Komentari za tekst "Šta je amniocenteza?"

Komentara
86
Ostavite komentar
Da li je neko skoro radio amniocintezu u Institutu za majku I dete? Zanima me kakva je procedura? Da li se ostaje u bolnici dan ranije ili mozda dan posle izvodjenja amniocenteze? Dobila sam uput tamo da radim.
Ja sam jako zbunjena i uplasena pa ako ima neko da mi odgovori molim vas.

Da li je neko imao iskustvo da su nalazi krvi i ultrazvuka svi bili u redu, dok je treci put na ultrazvuku uocen manji nos bebe i da na kraju nalaz amnio bude ono najgore? Inace na tom ultrazvuku gdje je uocen manji nos pozicija bebe nije bila idealna ali eto uocen je manji nos pa je to bio razlog za amnio. Ima li neko sa pozitivnim ishodom?
Eksperni UZ je ok. Rezultat Dabl je ok, ali je PAPP je 4,1 (max je 2). Dobila upute za genetiku u NS Dečija bolnica ... Treba da biram AC ili prentalni? Članice iz NS, neke preporuke i da li da se plašim AC?
Ja sam skoro radila amniocentezu. Najbitnije je izabrati dr koji ima puno iskustva u izvođenju amniocenteze. Osetila sam malu neprijatnost, neki kao grč dok su vadili plodovu vodu, ali meni je posteljica na prednjem zidu pa je možda zato bilo malo neugodnije. Intervencija ne traje dugo tako da nije ništa strašno. Nakon toga sam lezala 2h i otisla kući. Nisam imala apsolutno nikakvih problema, rezultati su stigli nakon 10 dana (radila sam privatno) i hvala Bogu sve je ok. Ovo mi je druga trudnoća i morala sam raditi AC zbog problema koji sam imala u prvoj trudnoći. Svi sajtovi za prenatalne testove ističu rizike AC, a ne može se videti koji su njihovi nedostaci, a to je da su pouzdani samo za 3 najčešće trizomije, a čak i da se uzme paket gde se analiziraju svi hromozomi oni ne mogu utvrditi mozaicizam i parcijalne trizomije. Tako da je najbolje da se konsultujete sa genetičarem koji će vam pojasniti razlike izmedju prenatalnog i AC i pomoći da odlučite sta je najbolje u vašem slučaju.
Prenatalni neinvazivni testovi LAZ! Manite se tog bacanja para i ako zaista zelite da znate da li je vasa beba zdrava onda radite AC (ako ste spremni na rizik). Svaki iole dobar geneticar ce vam isto reci.
U Banjaluci jednoj ženi uradili amniocentezu u 4 mjesecu, idući dan dobila infekciju i sepsu i umrla
Sada ko ce odgovarati za to niko ne zna
Tako da amniocentezu nije nimalo dobra stvar
Meni su sa trecim detetom radili amniocentezu u N fronta jedva sam izgurala do 8 meseca bakterije i oticanje plodove vode dete se rodilopre vremena sa rupicom u nozi ima oziljak tako da je to mnogo opasna intervencija i zavisi i ko je radi
Moje iskustvo sa aminocintezom je haos,urađena intervencije u kbc Zvezdara 13.01 sve ok,kontrolni uz sutradan beba nije živa a rezultati stignu posle 4 nedelje " normalan muški kariotip " tako da ja lično ne preporučuje ac nikome jer greška lekara je meni u 19-estoj nedelji uništila život. Prilikom preuzimanja rezultata rečeno mi je da zbog tog rizika i postoje prenatalni testovi.Ako sami već preporučuju te testove zašto se radi ac još uvek.
Mojebiskustvo sa amino je katastrofa..Intervencija kao intervencija nije nista bolno ali jako stresno! Sam postupak je poceo dezinfikovanjem stomaka,onog aparata za uz i odjednom pojavljuje se ogromna igla sam cujem buc,propada u stomak,gledam gore ne smem ni d apogledam i posle par sekundi vade iglu i kazu mozete ustati..Ja cela izgubljena pogledam ona dva sprica plodove vodice i upitam ih zasto su zuta,ustajem da predjem u drugu "sobu" da primim rogan (injekciju zbog krvne grupe) usput osetim jake vrtoglabove i mucninu..Sedim i osecam nesvesticu,jako jako odvratan osecaj,ne umem da ga opisem uzasan jee!! Sestre i doktori su me umili,dali vode,otvorili prozor i posle nekoh vremena mi je bilo bolje. Ne umem da vam opisem koliko je to veliki stres po vas i vasu bebu..A intervencija kao intervencija nije strasna. Odmah su me otpistili sto je jako sramno za bolnicu poput Narodnog fronta,posle svega 10 minuta od jake mucnine su me otpustili...Niti prepisali neki lek,niti rekli sta trebam i kako raditi nista. Jos sam morala da dolazim za Bg sutra dan po otpusnu listu. Sramota!
Stvarno nije u redu da mesate babe i zabe,ako pisete o amnio,onda pisite o amnio,to sam htela da procitam,a ne o neinvazivnim testovima,koji na kraju krajeva daju lazno pozitivne i lazno negativne rezultate!!! Sto to ne napisete?? Svuda u svetu su besplatni,samo nama ovde derete kozu s ledja!!! I sama sam prvo razmisljala o nekom neinvazivnom testu,medjutim,kada sam se dobro posavetovala,odustala sam i uradila amnio,nista bolno,nista strano,trajalo je 7-8 min i to je to i kakvih crnih 9 nedelja rezultati,nije istina,ja sam ih dobila posle 15 dana. Daj bebac,nemojte se baviti cime ne trebate i da plasite sve buduce mame,pogotovo mlade mame koje cekaju prvo dete. Sve zene 35+ imaju besplatnu amnio,cisto ako neka mama ne zna.
Vreme cekanja na rezultate zavisi od ustanove u kojoj radite.
Upravo je odradila, na institutu za majku i dete. Nemojte se plasiti same procedure, uopste nije bolna, a i doktori i sestre su i vise nego ljubazni. Sve pohvale.
Radila sam amniocentezu krajem jula u Kbc "Zvezdara" zbog povisenog beta hcg. Intervencija nije bolna i kratko traje, tako da, teze mi je palo intravensko davanje antibiotika posle. :) Prenocila sam u bolnici, takva je procedura. Dobila sam utrogestan i strogo lezala nekoliko dana. Dok sam cekala rezultate, citala sam razna iskustva na internetu, sto mi je izazvalo uzasne napade panike. Mislila sam da cu poludeti. Samoj sebi sam napravila nevidjeni pritisak. Kada sam videla cemu sve to vodi, prestala sam da se informisem na ovaj nacin i dosla sam k sebi. Rezutati su u redu, moja starija devojcica ce dobiti brata. 😊
Pozdrav svima,
htela bih da podelim svoje iskustvo u vezi amniocenteze. Moj dabl test je pokazao statističku šansu za dawn sindrom 1:98. Otišla sam na amniocentezu imajući u vidu mogućnost pobačaja, koja se statistički dešava u 1:200. Niko mi nije spominjao komplikacije izvan infekcije ili pobačaja. Po rezultatima moje dete je zdravo. Nedelju dana nakon amniocenteze otišla sam na UZ, gde je utvrđeno da imam amnionsku bridu ili traku, nastalu nakon amniocenteze. Amnionska brida može, ali i ne mora ta amputira određeni deo tela bebe. Sve zavisi od kretanja deteta. Sad mi preostaje strepnja sve do kraja trudnoće (ili do nestanka te bride). Svim mamama predlažem da dobro razmisle pre amniocenteze, koja stvarno nije bolna, ali jeste invazivna metoda i može da ima posledice, koje lekari zaborave da nagoveste u svojim šturim objašnjenjima. Želim svima najbolje.
Zdravo Loli, gde ste radili amniocintezu. Ja imam zakazano uskoro i prvi put sam sad procitala o amnionskoj bridi koju moze da napravi. To mi niko nije rekao a trebaju stvarno u savetovalistu sve komplikacije da ti predoce. I sad naravno nisam pametna uopste sta da radim. Meni su zbog godina to preporucili. Jel vama nestala ta brida? Nadam se da je bekac dobro.
Kako vas nije sramota, navodno je sajt bebac.com i članak je o amniocentezi a vi reklamirate verifide? I nije dovoljno što je reklama tu, i slika i sve, normalno trebaju vam pare, nego još u tekstu pišete o verifide i gde i šta, kakva je to objektivnost, zašto bi bilo ko verovao vašem sajtu kada ste tu ne da bi pisali o trudnoći i u vezi sa njom već direktno i besramno reklamirate u tekstu? Hajde se malo saberite, pa nisu ljudi baš majmuni
Ja sam danas otisla po rez amniocenteze u Narodni front. Hvala Bogu sve je u redu,zdrava devojcica. Sto se tice iskustva prezadovoljna sam i samim postupkom i brzinom rezultata. Jeste psihicki sve tesko i najvise ubija cekanje nakon rez dabl testa pa do genetskog savetovalista i onda dok dodjete do same procedure. Ubod nista strasno,malo ziganje,nista nisam dobila od terapije,doktor mi je rekao sve normalno da radim,samo taj dan da odmaram. U frontu se rade i nalazi u njihovoj lab. Razlog zbog kog sam radila amnio bio je samo poviseni bhcg skoro 7 moma. Savetujem da ne citate mnogo po forumima i trazite po netu jer cete zivce sebi pokidati kao ja. Svaka zena i trudnoca su drugacije. Sa srecom svima.
Drage buduce mame, imam 25god.i prva mi trudnoca. Svi nalazi uredni ali nam predlozili amnio.i pristali smo. Poliklinika Novakov u N.S. Ja sam se psihicki spremila i opustila. Ubod osetila malo ali nije mi cak ni neprijatno bilo. Dobila utrogestan od 200 vaginalno 5 noci i antibiotik na 8 sati. Posle intervencije imala blaze menstrualne bolove na prekide, prestali za sat. Sad mirovanje. Rezultazi za 8 do 10 dana 😊
Cao svima ja sam 22 nedelja i radila sam msgnetnu rezonacncu i utvrdjeno mi je da ima mi beba neku anomaliju.Treba da radim aminosintezu pa me zanima da li je to 100 posto sigurno i da li ima mozda nesto sigurnije od toga?
Rezultati stigli posle 3nedelje,ali sam cekala nedelju dana da dr.potpise(sto je van pameti)al dobro,bitno da je nalaz uredan-cekamo devojcicu ❤❤❤
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »