Komentari za tekst "Epilepsija"

Komentara
44
Ostavite komentar
Imam epilepsiju,najblaži oblik a sa obzirom da krajem decembra planiramo bebu zanima me da li je Lyvam dobar za bebu,neće ništa da joj škodi pijem 1ipo ujutru i 1ipo uveče,a zajedno sa njim pijem i folnu kiselinu to mi je moj doktor za epilepsiju rekao,i što je najbolje rekao mi je da Lyvam ne može nikako da naškodi bebi.

Koliko ukupno pijes jel pije od 250 plus pola lek ili 500 mg plus 250
Dobro vece , imam jedno pitajne ne znam dobro da pisem ali ako neko razumeje molim da me javite nesto , pre 4godina sam imao prvi napad epilepsije znaci 26godina i to je bilo dok sam bila trudna i u 7mjesec. Posle toga nisam dobila terapiju nista eeg je bilo ok mrt isto sve ok , i beba dobro posle 3 godina opet isto u 7mesec trudna sam imala napad i posle toga imala sam svaki mesec napade doktor mi dao lavitrscetam 1500mg i opet sam imala napad. Posle dobijem sina sa operaciu nakon 3-4 dana opet sam imala napad to je bilo 2 put za 1 sahat ( zivim u Austriu) 3puta sam radio MRT sve je ok , eeg isto je bilo ok , ako neko zna dobar neurolog u beograd molim da me javite da idem ovde u austriu imaju dobre masine za medicinu ali ne znaju toliko dobro
Prof.dr Nikola Dimitrijević.
Dobro. Vece 2,5 godine imam epilepsiju dosad pila sam Eftil i imala sam napad, Sad mi neurolog prepisao Lyvam, zajedno sa Eftilom da pijem,. Pitala bi sta su nezeljene dejstva ima juce sam pocela piti i danasnje mi as najbolji, onako u tálas ima bi me glava, nemam vrtoglavicu Ali nekako sam slaba iboli me me stomak dornji deo (imam 53 godinu nemam vec 1,5 godinu ciklus) isto kao kád sam imala menstruaciju. Hvala.
Zdravo zene.Imam epilepsiju i pijem Lamal 100 ujutro i uvece.
Zadnji ciklus mi je bio 8 juna.Proslu subotu saznajem da sam trudna.Po racunici sam trudna 4 nedelje i 2 dana.Posto je ne planirana trudnoca,a jedva sam uspela da izvijam termin i zakazano mi je kod ginekologa sledece nedelje,da li ce uticati na plod kasno uvodjenje folne kiseline?Citam sad na netu da treba 3 meseca pre zaceca da se uvede folna kiselina.A ja ne planirano ostala trudna.Plasi me da li ce mi dete roditi sa nekom manom,ili ne daj boze plod da mi se osteti.
Strasno me je frka,glava me boli ne mogu docekati ginekoloski pregled
Ne brinite nista bice sve u redu pocnite odmah sa folnom
Dobar dan svima. ja nisam teski epilepticar kao vecina vas. 2017. godine u martu dobijem epi napad, odlazim kod neurologa, koji mi posle isptivanja, uvodi Eftil, koji pijem naredna dva ipo meseca. Posto imam menstruacije redovne u dan, ginekolog mi je u februaru rekao da je sansa da ostanem trudna 0,1%, zbog raznoranih problema. 17.06.2017. meni kasni 2 dana menstruacija, a osecala sam se inace jako cudno dok nisam saznala da sam trudna, pripisivala sam Eftilu. odmah sam uradila test i javila se neurologu koji mi je odmah promenio terapiju na Lamictal i rekao da ne brinem, da su sanse da moje dobije napad su skoro pa nikakve, mozda praunuce, ali dete ne. Folnu kiselinu sam pila do kraja trudnoce i vitamine pregnamam, u devetom mesecu dobijam duplu dozu lamictala da pijem, a posle porodja sam trebala da promenim terapiju zbog dojenja. Kako je on meni objasnio eftil prolazi kroz posteljicu i moze da naskodi bebi, a sa lamictalom ne treba dojiti, vec da dodjem da mi promeni terapiju. Kad sam pitala zasto ne mogu sa lamiktalom da dojim, njegov odg je bio, nece mu biti nista samo ce vise da
place. Moje dete pocinje da se radja prorodnim putem, ali posle par sati polazi po zlu i odlazimo na hitan carski
Moja zena ima epilepsije od 9 god pije eftil ujutro uvece rodila je dvoje dece zdrave jedino moje dojila nzm sto inace nije prekidala da pije eftil
ja sam uzimala lek lamiktal i eftil ali dok sam pila ove lekove ja sam imala napade . Pre 9 meseci sam dobila sasvimj novi lek Lyvam od 500mg sto pijem dva puta dnevno.Moj neurolog je ovo preporucla meni sto mogu uzimati i tokom trudnoce .Stvar je u tome da ako zelite imati bebu obavezno morate pricati sa neurologom i spominjat ginekologu da imate epi..svaki epi napad je drugaciji jer ima vise vrsta epi bolesti zato postoje vise vrsta lekova za to da smanji napad i da to kontrolise Ja licno znam,dok sam uzimala lek Eftil meni su rekli da pre nego sto planiram trudnocu bar 6 meseci ranije moram otici kod neurologa da bi dobila novi lek sto se moze uzimati tokom trudnoce jer EFtil nije preporucena za trudnice jer beba moze da Se osteti tokom trudnoce npr psihicki nece biti zdrava .Znaci ako vec primate lek kojI mozete uzimati tokom trudnoce bez problema po savetu neurologa onda netreba da se menja lek.ali zakone mora da se postuje bas onako kako je preporuceno.Ali najvaznije je da se ne nervirate zbog sitnice.ako vas nesto muci pricajte o tome i nemojte se zbog toga pasti u depresiju jer to je najgore sto se moze desiti,Verujte mi ja znam o cemu pricam nemam ni 26 god ali ja sam zbog toga sto imam epilepsiju bila u depresiji i imala 4 napada mesecno i kuci i na radnom mestu..Morati nace sebi neki hobi da provodite vreme sami da se smirite i ispricajte sve sto vas muci nekome u kome imate poverenja porodica ili prijatelji .
Dobila sam epilepsiju sa 23 god. Prvo su mislili da imam tumor na mozgu ili da je genetski (tetka je imala 2 napada u životu i to tokom trudnoće). I ja sam uzimala Lamictal (100g) i eftil (1+0/5 tableta) dva puta dnevno 2 godine. U početku sam imala česte napade, valjda dok telo nije naviklo, ali posle je bilo ok. Posle 2 godine sam otišla kod ginekologa na redovnu kontrolu jer mi je ciklus bio poremećen (dobijala sam na 20 dana, pa na 80 i sl.), gde su mi rekli da imam policistične jajnike, što je ranije trebao da vidi i drugi doktor kod kojeg sam išla, jer tad ne bi trebalo da se uzima Eftil zbog toga što je to "lek za muškarce" kako su mi rekli. U suštini, on deluje na ženske hormone i zbog toga dete može da se rodi bolesno, piše na uputstvu za lek. Epileptolog kod kojeg sam išla mi je odmah promenio terapiju na Lyvam i Lamictal baš zbog policističnih jajnika i toga što bi mi Eftil škodio reproduktivnim organima. Nisam doktor, tako da pišem samo ono što je meni moj rekao.
Slažem se da je svaki epi napad drugačiji, imala sam i veće i manje krize svesti i nekad su izgledali kao da sam se samo onesvestila, dok su drugi bili mnogo jači (grčenje, pena i trajalo je i do 10min). Takođe sam pala u depresiju jer se to dešavalo na raznim mestima, kao i na poslu, i bilo mi je jako neprijatno i nisam mogla da se naviknem na činjenicu da će to uvek biti tu. Da napomenem, nisam imala nikakve predznake kad će se to desiti pa da bar sednem, legnem, kažem nekome... Tako da se slažem da je podrška i razumevanje prijatelja i porodice jako bitna i ako imate mogućnost, treba popričati s nekim kao što je u mom slučaju bio psiholog, ili bar s Vama bliskim ljudima.
Eto ja sam rekla svoje iskustvo, ali svakako se konsultujte sa svojim neurologom/epileptologom, jer svaki slučaj je drugačiji.
Dali piješ još meki lek uz lyvam ili samo njega
Dobar dan svima! Posle drugog porodjaja 2015, ustanovljeno mi je da imam epikrize, g40. Pijem epilev 2*2000 mg. Razmisljam da ostanem u drugom stanju, ali ne znam koliko moj organizam spreman. Iako sam pitala i svog neurologa i ginekologa, i kazu da mogu. Samo prethodno pijem vitamine. Ko ima neko slicno iskustvo i pije isti lek?
imam epilepsiju od seste pije lamiktal oosto ujutru i uvece a eftil pola ujutru pola uvece da li cu moci biti majka
Ja imam od svoje 8-e godine epilepsiju a sada mi je 35. Promenila sam uglavnom sve vrste lekova koje postoje od depakina pa sve do lamiktala koji trenutno koristim. Njega sam pocela koristit na savet doktora jer sam zelela decu i hvala Bogu ta mi se zelja ostvarila. Sada imam dva zdrava sina od 7 i 5 god. I opet sam trudna( 14 nedelja), za sada nema nikakvih problema. Naravno koristila sam folnu kiselinu tri meseca pre trudnoce i tokom citave trudnoce. Jedno dete sam rodila na carski rez ali ne zbog epilepsije vec zbog povecanog krvnog pritiska, a drugo sam rodila normalnim porodjajem i ako je beba bila teska cak 4kg i 350gr. ....
Ja isto pijem lamictal i trudna sam, ali sam u nedoumici da li cu smjeti dojiti. Da li si ti dojila djecu? Fala unaprijed Natasa
Kao beba, na rođenju imala sam izliv krvi na mozgu, jer su lekari mamu porodili mesec dana ranije. Tj pogrepno su joj odredili termin, jer je imala neredovne menstruacije. Od svoje 12- te godine imam epilepsiju, prvo sam pila tegretol, pa sam pre 5 meseci prešla na lamiktal i takođe trebam da pijem eftil, ali ja ga ne pijem jer se osecam dobro. Pored toga što imam epilepsiju, takođe sam i A negativna krvna grupa. Već 3 meseca pijem folnu kiselinu i pokušali smo nekoliko puta za bebu, ali još ništa. Zanima me, da li je neko imao sličnih iskustva? Da li je neophodan carski rez ili je moguć prirodan porođaj?
Cao svima i ja imam tu dosadnu bolest,pijem eftil pola tablete ujutru,celu uvece vec 11 god.Zanima me koliko vremenski trebam organizam da se ocisti da bi ostala u drugom stanju! I koji je lek najbolji kao zamena za eftil da bi mogla da ga koristim u trudnoci a da ne steti bebi! Ivana
Imam epilepsiju od svoje 11 godine pila sam nekoliko lekova kao sto su eftil lamiktal sad trenutno pijem Kepru. Ostala sam trudna pre dva ipo meseca saznala sam pre dve nedelje. Moj neurolog mi je rekao da mogu da nastavim normalno da pijem kepru i povecam dozu 3000mg dnevno. Medjutim ginekolog mi je rekao da moram hitno da promenim terapiju. Uplasena sam ne znam sta da radim da li da pijem kepru ili ne? Molim vas odgovorite mi.
Idi kod neurologa i pitaj ga da pijes lamiktal to moze uz trudnocu sve normalno, ja ga pijem i niti mi menja dozu niti ista odlicno se pokazao, samo sto moras na carski rez.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »