Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Draga moja, ja sam sama sa svojom bebom od 3.meseca trudnoce. Otac deteta je dete video jednom kada je imao mesec ipo dana. Sve to zbog jedne svadje. Uzasno sam krivila sebe zbog svega, medjutim sada vidim da je to skroooz daleko od istine. Bolje sad iskreno dok je beba mala nego da ti je kasnije napravio taj cirkus u zivotu kada je dete emocionalno zrelo pa i ono da prolazi kroz to. Glavu gore i osmeh na lice. A da ne spominjem da sam celog zivota mislila da se ovakve stvari desavaju samo u spanskim serijama :)
Nikad nista ne komentsrisem ali sam imala jaku zelju ovo da ti napisem. Sve najbolje ti zelim, tebi i tvom bepcu ❤
Sad ti je teško,ali veruj mi kad to preboliš bićeš srećna da si se rešila takvog šljama. Zaljubio se,a dobio dete pre 5 meseci. Taj jadnik će tako bežati ceo život,jer je nezreo.
Zaista tesko. I bas zato kad vidim takve situacije oko sebe resila sam da imam samo svoje dete putem donora. Lepo je da dete odrasta pored mame i tate ali bolje sama nego da mi se desi ovako i slicno nesto. Uzivaj sa svojom bebom draga! Zelim ti da brzo prebrodis to i budes srecna sa svojim detetom! On nije nikakav covek cim je tako postupio.
Bas mi je zao...
Djurdjina,tako je i kod mene.Ja cak imam ciklus dva puta u mesecu.Takp da je valjda to normalno do 6 meseca.Krajev avgusta opet idem na kontrolu,jer mi je tada 6 meseci od porodjaja.
Koje autosediste koristite za bebe? Mi imamo Maxi cosi jaje ali nije nesto udobno. Jos malo idemo.na duzi put beba ce imati 5.5 meseci a sa kilazom je vec 9kg. Da li sme u ono od 9-18 kg. Maxi cosi u polulezecem polozaju?
Mi imamo joie isofix 360°, savrsena stvar, kad se obori na najnizu tacku potpuno je kao jaje a kako dijete raste ispravlja se i vade se umetci te sjedalicu cine vecom. A sama cinjenica da moze da se rotira u pun krug je zakon, toliko je lakse uzeti dijete iz kola i staviti ga u ista. Vrijedi svake pare.
Za slucaj da neko bude u slicnoj nedoumici 🙂 Dijete bi u jajetu trebalo biti sto duze, idealno do 15 mjeseci. Vecina jaja na trzistu su mala, pa djeca brzo prerastu. Ako morate promijeniti jaje, nikako beba ne moze u sjedalicu 9-18, treba vam prva grupa 0+. U suprotan smjer minimalno do 15 mjeseci, a po mogucnosti sto duze.
Mi imamo savona i odlicno nam je
Mi koristimo Chicco, takodje neudobno! Svakako cete to drugo kupiti za ubuduce pa probajte.
Cao mame, proslo je 5. meseci od porodjaja i uredno sam dobila odmah posle 40 dana, imala sam 3x uredno sve. Medjutim, kasni mi vec 10 dana, radila sam test 4x, i sva 4x mi pokazao negativno. Nisam trudna, da li jos neko ima ovaj problem?
p.s. Ne dojim
Da li su vam bebe smanjile kolicinu mleka zbog zubica? Ako jesu koliko je otprilike trajala ta faza? I sa koje na koju kolicinu su smanjile?
Pozdrav drage mame. Moja cura ima 5mj i 2 dana. Od prije 2-3 dana sam primjetila crvenilo ispod vrata, vjerovatno zato sto joj je to podrucje uvijek mokro zbog balavljenja, jer su nam zubici u najavi. Dzaba siperci, konstantno brisanje, cesto presvlacenje. Da li imate neki savjet? Negdje sam procitala da se koristi bebi puder, ali nisam bas ljubitelj. Veliki pozdrav 😊
Isto kod nas.
Doktor rekao samo Sudokrem ali da je najbitnije oprati samo vodom par puta dnevno i da bude suvo.
Ništa strašno svima se dešava
Imali smo isti problem! Doktor nam je davao razne kreme, ali sve su delovale kratkotrajno. Uglavnom svi prepisuju steroide, a to svakako nije dobro da mazete cesto bebici. Na kraju sam uzela pamucne portiklice koje prekrivaju i taj gore deo vrata, prala redovno taj deo i svaki put mazala masnu kremu. Portiklice je nosio stalno, skidali smo ih samo kad spava. Jedino tako je proslo posle nekoliko dana, i crvenilo i svrab.
Cortinat najbolji! Jeste malo skuplji, ali svo crvenilo nestaje u najkraćem roku.
Namazite Canesten,odlican je i pomaze vrlo brzo..
Namažite joj sudocrem!
Moj mali bali ima mjesec dana.. nervozan je dosta i kad mu stavim gel za zubice bude bolje,ali jos se nije zabjelilo ono di bi zubi trebali nit mu je crveno,sve ko i prije...pa sad ne znam oce li mu zubi brzo ili sta... ima li itko slicni problema?
Mogu tako mesecima da ga muče a ne izađu.
Uzmite Mama natura tablete za zubiće pomogle su nama baš dosta
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »