beba takodje ne kaki po 11 dana, nas pedijatar kaze da je to normalno kod dojenih beba, i da ce ye normalizovati kada krene da jede nemlecnu hranu, tj sokice .
Moja beba je isto takva. Ako nema stolicu, napinje se pa plače kad neće. Koristili smo Plantax čaj i Colief kapi protiv grceva. Masaža kružnim pokretima oko pupka i podizanje npžica
ako je beba dojema iskljzcivo onda sebizostanak stolice tolerise od sedam do deset dana. imala sam taj slzcaj i sa prvim i evo sada sa drugim detetom. probajte bio gaju ili vidite sa lekarom. bitno je da beba u medjuvređenu prdi onda joj radi stomak. nama je lekar rekao da cepici idu u krajnjem slucaju. pokusajte malo caja od kamilice sa vrlo malo secera . ceoici ulenje creva imacete problem ako ih dajete na svoju ruku.
Da li ste probali biogaja kapi? Ja mojoj bebi dajem kapi I plantex caj ako ga bas boli I Ako je tvrd stomacic. Probajte sa plantex cajem izmedju podoja I sigurno ce kakit lakse. Nama je to pomoglo dosta I malo savijanje kolena ka stomaku ali blago I nezno..
Pozdrav! Moj decak uskoro puni 3 meseca... Postoje trenuci kad se samo smeska,ali i trenuci kad bas place.. imao je i grceve,ali polako prestaju... Svi mi kazu da mi je slabo mleko i da ukljucim i dohranu,da ce beba odmah da se smiri.. Ima li neko slicno
iskustvo?


Ako dobro napreduje, ne vidim razlog da joj dajes i dohranu. I moja beba pocne da place iz cista mira, nekad joj se spava, nekad samo odemo u drugu prostoriju i ona se umiri. Ili hoce jos da rucka. Svakako najbolje ces ti sama da procenis sta joj treba i da li joj treba
nije ti slabo mleko. Nema slaba mleka . Beba ima skok u razvoju zato tako se ponasa nekad place nekad nece da spava.. ima ih na 3 meseci pa 6 meseci i na 9. to je samo trenutak kada beba hoce stalno da sisa i onda naravno mama pomisli da nema dovoljno mleka. uzivajte u te slatke mukice na sisu. sve če pordi.
Ne moze biti majcino mlijeko slabo, beba sisa koliko joj je dovoljno, sto vise podoja vise i mlijeka. Beba ga sama navlaci, vise tecnosti,kompote i corbice 💚💙
Moja beba je danas napunila tri meseca. I mogu ti recid a je promenljivog raspolozenja, iz smejanja prelazi u plac. I dojim je, i ne pokusavam da je uobrocim, kada trazi da pije ja joj dam. Uglavnom ibude na tri sata ali se vrlo cesto desava da se i na dva sata dojimo. U pocetku sam joj davala i dohranu, po 100-200ml dnevno ali je sama pocela da odbija flasicu tako da vec mesec i po samo sisa. Nemoj da odustajes od dojenja, jer to funkcionise po principu potraznje i ponude. Meni je bar savetnica za dojenje tako rekla. A pokusaj flasicu posle podoja da das, pa ako popije puno znacida je gladno. Jos je bitan pokazatelj bebina kaka i da li napreduje nedeljno. Posavetuj se i sa nekom babicom il lekarom.
Srecno
I moja devojčica će sad uskoro 3 meseca. Meni je dr rekla da majčino mleko ne može biti slabo, samo da postoji malo ili puno. Tako da možda nemaš dovoljno kao i ja i mi koristimo dohranu, jer ne želim bebac da je gladna. Svi znamo da je majčino najzdravije i slobodno kreni sa dohranom, ali daj uvek i da sisa koliko god da imaš. Normalno je da plače, ili je gladna, grčevi, treba da je presvučeš, možda nemaš dovoljno mleka, ili kao moja kad želi u ruke, čim je u ruke ona ćuti 😁 znam samo kad jako plače onda su grčevi i dajem joj kapi koje stvarno pomažu i zadovoljna sam i bebac brzo prestane da plače. Treba samo da pratiš koliko popije dohranu, jer će nekad manje nekad više. Za mleko da imaš, najbolje je da piješ sok od jabuke i čaj za mleko i grčeve tražiš u apoteci to je isto dobro za mleko, jeste čaj malo skup ali pomaže. I supa. Nadam se da sam ti kolko tolko pomogla. Poz.
Drage mamice, moja bebica ima 2,5 meseca. Danju spava samo dok sisa, eventualno na rukama,a nervozna je i pospana. Čim je spustim, budi se. A zato noću lepo spava jer pada od umora. Bojim se da slabije i jede, jer čim počne da siki zaspi. Ima li neki savet i da li joj ovakvo ponašanje može stetiti ?
Zdravoo, moja beba ima 3 meseca i spava na stomaku. Da li treba da se okrece na stranu dok spava ili moze i tako?
Može da se uguši i ako spava na leđima, ako bljucne a ne uspe da izbaci nego ostane u grlu, najbolje je da spava na strani.
beba stavljajte na leda da spava. naravno beba mase sa rukama i se probudi i zato ja joj vezem te male rukice sa jedna pelena i beba spava mirno ali sigurno. opasno je da beba spava na stomaku moze da se ugusi. ona nema te reflekse da se nabrzinu okrene.
Najbolje je da beba spava na ledjima..Cula si sigurno za sindrom iznenadne smrti kod beba i male dece..Spavanjem na ledjima se smanjuje rizik od istog,procitaj po netu.Pozzz😊
Moja od pocetka spava na stomaku nikako drugačije
Drage majke,moja beba uskoro puni 3 mjeseca i cim je neko drugi osim mene duze od 5min uzme place i to bas jako. Ne mogu ni do prodavnice da odem da je neko pricuva,jer cim vidi da me nema pocinje sa placem,a ni ne pomisljam na duze da je ostavim. Kada je budna,moram non stop da sam uz nju,jer nece da je sama. Iako mi prija sto je vezana za mene, to zna biti bas iscrpljujuce. Danas sam jedva uspjela kosu da operem,svekrva je pricuvala za to vrijeme i naravno odmah je zapalila. 😣 Dajte mi neki savjet kako da prihvati i druge ljude osim mene? Cak i kod muza nece dugo ako ja nisam tu.
mozda da pokusas da je ostavis za pocetak sa svekrvom ili muzem ali da si ti u blizini,neka navikne malo i na njih,a opet tu si u blizini..i polako. ja moju bebu ako moram nesto da uradim pa i kad hocu da se istusiram ako smo same,vodim za sobom,smesno ali je tako,stavim je u sediste i pricam joj ili pevam sta god da radim,naporno je ali ona najvise vremena provodi sa majkom,pogotovo dojene bebe,veza neraskidiva,uzivaj nece dugo potrajati taj period,rastu jako brzo💗
Zdravo, moja beba za 2 dana puni 3 meseca. Imamo problem sa zatvorom, doktorka mi je rekla da moze cak do 10 dana da muci bebu koja doji, ali meni to uopste nije normalno.. inace po 4, 5 dana ne ide.. da li je neka nesto koristila? Probali smo i sa cepicem od sapuna, ali ne deluje uvek, i sa cajem od cveta kamilice... ali ni to ne smem stalno da mu dajem 🤨
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »