Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
783
Ostavite komentar
da 😊
Moja beba je sad pocela da sedi i uskoro ce da puzi jos imam 2 pa znam ja moju decu nisam dugo drzala na podu oni su mali i prehladice se mozda i zato je dobila proliv
Da li je neka beba imala problema sa tvrdom stolicom i zatvorom?Sta ste davale bebama?
Caj od kamilice zasladjen!sigurno ce pomoci.Napravis kao sebi sto bi napravila i kad se ohladi dajes bebi u toku citavog dana.Potrudi se da popije sve.Ja mojoj bebi svaki dan caj dajem bas da do toga vise ne bi dolazilo i sad je super
Mozete prvo probati sa kasicama od sljive, palentom i dr. namirnicama koje imaju laksativno sredstvo.
Postovana,
moja beba je imala redovno stolicu i odjednom krenula kakiti svakih 5-8 dana. Iako je to normalno za dojene bebe, meni bilo cudno. Nakon svih pokusaja, promijenim D3 kapi i od tada ima redovnu stolicu. Umjesto babytola pocela sa waya D3 kapima koje u sebi imaju i probiotik. Pokusajte i vi. Sretno.
Sta mislite o dupku?
Konsultovala sam se sa ortopedom, koji je misljenja da dubak ne steti kicmi. Ali da je bolje pustiti dete da puzi, jer je to vazan deo u bebinom razvoju. Naravno, na roditelju je da odluci😊
Nikako! Izuzetno šteti kičmi! Da, i mi smo nekada bili u dupku, pa nam ništa ne fali, reći će neko! Nekima fali, nekima ne. Zašto se kockati sa zdravljem svoga deteta.
Ja stavljam dete u dubak. Sest meseci i 12 dana ima, i obozava ga :D
Zdravo mame.
Pre oko 2 ned smo uveli žitarice u ishranu na preporuku pedijatra a u isto vreme je krenula da provodi dosta vremena na podu (na onim puzlama od stiropora). Dobila je proliv i počela da kaki baš često (do tada samo jednom dnevno, ali je oduvek stolica bila redje teksture). Par dana joj nisam davala žitarice misleći da je to uzrok ovih promena, medjutim ništa se nije promenilo. Da li može da bude razlog to što dosta vremena provodi na podu, da li je ovo uopšte normalna promena? Da napomenem da je beba dojena, i da ima samo 1 nemlečni obrok u vidu žitarica.
hvala vam unapred!
Katarina, dete mora da osvaja svoj prostor. Ako je na hladnim pločicama onda je moguće da zbog toga ima dijareju, ako je na puzlama onda to nema nikakve veze za njegovim sistemom za varenje. Jeste promena u vidu kakenja, jer se creva i ceo sistem za varenje prilagođavaju drugačijoj vrsti hrane. Da li mu žitarice daješ sa mlekom kravljim ili nekim drugim? Moguće je da je to problem. Kod mog malenog je otišlo u drugom smeru. Ranije je svakodnevno barem jednom kakio, a otkako smo počeli da uvodimo obroke, počeo je ređe da kaki, na svakih 4-5 dana, kada isprazni creva imam osćaj da su u potpunosti prazna :D Elem, vidi bolje sa pedijatrom, on će ti verovatno preporučiti da promeniš i ti sama malo ishranu da testirate i vidite gde krije problem.,.
Mame da li znate nesto o atopicnoj kozi? Dermatitis, ekcem, da li imate iskustva?
U Apoteci Beograd imate Emolijentni lipofilni krem. Velika kutija,sastav isti kao kod skupih krema za atopicnu kozu,dosta jeftinija jer je oni prave. Sa starijom cerkom smo imali veliki problem,mazali smo razne kreme i pili sirupe protiv alergija. Ova krema je takodje odlicna.
Mustela Stelatopia, ulje za kupanje i krema. Okupam bebu prvo u tom ulju i posle je namezem kremom.
Weledina krema calendula za bebino lice je spas.
Mi smo sa starijim sincicem imali problema sa ekcemom. Na drezdenu šaka, oko laktova, kolena, na obrazima. Kortikosteroide smo koristili da ublaži svrab prvih dana, i La Roche Posay kupku i kremicu. Međutim koža nam se brzo zaštitila toga pa smo morali da menjamo nakon ne potrošene jedne tube. Mustelinu kremu smo koristili, ulje. Koristili smo i kiko kremicu, kortinat kremu(na biljnoj bazi je). zadnje smo koristili babymed kremu i kupku. Kupili smo jednom prilikom u LIDL-u lupilu bebi ulje, i kod nas je imalo super dejstvo. Koža ga je super prihvatila.
Vigantol je pio do 2ipo godine, vitamin C i vitamin E. I Aerius za alergiju, to je samo na ručicama, kad se igra u pesku.
Sada ima 3ipo godine i nema tako izrazene promene na koži. Suva je, oseća se ali svake večeri posle kupanja obavezno se "mackamo" kremicama ili uljem.. I sada koristimo bilo koju kupku i bilo koji prašak.
Eto, mi smo možda imali sreće i imali blaži oblik...
Zdravo draga mama,
mojoj bebi je uspastavljen azopijski dermatitis sa 3 mjeseca ali hajmo reci u malo blazem obliku. Od samog pocetka zajedno sa pedijatrom nismo htjeli da mazemo sa kremicama sa kortikosteroidima jer to nike dugotrajno rjesenje. Mojoj bebici se pojavilo na rukicama i na prsima. Na rukicama se za kratak vremenski period povuklo, no medjutim na prsima nije, a sad joj je 6 mjeseci. i najbolji savjet koji sam procitala je od jedne mame je to da mazete mjesta na kojima se pojavio ekcem non stop masnom kremom i da nikada ne dopustite da je suh. I evo bila sam uporna par dana i vec vidim ogromno poboljsanje, skoro pa se sve povuklo. Dakle, ja je kupam Uriage uljem i mazem Biodermom non stop. Pokusajte, nadam se da ce vam pomoci. Sretnoooo 😊
Drage mame.. . Beba ima 6 punih mjeseci i 2 tjedna. Otkako smo uveli kasice ona ima zatvor. Muci se vise puta na dan, pokusava da ima stolicu, ali vecinom bezuspjesno.. Pokusavam sa kasicama koje otvaraju, ali do sada je samo sljiva malo pomogla.. Vodu sam probala dati na flasicu, casu i zlicu, ali samo izbaci.. Da li itko ima slican problem i kako rjesavate. Hvala
Stavite kasiku maslinovog ulja u kasicu i to ce podmazati creva i nece imati problema sa stolicom, naravno ne uvek i ne vise od 1 kasike/kasicice
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »