Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
Pozdrav svima 😊 Potreban mi je neki savet od iskusnih mama, zahvaljujem vam se unapred. Elem, imam bebu od 20 dana, rodjena je carskim rezom pa je odmah hranjena na flasicu jer ja nisam bila u mogucnosti da je dojim. U bolnici mi je nadolazilo mleko ali mi je jako bilo tesko i bolno da se masiram i izmuzavam nesto sam sama i radila ali da li je bilo dobro ne znam, znam da mi je prvih dana curila zuta tecnost i to u kapima koje je jako bilo tesko istisnuti. beba nije htela da vuce, nervirala se i plakala i onda bi je babice nahranile dohranom i donesu mi je tako mirnu kao da su joj dalo bensedin. mleko je imalo kap po kap i kada sam dosla kuci mali je bio nervozan tako da sam morala da kupim dohranu da mu dam jer su svi oko mene upirali prstom da nemam mleka i da je on gladan , osecala sam se krivom i pocela sam sa dohranom ali isto i nastavila sa dojenjem, mleko mi kad kad nadodje ne znam nikad koliko ga ima on sisa po ceo dan nekad i zaspi i proredili su se obroci dohrane ali ja zelimnda skroz izbacim dohrani, svasta sam citala na internetu ali opet smatram da ovde ima vise proverenih saveta. pomozite mi ako mozete nekim savetima, sta da radim, kako da povecam proizvodnju mleka, sta da radim da mleko krene da ide malo lakse da bi beba sisala jer on je tako postao lenj da se plasim da ce zauvek prekiniti dojenje a hteti samo flasici. ne znam da li ima potrebe da vam kazem kako sam jako potresena tom cinjenicom i da mi je mnogo tesko, svaki put kad mu spremim dohranu ili neko komentarise kako place jer je gladan, srce me zaboli. ne znam kako da se izborim sa ovim. hvala unapred svima
Hvala na savetima, inace da vam kazem da smo izbacili flasicu, jer se za 15 dana popravio bio 900 gr sto je previse pa nam je pedijatar preporucio da prekineml dohranu, na narednom merenju je odprilike za nedelju dans dobio oko 200 gr sto je bilo dobro jer znaci da ima dovoljno mleka ima i vise mokrih pelena, i 3 do 4 stolica dnevno kako treba ali ja ne mogu a da ne pomislim da li je gladan, nekad mislim da vuce u prazno, nervira se, nervozno vuce bradavicu, i nekako u ustima kao da nema mleka kada tako izbaci bradavicu. Ja kad stisnem krene mlaz ali kad hocu jos par puta da iznuzem kao da nema vise nista. Nekad mi nadodje mleko tako da mi grudi budu tvrde a nekad kao da nema nista, mali ne place, ima grceve oko toga se muci , ja se pitam da li beba moze da zaspi gladna, stalno sam pod stresom, volela bih da ima vise mleka cini mi se kao da mu je uvek taman ili da mu fali. Prosle nedelje je moguce imao fazu skoka u razvoju, kada je po ceo dan sisao a ja ne znam sta je sisao toliko, nije spavao danima preko dana samo je sisao i kemkao. Svasta radim, pijem bozu, jedem ovsene pahuljice, jedem luk, pijem sok od jabuke, vodu, fitolat tablete, hipp caj , ne znam vise sta da radim ,sumnja me toliko izjeda da mi dodje da odustanem i da mu dam flasicu. Ovo mi je prvo dete na koje smo cekali 5 godina, nisam mogla da verujem da ce nam dojenje biti problem i nisam verovala da moze toliko da me pogadja sve ovo.
I ja sam porođena carskim rezom i imala sam isti problem kao i ti u porodilišta. Ali kad smo došle kući, nisam odustajala od dojenja, nisam htela da joj dajem dohranu, bilo je malo muke, plakala je, ali smo uspele. Baš te briga šta ko komentariše, ti si majka i najbolje znaš šta je to što prija tvom detetu.
Pozdrav Jasmina 🙂 stavljajte bebu sto vise da sisa jer tako podsticete da mleko nadolazi, a sto se tice bebca pokusajte da se izmuzete malo pre nego sto ga stavite na dojku tako sam ja sa prvim detetom je bila lenja i unervozi se jer mora da povuce dva tri puta u prazno dok krene mleko... I naravno ako mozete ignorisite sve negativne ljude iz vase okoline ne dozvolite da vas sputavaju u dojenju jer sve to utice na vas organizam... SRECNO
Porodila sam se 9.7. Imam 2 konca i još nisu ispali, a rečeno mi je da će ispasti sami. Koliko im vremena treba da ispadnu i trebam li da brinem?
Imamo 15 dana,Beba je bila bolnici 5/dana ,kada smo dosli kuci beba smo mazili drzali,sad bebac kada ga spustim u krevetac place,da li sam ga navikla na ruke ? inace ustaje ujutru u pola 6 do 10 ne spava...Mame sta radite ? moze pomoc ?
Nocima i danima ne spavamo. Krenuli su grcevi... Nemamo snage vise ni za ljuljuskanje ni za sta.. Dajte savet koje kapi pomazu? Hvala puno.
Preventivno ubacite caj od komoraca ili vodu sa kimom
Probaj biogaja kapi, beba ima 3, 5 nedelje i pomaze joj.... Ima grceve nisu nestali ali joj dosta pomazu!
nama je pomogla Child life vodica za grceve.
Drage mame,molim za pomoc. Vec drugi put u 20dana dobijam mastitis. Beba sisa,koristim pumpicu i masiram se tako da ne znam o cemu se radi. Bol je nepodnosljiv,kao da me neko nozevima bode po grudima. Ne spavam nocima,dojenje je uzasno bolno. Dr kaze samo da dojim i da ce sve proci a ne prolazi a ja vise ne mogu da podnesem bol.
Pozdrav Dragana,
moj savet ti je da koristis taj hladan kupus kao oblogu svakodnevno zatim melem za dojilje "Amer D" koji mozes kupiti u apoteci za 750 din od 50g. Namazes, sacekas 10 min i zatim kreces rucno izmlazavanje jedno 5 min po dojci a kasnije nastavis sa pumpicom, mada je rucno izmlazavanje jako sporo i mucno ali je bolje. Znaci taj melem mazes na grudi u vrlo tankom sloju a za bradavice bi ti preporucila magicnu mast za bradavice babylove Mama od 30ml koja se kupuje u dm prodavnicama. Sa suncokretovim i kokosovim uljem kojia se maze izmedju dojenja u tankom sloju samo na bradavicama.
Za razliku od prvog deteta i istog iskustva kao sto je sada kod tebe evo sa drugim detetom uz ove meleme i mast prosla sam savrseno.
Zelim ti puno srece i veliki pozdrav.
Moj savet: stavljajte list svezeg u frizideru ohladjenog kupusa na dojku svake noci kao oblogu,iznenadicete se koliko omeksaju grudi nakon toga i nestane sva temperatura koja toliko muci u tom delu.
Ja sam sve probala i nista nije pomagalo. Patronazna sestra mi je rekla da dojke operem, osusim, namazem pavlovicevom i uvijem u kuhinjsku providnu foliju(osim bradavica). Dojke se tako zagrijavaju i samim tim se mlijecni kanali opustaju. Meni je mnogo pomoglo. 2 ili 3 dana sam zaredom to koristila i sad je sve u redu a za to vrijeme se niti jednom nikesam izmuzla vec sam samo bebicu pustala da siki. Probaj neces se pokajati. 💗
Meni je pomogla i masaza dojki (gde su se stvorile grudvice) i obloge od kupusa (po 1 list sam stavljala na dojku par dana dok nije proslo) i posle je sve doslo na svoje. Masaza jeste bolna ali moraju se razbiti grudvice u upaljenom kanalu da bi mleko lakse izaslo, naravno i sto vise beba da sisa.
Drage mame, kako ste rjesavale soor kod beba?
Daktanol gel na varalicu 😊
Prokuvana voda i malo bikarbone umocis gazom pa prsticem predjes mesta gde ima soora.
Devojke gde se dobijaju paketi za
novorodjene bebe? Cula sam za Dm i Lily
I TSV radnjama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Za kreativne i domišljate tate nema brige»
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »