Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Nikome brak nije idealan. Kako god da ispadne, veruj mi da je beba dar od Boga, mnogo ce da te usreci. Ako imas podrsku tvojih, brace, sestara, ne boj se. Imam 2 drugarice, mlade koje su samohrane majke, rade, dete ima barem najosnovnije, zdravo da pojede. Nije lako, ali za malo stvorenje se sve isplati. I ne pati, koliko je na svetu samohranih majki i raspalih brakova. Sve najlepse, pre svega zdravlje.
U devetoj sam nedelji trudnoće i jako teško podnosim sve mi se gadi, povraćam, nemam apetit uopste. Pritom imam bolove. Doktor mi je rekao da koristim utrogestan zbog bolova, jel ima još neko da je koristio taj lek? I zanimaju me iskustva sto se tiče tog leka?
Zdravo,
i ja sam 9-a nedelja, koristim utrogestan od 4 nedelje. Ja sam vec imala spontani pa da nebi rizikovali, pritom imam i bolove. Povecao mi je sa jedne tablete na 2x dnevno od 200mg. Jednu ujutru koju cu da popijem i jednu uvece koju cu da stavim vaginalno. Rekao mi je da se vratim samo na tu vecernju kada mi prestanu bolovi.. Ja i dalje imam bolove tako da i dalje koristim 2 tablete.. Citala sam da su vremenom stetne za jetru.. Daju se onome koji je vec imao spontani, ko ima rizicnu trudnocu, ko je imao krvarenje, da nebi ponovo doslo do toga.. I povecava malo hormone u organizmu koje ocigledno nemamo dovoljno cim koristimo ove tablete. Opusteno, ne brini bice sve u redu. Eto nisi jedina. Doktor mi je rekao da ne treba da boli, ali da nisam ni prva ni poslednja koja je imala takve probleme.. Sto znaci samo tablete i pozitivno razmisljanje. Izvini na duzem odgovoru. Pozdrav :)
Imam iste simptome kao tvoje, i meni je ljekar prepisao Utrogestan, to su tsblete koje možeš da piješ ili da unosiš vaginalno. One su za održavanje trudnoće. Samo da znaš one malo umiruju tijelo i možda ćeš malo više spavati 😁
Utrogesten ne sluzi da umanji bolove,on sluzi da stegne grlic materice kako bi postojale minimalne sanse da dodje do spontanog pobacaja...svaki doktor ga preporucuju jer nije stetan, ja sam ga koristila do 7-og meseca iako sam imala urednu trudnocu..prestala sam da ga stavljam krajem sedmog meseca jer ukoliko na vreme ne prestanete sa koriscenjem pomenutog imacete poteskoce sa otvaranjem na porodjaju..
Meni je mnogoooo pomogao upocetku sam imala menstrualne bolove i grceve, posle 2-3 dana od kada sam krenula sa vaginaletama, doktor mi je rekao da su manje stetne, meni je super
Ja koristim vaginalete utrogestan , malko mi je bolje ali nista specijalno . Ocigledno dok ne prodje 3 meseca moramo tako da se mucimo .
Primetila sam ogromu kolicinu zute sluzi kada sam bila u toaletu, jako sam se zabrinula. Na netu citam, kazu da je cesta pojava ali to me nimalo nije umirilo. Nisam jos uvek bila kod lekara i ko zna kada cu jer imam problem sa osiguranjm. Da li je neka od vas imala ovakvu pojavu? Sta su vam rekli lekari?
i sama imam žuti iscjedak stalno, i sve je okej 😊
Trudnice imaju pravo na besplatno zdravstveno osiguranje, tako da, idite kod lekara. A sto se tice gore navedene pojave, verujem da nije nista strasno. Sve najbolje!
Ja sam 9 nedelja i rekla sam pre nedelju dana svojoj doktorki da imampovremene bolove u predelu jajnika i podsecaju na menstrualne. Ona je rekla da je sa bebom sve uredu da sto se tice bebe ona ne pravi te bolove, te da je verovatno mala prehlada ili sirenje materice . Pa zavisi kako se na koga odrazi. Ali meni je sve ovo novo posto mi je 2 trudnoca po redu a prvu trudnocu nisam ni osetila.
I najbitniji je odmor ❤❤❤
Hoće to i od hormona. Ni ja u prvoj nisam imala, ali u drugoj jesam, a izgleda da ću i sad u trećoj imati😅
Ja nemam bu mucnine ni nista?, trebam da brinem zbog toga?
Ne treba da brines, nego uzivaj sto je tako...
I mene to brine. U 9.nedjelji trudnoce sam i apsolutno nemam nista od simptoma. Samo se malo brze umaram, ali ostalo nista.
E drago mi je da procitam ovako nesto. 9 nedelja, dve trudnice oko mene jedna 10nedelja druga malo vise, od kako su saznale da su trudne sve im nesto fali, te gorusica, mucnina zelja za hranom. A ja, ja uopste nemam osecaj da sam trudna. 🙄 Ps. Druga je trudnoca u pitanju 😂
apsolutno ne :-)
Moja sestra nije imala dana mucnine,ni prohteva ni zahteva. porodila se za 20min. srecnica.....
Pozdrav buduce mame, mi smo 9 nedelja i 2 dana. Da li je neka od vas imala problema sa zeljezom i kako ih je rijesila? Meni je zeljezo 4 😑.
Mucninu imam vec 2 nedelje ,svako jutro prvo bljuc pa sve ostalo 🙂 Nista ne pomaze,ni krekeri,ni vocka . . . u toku dana ako ne jedem na svakih 2h isti problemi se javljaju. Nadam se da ce proci uskoro 🙂
Da li neka pije Elevit ,ja sam dobila da pijem i popila sam mozda 6 vrecica i ne pijem vise,imam osjecaj da mi je muka od njega ?
Crveno meso,jaja, dodaci ishrani gde ima i željezo,recimo Elevit.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »