Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Dobar dan, zanima me sledece bila sam u radnom odnosu od 2012 do decembra 2018, posle toga primal sam naknadnu sa biroa jer sam bila tehnoloski visak, od januara do jula 2019,zatim sam u oktobru se zaposlila i previse mi je bio tezak posao i napustila sam posle meces dana ali sam.bila prijavljena tih mecec dana, zatim sam nasla drugi posao i od decembra radim i prijavljena sam. Zanima me kada bih sad otvorila trudnicko bolovanje koliko bih primala da li se racuna samo.kod sadasnjeg poslodavaca? I ko placa porodiljsko i da li i za vreme porodiljskog sve do povratka na posao prima se tkz.plata? Citala sam da do tri meseca 30% se prima,a ko ima sest mececi staza 60% i ko radi godinu dana prima100%. Ako mozete da mi objasnite hvala
Radim 6 godina u istoj firmi bez prekida. Ugovor za stalno. U januaru prosle godine sam otvorila trudnicko. Porodiljsko mi istice u maju? Ukoliko ostanem ponovo trudna koliku cu naknadu primati? Ako sa porodiljskog odem na trudnicko?
nike bas tako. ako sam imala 50000 platu. ne deli se 50000 sa 18 m ...jer u tih 50000 je topli obrok,regres i ostalo, a psnovica je 40000. znaci 40l000*18,osnovica *18/18.
Interesuje me jel se porodiljsko bolovanje racuna kao "rad" posle porodjaja....posto mi je trudnoca jedna za drugom ili cu primati nulu ?
Ne racuna se. To ti ulazi u radni staz, ali primaces 0 👍 posto za jos jedno trudnicko ili porodiljsko se vodi da nisi ni radila.
sve imamo isto pitanje...ja sam radila preko godinu dana u toj firmi,dala otkaz i nakon 6 meseci se vratila u istu firmu.sad je 9 meseci kako radim u njoj,a usla sam u 4-ti mesec.Nisam jos uzela trudnicko,ali bi zelela da znam sta se racuna i koliko cu primati kad odem,s obzirom da mi je plata 30000din.Hvala na odgovoru😀
Ja sam radila u 1 firmi 6 meseci pa sam imala pauzu od 3 meseca pa sam
pocela opet da radim u novoj firmi i radila 2 meseca preko opstine + 12 meseci na ugovor firme i otisla na trudnicko... Kako ce se meni to obracunati?
jasam u Toj firmi radila 6 meseci pre 6 godina dali mi otkaz neznam iz kojeg razloga sada opet radim za istu firmu pocevsi od 20 decembra dalimise vaze te 6 meseci ili samo sada ovih 2 koje radim ostala sam trudna i otvorila bolovanje asmaticar sam stra me da ne ugrozim zivot bebice okruzena otrovima koje se prskaju u fabrici ako neko z

na neka mi kaze molim vas
Bila sam na porodiljskom do septembra 2018. i posle toga dala otkaz u toj firmi. Od decembra sam pocela da radim u drugoj firmi i sada februara treba da otvorim trudnicko. Da li cu uspeti da ostvarim pravo sa nekom platom bar od 20000? Ako se neko razume u ovaj nov zakon? Hvala unapred.
Mozes... Ako ti je plata barem 135.000 🤭 Izvini sto sam ironicna, trudnica sam i prolazim kroz isto... ☝️
Kako se racuna neto zarada za zene koje imaju ugovor za stalno i rade u nekoj firmi? Pitam jer u resenju pise bruto zarada..
Mene ovo takodje zanima, ako neko zna da napise. Ne znam kako se racuna neto za osobe sa stalnim zaposlenjem..
Imate kalkulator zarade na internetu ili preračun iz bruta u neto...
Porodiljsko sam otvorila 05.oktobra a jos uvek nusam dobila ni resenje niti mi je legla neka isplata. Da li jos neko ima isti slucaj?
Isti slucaj i kod mene jos nista nisam primila otvorila sam 3 decembra bolovanje
Porodiljsko bolovanje treba da otvorim 08.01.2019. Trudnicko nisam koristila. Zna li neko da li mi u obracun ulaze meseci od decembra pa 18 unazad ili se racuna i januar?
Последњи месец је онај који је цео. Моја жена је отворила породиљско 28. фебруара, сад је стигло решење где је последњи обрачунски месец јануар.
Je l moze neko da mi kaze koga mozemo da zovemo da pitamo za resenje za porodiljsko? Beograd
0113309165 ovaj broj ako ste predali u 27mog marta 😊
nisam iz Bg ali pretpostavljam tamo gde si predala papire za porodiljsko njih i zoves da proveris kad ce sta ce i da ne fali mozda papir neki...moja pretpostavka
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »