Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Ovo je smesno, moj posao je u dve smene, konstantno na nogama, sa konstantnim podizanjem necega teskog i rad sa ljudima, sto je vrlo stresan posao. Druga mi je trudnoca, ali cekana godinu dana. Pri tom sam imala poteskoca, pa sam na bolovanju od 8-me nedelje, ko smatra da je zloupotreba treba da poseti neko strucno lice.
Ja sam odmah po potvrdi trudnoce kod dr otvorila trudnicko, posto sam radila u tri smene i 8h sati stajala, uslovi apsolutno nisu za trudnicu.
Radicu boze zdravlja do 36 nedelje. Radim od kuce inace, jednom nedeljno idem u kancelariju- izasli su mi u susret.
Ovo mi je treca trudnoca i ovoga puta kao i prethodna dva cu raditi do 9 mjeseca. Nismo bolesne vec trudne sto je prirodna pojava i nema razloga da sjedimo kod kuce. Na kraju krajeva nasa psiha najvise utice i na nase stanje, pa se uvijek zene koje su na bolovanju losije osjecaju, imaju manje energije i volje, cesto zapadaju u neku vrstu depresije, nego zene koje rade i krecu se. U nasim zemljama ( Crna Gora i Srbija isto ), zene cesto zloupotrebljavaju zakon i idu na trudnicko i kada za to nema opravdanih razloga. Kako to da zene u zapadnim zemljama vecinom rade do 9 mjeseca, a na porodiljnom budu takodje krace nego mi, a imaju manje podrske i pomoci makar kada je porodica u pitanju? Sigurno nisu u prosjeku zdravije od nas, nego im je svijest i mentalitet razlicit. Takodje bih dodala da sam u sve tri trudnoce imala hematom, primala inekcije u periodu od nekih 15 dana izmedju 2 i 3 mjeseca, pila terapiju do 9 mjeseca, ali sam bila otsutna sa posla samo tih 15 dana dok sam morala da lezim, jer je postojao visok rizik od pobacaja i vec kad je doktorka rekla da je rizik prosao, jer se hematom smanjio, a plod porastao, ja sam se vratila na posao kao i svim ostalim redovnim aktivnostima. Ukoliko se i desi problem to ne znaci da moramo od sebe napraviti invalida devet mjeseci. Takodje budite svjesne da okolina to nece podrzati, imat ce lose misljenje o vama bez obzira sto vam to nece reci u lice vec ce vam se samo osmjehnuti na vasu odluku da tek tako bez nekog posebnog razloga izvadite bolovanje. S druge strane redovna je praksa da zene izvade bolovanje, a ovamo izlaze, setaju, putuju, idu na more i ponasaju se kao da nisu trudne, samo im “smeta” kancelarijski posao. Kasnije se ljutimo na musku populaciju sto dobiju bolje prilike i za zaposlenje i sa unapredjenje, a same smo krive za to, jer smo po pitanju posla i karijere najneodgovornije. Ne kraju krajeva i ovo je sve individualno, tako da svako donosi odluku po sopstvenom osjecaju i usadjenim zivotnim vrijednostima. Neko ce na sve ovo reci da meni trudnoca nije prioritet i dijete koje nosim u sebi, sto naravno nije tacno. Samo kazem da je sve moguce uskladiti, izbalansirati, ne treba izmisljati razloge tamo gdje ih nema, vec biti srecan sto imamo priliku uzivati u normalnoj i zdravoj trudnoci i tako se i ponasati.
To je individualno i zavisi od posla kojim se bavite. Ja radim u 3 smene po 8h na nogama i neretko uz tezak fizicki rad tako da ne mozete da kazete da se zloupotrebljava trudnicko... Mozda neki to i rade ali kod vecine nije moguce sve uskladiti i izbalansirati. i ja bih radila da imam kancelarijski posao. Pozdrav
Ja radim i planiram do decembra. Nadam se da cu izdrzati. 😁
ja sam u trecem mesecu otvorila trudnicko. smetalo mi je sedenje u kancelariji .

pozdrav
Kad sam saznala da sam trudna, radila sam sasvim nesto malo.. pa sam otisla na cuvanje teudnoce otvorila sam bolovanje!
Bice posla 😉
Ti i beba ste najprece 😍
Pa i ja se slazem sa tim stavom. Samo sam mislila do sedmog da radim.
Pa i ja se slazem sa tim stavom. Samo sam mislila do sedmog da radim.
Ja planiram da radim do 8 meseca ili do kada mogu, mislim da nema potrebe da sedim kuci i umirem od dosade. Jedino ako doktor to kaze ☺️
Pomoc kod JAKIH glavobolja? Svaki drugi dan ih imam. I nema toga sto mi pomaze. Hvala
Ja sam imala 7 dana neprekidno glavobolje. To je bilo neko pulsiranje na sljepočnicama, čelu i očnim šupljinama. Započelo je kako mi se sezonska alergija pojavila. Jedno jutro kako nisam mogla disat, kapnila sam u nosnice operil kapi, kako se nos odčepio 10 min nakon toga glava ve popustila. Nisam mogla vjerovat. Pitala sam dr. smijem li ih tu i tamo koristit, rekla je da mogu.
Meni se to sad pojavilo oko 15-16 nedelje legnem spavam ili pojedem nesto od svezeg voca i povrca ili kafu popijem pa se kao smiri.
dali je neko imao trihomonijazu tu infekciju u trudnoci ?

16 sam nedelja, a stomaka nigdeee🤔 Da li se desilo jos nekom?
Takodje 16. Nedelja, niti sam se ugojila niti mi se primecuje da sam trudna :)
Ja sam 16 nedelja dokrot mi je reko da mi se posteljica spustila dole da li se jos nekom
to desilo prva mi trudnoca
Kod mene je isto, verujem da ce za nedelju, dve da se vidi...
Meni je danas punih 15 nedjelja, i stomak se bas vidi fino..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »