Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Drage mame,

Koje povrce ste vi redom uvodile nakon pirincane kase?Nama je pedijatar rekao da jednu nedelju jede pirincanu kasu,drugu sargarepu,a dalje svaki 4.dan drugo povrce.Mene zanima sta ste u tim prvim obrocima davale bebama osim sargarepe i krompira,kao i da li ste mesale to povrce sa tom pirincanom kasom kasnije?
pirinac, sargarepa, krompir, bundeva, palenta, tikvica, karfiol, jabuka, breskva
Cao Marija, ja sam svojim bebama( imam blizance) prvo dala pirincanu kasu, pa pirncanu i kukuruz, posle odmah 3 dana bundevu, pa tri dana sargarepu, pa 3 dana krompir, 3 dana jabuku i evo danas tikvicu. Ja nista od toga nisam mesala sa mlekom, samo sam u kromopir stavila malo putera i u tikvice mrvicu soli, cisto da ne bude skroz bljutavo. Sad cu da 3 dana da probam krompir batat pa brokoli
Nadam se da sam ti pomogla 😘
Moj bebac skoro puni 5 meseci, kad ga drzim u polusedecem polozaju, napinje se i vuce napred tezi da sedne, da li ima neko iskustva? Da li ga smem pustiti? Nervira se i bas se muci da sedne. Sa prvim nisam imala toga, samostalno je sedeo sa 7 meseci, ali pre toga nije tezio sam da sedne.
Pozdrav, smete ga pustiti, ali verovatno neće uspeti. ako se sećate sa prvim detetom, oni ne sedaju iz polusedećeg položaja u kom ga vi držite. Sve što sami uspeju, smeju da radi, a do sedenja se stiže iz ležećeg stava😉.
Srećno svim mamama i bebama🥰
Ista situacija je i kod nas, djevojcica podize glavu i zeli da sjedi, ako se dohvati za moje ruke eto je odmah u sjedecem polozaju, sada ima 4 ipo mjeseca ,nekako mi je jos mala da bih je sjela...
a sa druge strane ne bih ni da je sputavam...
Da li ste se susretale sa atopijskim dermatitisom... 😔
Jesmo, atopijski dermatitis, ekcem, sa stafilokokom, koza suva, svrbi, guli se, najgore po licu i ramenima. Nista pomagalo nije, ni kortikosteroidi nista.. našli smo u podgorici farmaceutsku ordinaciju Fontis, potpuno prirodne kreme, od drugog mazanja prestalo, nije se vraćalo. Imate ih na fb. Krema Uriage Xemose posle kupanja i LaRoche kupka, to smo nastavili da koristimo.
Zdravo, kojih sve boja su bebine stolice kad krene kasice da jede? Ponekad kaki zelenkasto, ali znam da nije gladna, i tipa nije jela nista zeleno? Lepo napreduje.
Moja je imala leti Kada je bila zedna i pila po 3-4 minuta Samo
Moja je imala leti Kada je bila zedna i pila po 3-4 minuta Samo
Moja je imala leti Kada je bila zedna i pila po 3-4 minuta Samo
Mojoj bebi se desavalo da ima tamnije zelenu stolicu. Posto je dojim, tih dana dok sam jela dosta dzigericu ona je imala takvu stolicu jer je visak gvozdja izbacivala na taj nacin, tako su mi objasnili. A kad su krenule kasice imala je zelenkastu od spanaca, narandzastu od sargarepe
Nama se slicna situacija desila pre par dana.Mislim da je razlog skok u razvoju.Nakon toga uvela sam kasicu za vreme rucka i evo hvala Bogu bebac spava celu noc ponovo.
Da li se neko susreo sa regresijom spavanja. Moj bebac je poceo po celu noc da se budi a do sad je lepo spavao
Pratimo🙈 On se i ranije budio noću da jede nekoliko puta, na 2-3 sata otprilike, ali ovo? Nekad ni sat ne sastavi, nemam riječi. Pitam se rastu li mu zubići iako nema to karakteristično curenje pljuvačke što se kažu događa uvijek kad je to u pitanju. Inače dojim ga i bukvalno je u stanju samo da stavi sisu u usta i zaspi ponovo, ali eto ga za čas opet.
Isti slučaj i kod nas... Beba za 5 dana puni pet meseci. Evo sad će skoro više o mesec dana da se budi noću na sat vremena malo jede i nastavi da spava. Uz to ga muče zubići.
Da li vam je to sada proslo i kako? Mi smo u toj fazi trenutno, na svaki sat sisa, bez toga nece da zaspi. I danju je isto, preumorna sam 😣
Isto i kod nas. Nekad se budi 4-5 puta ali neku noc je i vise... Ni ja nisam bas pametna sta bi radila 🙄🙄🙄
kod nas je tako već mesec dana.. budi se na svakih sat vremena i posle kraćeg podoja opet zaspi. Za sada nisam našla rešenje kako to da promenim..

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »