Komentari za tekst "Kada se rođena beba smatra za nedonošče i koje su opasnosti prevremenog rođenja?"

Komentara
148
Ostavite komentar
Porodila sam se 25.10 hitnim carskih rezom. Rodjeni su blizanci od 670 i 680g, prebaceni hitno na Institut za neonatologiju. Doktori kazu da je sve jako rizicno i da su ekstremno nezreli.
Drage zene,zanima me da li je problem sto je beba dugacka 32cm(babica je mjerila preko stomaka) a teska vec 2300. 34 nedelja i 2 dana.
Porodila sam se u 28 nedelji,beba je rodjena sa 1230g i 38dugacka. Zanima me iskustva mama da li su čuvale svoje mleko ili su prekinule mleko. Zbog trenutne situacije,ne dozvoljavaju da se donosi mleko u bolnicu i ne dozvoljavaju posete. Da li su bebe nakon izlaska prihvatile vaše mleko?
Poz. Ja sam se porodila u 28 nedelji i imala težak porodjaj morao carski . Sve mi je lako to Al ne znam sta će biti sa mojom bebom dali će imati posledice ja sam očajna i placem svaki tren teško je sve to i znam da ću morati da se borim . Sve me plaši sto će biti kada izdaje iz ikubatoru čekanje nervoza sve me ubija . Molim boga da bude sve kako treba teško mi sve .kakvo je vaše iskustvo sa ovakvom situacijom mame?
Neće dati Dragi Bog, moraš biti hrabra i da das svojoj bebici pozitivnu energiju iako ste sada razdvojene,nemoj klonuti duhom ni u jednom trenutku jer beke to sve osecaju, toliko primera i iskustava ima,nadam se da će se neka i obratiti ovde,ali ono sto je glavno jeste da se svi molimo Dragom Bogu i da budeš snažna jer je to sada najpotrebnije!!!!
Pozz svima.Bebac nas se rodio u 34+5 sedmica.Doslo do krvarenja i radjen hitan carski.Minuta je bila u pitanju da prezivi..Bio u inkubatoru par dana povremeno na kisiku.Pusten kuci nakon 8 dana.Na otpusnom pismu pise UZ mozga za mjesec dana da se vidi da nema nekih posljedica i pise da je rodjen sa tamnim testisima i boja koze mu jeste drugacija na tom dijelu.Da li se neko ima slicnog iskusva.Hvala unaprijed na odg.Zelim vam sve najbolje
Dobar dan svima.Rodila sam decaka u 32+5 nedelji, 2 200 g , 44 cm.Sam je od početka disao, nije do sada imao nikakvih problema sa disanjem, bio je u inkubatoru 2 nedelje i sada je nedelju dana u kreveticu.Problem je sto oci nisu "zrele" kako nam doktor Kaze, malo su bolji nalazi, od predhodne nedelje, ali i dalje nisu kako bi trebalo.Zanima me ima li ko iskustva sa tim?Unapred hvala
Rodila u 33 nedelji devojcica 2kg, 3 dana u inkubatoru zbog toplote. Evo danas 3 mjeseca i skoro 5kg teska, vedra nasmijana i vrlo zivahna. Prijevremno rodjene bebe su najveci borci a i posebno nadarena djeca, sto ce se uvidjeti kasnije kad odrastu. Svi majkama zelim snagu da izguraju te teske dane na pocetku
Ja sam se porodila u 25+4 nedelji trudnoce decak 830grama,na institutu Neonatologije je ovde u Beogradu. Borimo se i saljemo mu pozitivnu energiju,jako je tesko ali drzimo se. To je nas borac mali 💙😞
Hej,kako je beban?Molila bih za par odgovora u vezi sa radom Neonatologije u Beogradu,sada,u izmenjenim uslovima rada,pozdrav💙
Zdravo mame.. veliki pozdrav za hrabre zene.
zelim da podelim svoj slucaj koji jos nije gotov. nisam primetila da je neko pisao to a citala sam mnogo.
ja sam sada punih 28 nedelja ... dete mi je u zastoju rasta poceo je da zaostaje 3 dana pa pet pa deset pa dve nedelje sada vec od 4 nedelje sto znaci da je on 24 nedelje postepeno sve manje i manje dobija zbog zadebljane posteljice nema ni 600g posteljica mi je vise od 6 cm zadebljana. stiska vrpcu i ne daje mu dovoljno kiseonika hrane ni krvi. sledece nedelje sledi mi carski rez bebe koja ima 500-600 g ... radila sam amniocentezu i kordocentezu. genetski je zdrav. nema infekcije koja je prouzrokovala da se posteljica zadeblja. od pocetka do sad nisam imala jednu lepu vest sem da je on genetski zdrav. nakon carskog reza ide naravno u inkubator. ležim u Visegradskoj. lekari me prate imam konstantne bolove od pocetka krenula sam da se otvaram crp je stalno visok... jako sam uplasena. muz je hladan ne shvata sta se desava kao da nije prisutan i ne zna koliko je ozbiljno. zbog posteljice ce mi vrlo moguce odstraniti matericu. neka se javi neko ko je ima nesto slicno da mi pomogne da razumem sta se desava. sin mi mesec dana zaostaje jako je slab i sve me plasi. mnogo ste hrabre i svaka vam cast.
Cao Milice, kako je sve proslo? Nadam se da ste i ti i beba dobro...
Hej! Kako je proslo sve?
Nadam se da ste dobro i Vi i beba i da je sve proslo kako treba. Sve najbolje od srca.
Zelim vam sve najbolje, da budete hrabre i da bude sve uredu sa bebcom.
Nemam iskustva, ali tu sam da vam pozelim sve najbolje. Zao mi je sto muz ne shvaca ozbiljnost situacije. Zelim vam puno srece i snage.
Zelim vam mnogo srece i zdravlja! Da bebica izdrzi dane koji slede ❤
Drugari,

27+ 3 dana, prirodan porodjaj. Decak tezak 950gr , dugacak 40cm.
Na neonatologiji vec mesec dana . Sve ok sem kilaze. Kilaza je 910 gr, ne tolerise hranu bas najbolje.

Naravno daju se lekici za glavicu , ali je nalaz eeg dobar. Sam dise.

Neko iskustva sa kaliranjem ?

Hvala

Ljubac svim malcima
Ja sam se porodila u 29 nedelji, devojčica koja je imala 850g i dugačka 36cm. Danas ima šest godina i super je
Moj sin se rodio u 30toj sedmici sa 40cm i 1200g. Proveo je 55 dana na neonatologiji, danas puni 6 mjeseci i ima oko 6400 grama, poceo je da se okrece sam na stomak, odavno se smije, hvata predmete igra se i stavlja u usta. To kod prijevremeno rodjene djece ne dolazi samo po sebi lako i potrebno je puno vjezbe. Ako neko ovo cita moja preporuka je da se u razvoj djeteta obavezno ukljuci fizijatar i da se stalno vjezba uprkos placu i negodovanju. Mozda ce se ciniti neko vrijeme da nema efekta ili nema potrebe ali odjednom nastupa velika razlika.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »