Komentari za tekst "Šta da učinite da beba bolje spava"

Komentara
342
Ostavite komentar
Moja beba od 2 meseca za 24 sata spava samo 5/6 sati. Sta raditi povodom toga?
a moj bebac u opste ne spava, Da li je to normalno?
Moja beba od rodjenja i dan danas tj ima 2.5 meseca, u toki 24h spava mozda ukupno sat vremena hajd nek bude 2h. Nisam dobro, boli me vrat, glava, nenaspavana sam. On nekad place nekad se smeje... Hoce razonodh, da se sa njim radi, igra... Umorna sam od ovoga...
Cao, ne znam da li vas ima jer odavno niste pisale nista :) Imam bebu od godinu i cetiri meseca, do skoro je spavala ujutru do 8, preko dana jednom 2-3h a ponekad i 2x dnevno , ujutru od 11-13h pa popodne od 16h do 17-18h zavisi. I uvece zaspi oko 22h, medjutim poslednje par dana se budi ujutru oko 10 i onda nece da zaspi prije 14h , odspava do 16-17h i onda uvece nece do 00h da se priblizi krevetu, ako se primakne pocne da place, vristi, a spava joj se, ali nece.. i oko 00h kad padne od umora tada tek zaspe. Ne znam sta da radim , svaki savet je dobrodosao 🥰 Hvala.🌹
Probajte sa nekom vrstom igre,pevajte joj radite vezbe sa njom koje su joj potrebne,masaza takodje prija bebici.
Uzivajte snjom,jer vas ona najvise vooli.
verujte da je to prolazna faza,oni toliko toga usvoje i promene za cas,videcete,pokusajte promeniti neku sitnicu,mozda neko mazenje posle kupanja,u tisini,polumraku,mozda da ga ne stavite odmah u krevetic vec pored vas malo da lezi pa mu mazite ledja i lice,glavicu...sigurno je samo faza. i nikako nemojte ga drzati budnim da bi uvece spavao,suprotan efekat ima...samo neznosti i strpljenja,tesko je,ali sve prodje brzo jako. srecno♥️
Cao svima!!!
Moja beba je spavala lijepo do prije 5 dana. Nocu jedno budjenje (zaspi u 21h spava do 8:30h), a preko dana od 13-17h.
Ovih dana mu se skroz poremetilo spavanje, tj ne znam da li je spavao uopste za svih 5 dana 5 sati.
Kao da je u REM snu, i odmori po 20min i bude budan cijeli dan. Nocu se takodje budi na otprilike sat vremena i ima jako lak san. I najmanji sum ga budi. Sama sam sa njim po cijeli dan i zna biti jaaaaaakooo iscrpno😏
Nisam navela da moj malisan ima 3 mjeseca. Okrecem dusek, stavljam jorgan na dusek da bude meksi, palim / gasim grijanje, dojim ga stojeci, nunam, i kad napokon nakon 2 sata ljuljanja zaspi, spustim ga u krevetac - njemu oci kao da je spavao 8h 😳
Sve ovo se trudim da uradim ali ima dana kada beba nece da zaspi na boku ili na ledjima. Zaceni se od placa, pevam pesmice, ljuljuskam, mazim, masiram stomak kada ima grceve ali jedino sto pomaze za sada jeste spavanje na stomaku. Na dosta foruma sam procitala da se ne preporucuje ali se isto tako jave mame koje imaju slican problem i napisu da one stave svoje bebe da spavaju na stomaku. Da li i dalje to da radim ako pomaze, strah me je od svega sto moze da se desi?
Mi smo bebu vec od 2. nedelje stavljali da spava na stomaku i sve je ok. Sada imamo 3 meseca.. To joj dosta znaci kada ima gasice, lakse ih izbaci a da je pri tom grc ne probudi..
Draga majko,prati svoj instikt. Moja oba sina su jako mali 15-20dana poceli spavati na stomaku i sve ok Bogu hvala. Grije ih,udobnije im,a na ledjima nema sanse🤣,odmah budni,cim ih spustim😊.
Srecnoo🤗🤗
Imam bebu od 6 meseci. Stavljala sam ga od mesec dana na stomak da spava sada nema sanse da spava na ledjima. Kad ga uspavam i spustim na ledja, on odmah otvori oci, samo ga okrenem na stomak, on spava. Pitala sam samo dr da li je to problem zbog kicme, sto nece na ledjima da spava, rekla mi je 'pusti dete da spava kako njemu odgovara' :)
Moj mali od 2,5 meseca spava na stomaku preko noci,odvali nekad 8h,naravno ja se trznem da vidim jel sve ok,ali ako dize lepo glavicu,zasto da ne? Ja sam se pomirila sa tim da ne moze da zaspi na ledjima i skoro od kraja 1 meseca ga stavljam na stomak i lepo spava..srecno 🥰
Starija cerka od izlaska iz bolnice spavala od 22h do 6h bez budjenja pa nakon podoja nastavi do 11,tokom dana sama se uspava 2,3 puta po 2 sata,mirna raspolozena beba...a mladja joooj,na noc ne smem da se zalim jel nekako spoji 4,5 sati bez budjenja,al danju zaspi trzne se probudi pa red plakanja pa nekako uz nadljudske napore i sva moguca sustanja sa you tuba zaspi ponovo pa opet budjenje za pola sata i tako ceo dan neispavana neraspolozena a da ne govorim sto da bi spavala il mora da bude na rukama ili na nekome....s obzirom da sam obe rodila i da su toliko razlicite a primenjivala sam potpuno isti sablon sto se tice spavanje mogu samo da zakljucim da u najvecoj meri zavisi od deteta da li ce biti spavac ili nece..pozdrav za sve neispavane mame
Drage mame mislim da sve imamo ovakav problem, ja preporucujem knjigu „Naucite dete da spava“ Psiholog Nevena Lovrinčević je pisala. Zagarantovan je uspeh posle 3-5 dana. Srecno! :)
Pozdrav...ako možeš da kažeš šta je suština molim te u toj knjizi,jer nemamo vremena još i knjigu da čitamo od sveg posla oko bebe ceo dan i celu noć...još da idem tražiti knjigu gde ima....dotle će mo otići sa živcima i ja i žena.naš sin je pre mesec dana napunio osam meseci i od tad svaki put kad mu se spava,kako ga spustimo u krevetić to je urlanje skičanje ,uveče da ne pričam.do sad je posle kupanja u pola 8 zaspao i spavao do 1h ujutro.sad uspavljivanje traje po tri sata i 100 sisanja.noću se budi uvek par puta kao i do sad.supruga ga podoji i odma zaspe...ali posle kupanja je najteže...hvala na odgovoru unapred.
Dragi sapatnici,
Moja beba je taman uhvatila neki ritam spavanja, budila se oko 4-5 i onda oko 7 i to je to. Zaspi oko 22 h. Ali sad već nedeljama spava gore nego na početku. Strašno je nemirna noću, bacaka se, stavila sam jastuke svuda u krevecu jer je umela za čas sva da se izudara, otkriva se i njače. Gledam da je ne utoplim previše, pa da joj slučajno ne bude hladno. Frotir ćebence poduplam i još eventualno pelenicu stavim preko. I prozor mi je kipovan. Ipak, stalno se bojim je l' joj vruće ili hladno, mada verovatno nije ništa od toga. Trza se na svaki i najmanji zvuk i budi jako često. Pa je nekad i pet puta dojim noću, to je umiri na kratko. Trudim se da je svaki put vratim u krevetac, ali od tog skakanja ludim, od dojenja, ljuljuškanja...uopšte nemam noć! A danju dremne jednom i to na sisi i drugi put samo hoće u šetnji i to ako je vozim bez stajanja, brzim tempom!
Stalno se pitam gde grešim? Iznemogla sam, ceo dan provedem sama i jako mi je teško da izdržim ovako umorna. Svaki savet je dobrodošao. Beba će sad 6 meseci. Mesec dana prethodnih joj se baš pogoršalo noćno spavanje.
Moja beba ima 4.5 meseca ali vec duze vreme ne spava preko dana duze od sat vremena osim ako neko ne spava sa njom. Nekad mi to ne predstavlja problem ali ponekad bi poradila nesto po kuci, spremila rucak i slicno ali je to nemoguce jer cim ustanem i pocnem nesto da radim eto njega. Ima li neka mama iskustva sa ovim '' problemom'' i kako ga je resila? Hvala unapred na odgovorima.
Moja curica od druge nedelje nije spavala nikako preko dana sama, jedino ako se drzi ili nosa. Evo i dalje je tako a
sad joj je 4.5 meseca a nocu se budi na 2-3 sata. Da napomenem i to da sam 24h sama sa njom 5 dana u sedmici.
Moja devojčica spava par puta po pola sata os drugog meseca. Baš je to bezveze. Uspavljivala sam je neko vreme noseći je, a sad je uspavljujem u kolicima. Probajte tako.
Cao majke! Zanima me vase misljenje o memorijskoj peni (naddusek 5cm) za bebe u starosti dva meseca?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »