Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2502
Ostavite komentar
Hvala puno na odgovoru! A posto vidim da si dobro upucena u IR jos jedno pitanje, kakvo je tvoje misljenje o koriscenju metformina tokom trudnoce, jer su misljenja podeljena, jedni ga tretiraju cuvarem trudnoce a s druge strane ga neki doktori ne odobravaju (npr. u nekim skandinavskim zemljama nije odobrena njegova upotreba tokom trudnoce zato sto je lek relativno nov i samim tim nedovoljno istrazen). Srecno i tebi! :)
Neposredno pre trudnoće sam počela da ga koristim i još uvek ga pijem, to govori o mom mišljenju. Znam mnogo porodilja koje su ga isto tako koristile celu trudnoću, bebe su im zdrave.Uverena sam da on pomaže i meni i mojoj bebi,jer beba fino napreduje taman koliko treba a ne previše što bi verovatno bio slučaj da nisam na ovom režimu i da ne pijem lek. Pretpostavljam da će mi pred kraj biti ukinut i dok budem dojila, posle toga opet nastavljam jer se i ja odlično osećam a i mnooogo zdravije hranim nego pre. Pozz
Hvala Aleksandra! A sta tvoj rezim ishrane za insulinsku rezistenciju podrazumeva? Ja takodje vodim racuna o ishrani ali nisam bas na strogom rezimu (izbegavam slatko, belo brasno, masno meso i svo voce osim bobicastog, citrusa i zelenih jabuka) i pijem Siofor od 1000. Da li u avgustu radis Ogtt ili samo redovnu kotrolu secera i insulina?
U avgustu radim samo redovnu kontrolu glukoze i insulina, jer ogtt mi ne daje nikakvu sliku mog stanja(šećer mi je uvek u normali), insulin je taj koji skače.
Draga Dunja, ja takođe ne jedem hleb od belog brašna već sama mesim od integralnog i raženog,takođe ništa ne jedem što ima belo brašno u sebi. Voće :takođe citruse, bobičasto, breskve, šljive....Slatko :keks namenjen dijabetičarima (od integralnog brašna) sa stevijom ili maltozom ali po 2,3 kom, povrće svo osim graška, šargarepe, krompira. Meso uglavnom belo pileće, može ćuretina,ponekad jegnjetinu(ali sve na par kapi ulja pripremljeno i bez kožice), jaja...
SREĆNO!!!
Pozdrav svima! Da li neko ima insulinsku rezistenciju od pocetka trudnoce? Ako da, interesuju me iskustva, da li pijete lekove i posle 12-te nedelje i kakvu ishranu imate? Hvala!
Zenice, kakva su vam iskustva sa skracenim grlicem, 27 ned. grlic mi je 20mm. Dr iz dispanzera mi je dao uput za bolnicu, u bilnici su mi rekli da nemaju sta da mi rade jer sam vec pod terapijom, koristim utrogestan 3×200 i poslali kuci da strogo mirujem...😥.
Meni je doktorka pre mesec dana u 23.nedelji rekla da imam skracen grlic, 18mm-19mm i rekla da moram pod hitno u bolnicu da mi urade serklaz.
Medjutim dr iz gradske bolnice me je pregledao i rekao da jeste skracen, ali da nema potrebe da se bilo šta radi, dao mi je utrogestan od 200 mg vaginalno, i utrogestan od 100 mg oralno 3x dnevno.
Cak sam dobila dozvolu da putujem, vratila se sa puta, otisla ponovo na kontrolu, receno mi je da je sve u redu, da je stanje grlica isto, ali da bih mogla malo da mirujem. Sada sam u 27.nedelji🙂
kako izgleda beba u 6 meseci
😍😍
Da li ima neka od vas probadanje u intimnom delu? Hvala
i kod mene isto sad sam 27 nedelja. uplasila sam se zbog tih bolova. mislila sam da cu se poroditi jer nisko me boli bas.
Imam ja, povremeni bolovi su poceli prosle nedelje (26.). Citala sam da je to zbog sirenja simfize (razmaka izmedju karlicnih kostiju). Do njega dolazi zbog hormona relaksina koji se otpusta kako bi nam pripremio telo za porodjaj, jedino sto su obema suvise rano poceli bolovi. Kazu da ne moze nista da se uradi da se oni sprece, vec dosta mirovanja pomaze da se ublazi pritisak nan pubicnu zonu...Nnadam se da ovo pokmaze :) Srecno!
O da. Kazu to je normalno, imala sam i sa prvom bebom ali tek u 9. mesecu.
imam ja .. 😐
Ja imam trombofiliju pa me zanima do koje nedelje ste pile aspirin protect? Ja sam puna 27 nedelja doktorka mi je iskljucila iz terapije.
ja imam trombofiliju ali koristim clexan 0.4 mg 2x na dan i tako do kraja i 6 nedelja posle..
meni je ukinut cardioporin ali dajem sebi fraxiparin 0,4 dva puta dnevno.
Ja sebi dajem Clexan i koliko ja znam terapija se prima cijelu trudnoću i 6 nedelja nakon poroda, e sada sve zavisi koji oblik trombofilije imaš, kod mene je blaži oblik, ali opet sam na takvoj terapiji.
Zenice jel se ikome desilo da joj se pojavi probojna krv u 27.nedelji?
Nema puno pomalo, da napomenem da sam isla na pregled i doktor kaze da je sve u redu al uzrok Nzn, komplet pregled sve ok.
Bez obzira na sve ja sam se prepala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »