Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
To i mene zanima?
I mene :)
Moze li mi neko reci na trudnicko sam od 11.3 ni dinara nisam dobila od poslodavca nista a nece ni platiti jer je predao rfzo za april.... Kome da se obratim u ovoj drzavi ako postoji institucija neka...
Pozdrav! Da li se regres i topli obrok isplacuju na trudnickom bolovanju?
Naravno da ne. Topli obrok je naknada za ishranu za vreme rada, a regres je za godišnji odmor. Dok si na bolovanju, niti radiš, niti možeš koristiti godišnji, pa samim tim ne ostvaruješ nadoknadu za iste.
Mislim da ne.
Da li je pocela isplata za maj?
Meni jos uvek nije isplacen mart, april ni jun. Postajao je problem sa doznakom koji smo resili pre mesec dana, ali jos uvek nista. RFZO Vracar ne mogu da dobijem, niko se ne javlja na telefon.
Još uvek ništa 🤨
Informacija direktno iz RFZO-a.
S obzirom da postoji novi Zakon situacija je sledeca svi koji su otvorili bolovanje da li trudnicko da li nega deteta u aprilu tretirate se po novom Zakonu za koji jos uvek ne postoji instrukcija kako ga primeniti a ono najgore je sto RFZO ceka novac od grada za tu namenu.
Sve u svemu isplsta za april 19 jos uvek nije pocela , a kasnjenje ce biti veliko nazalost.
Rfzo nema nikakvu konkretnu informaciju kada ce biti uplata ?samo sam u jednoj dilemi trudnicko sam otvorila 05.03.i to je bio prvi mesec na teret poslodavca a prva komisija je bila 05.04. I od tad placa RFZO.Ne znam da li se onda izmene zakona odnose i na mene?
Da nije tužno bilo bi smešno... Ja sam od marta na trudničkom i za mart i april sam dobila u maju i od tada ništa. A termin sutra 😊. Bitno da za sve ostalo država ima novac.
Kako sam se danas uverila apsolutno je sve na preduzecu, nisu prosledjeni papiri od 10.04 kad je obracun plata,pre toga sam redovno dobila ono sto je na teret firme, tako da drage zene prvo zovite rfzo koji je nadlezan za vase mesto prebivalista kao sto sam i ja oni ljudi proverili da zahtev nije stigao (priotom su vec obradjivali zahteve koji su stigli u predhodna 3 dana) a onda zovite preduzece, naravno nisu prosledili u mom slucaju eto toliko
Da li je nekome legla uplata za maj i mart, opstina Vozdovac? Ja sam na bolovanju od 26.marta, a od gazde sam dobila april, ono sto ide prvi mesec i nista jos od drzave?! Hvala
Da li ima neko zaposlen u javnom sektoru ko zna koliko kasni plata. Tek sam otvorila bolovanje pa da znam čemu da se nadam :)
Ivana, moze... To je samo dobra volja poslodavca. Moj nažalost nije hteo ni da čuje, niti je bio azuran da preda dokumenta. Samo da bi me "kaznio jer sam ostala u drugom stanju".
Pozdrav trudnice! Da li neko mozda zna - da li postoji mogucnost da poslodavac uplacuje iznos za trudnicko redovno kada i platu drugim zaposlenima, da ne bi trudnica cekala uplatu od fonda i da li ima trudnica koje tako primaju?
Evo ja da odgovorim, malo kasno, ali mozda nekome posluzi. U mojoj firmi se naknada za trudnicko isplacuje kada i svima ostalima plata, a onda oni potrazuju od drzave.
Da li neko zna koliko se ceka na resenje o porodiljskom i na prvu uplatu.? Predala sam papire 29.05. U 27. Marta, porodiljsko mi je od 27.05.pa me cisto zanima cemu da se nadam. Hvala
Plata na porodiljskom legne 21.-22. u mesecu za prethodni mesec. Sto znaci da bi trebala da dobijes platu za tih par dana maja sad 21. ili 22. Juna. Sto se privremenog resenja tice,ja sam ga dobila za sedam dana a konacno nakon porodjaja. Ja pripadam opstini Subotica
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »