Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
hahahha moj Stefan takodje. 😂
Mame da li su vam bebe smanjile kolicinu mleka kada ste uvele kasice?
Moj jeste :)
Pozdrav drage mame
Da li vaše bebice imaju zatvor od kašica?
Moj dječak se baš pati, prvo jer mu stolica nije redovna a onda kada kaka bude potvrdo i većinom izbacuje pomalo više puta.
Naravno da ima problem kad ste tako rano počeli sa kašicama.
Moja beba puni 5 mjeseci za par dana,ali sa 4 mjeseca sam počela davati kasice koje sama pravim,prvo sam pravila od mrkve,pa dodavala kasnije krompir i ostalo povrce. Ono sto sam ja dobila kao savjet od pedijatra je da u ,,slane" kasice stavim jednu do dvije kaskice kafene ulje od uljane repice i to pomaze da beba nema zatvor i da stolica ne bude tvrda.
bolje kuvanu jabuku ili sljivu. to ce razrediti stolicu. pecena jabuka ima suprotno dejstvo.
evo mi smo pre 2 dana jeli pecenu jabuku i odmah je tvrdja stolica. napreze se ali ne place... i odkad smo uveli kasice imamo cesce stolice na 2-3 dana , a dok je samo sikio na 10-14dana je imao.. i po kilogram mesecno dodavao.
super smo..
evo danas smo plakali za pasulj, pa sam mu malo dala, vise sargarepe ali i pasulja pomalo ,i slatko je pojeo..
Ako jede dosta pirincane kase, hoce od toga, izbacite je na par dana. Pozdrav!
On je dojena beba, ali mu ja od prvog dana dajem vodu, koliko toliko..
Odkada jedemo kašice pije dosta više vode
Mi smo iz Bosne, kod nas kašica kreće od četvrtog mjeseca i taj mjesec se prave kašice od tri vrste povrća tikvica, karfiol i mrkvica sa jednom supenom kašikom pahuljica prosa
Svako povrće po tri dan i tako u krug taj mjesec
Ali je nama jako teško pala, preradi je ali toliko se napati da kaka, uvijek mu moram pomoći tako što mu savijem nogice prema stomaku i on odmah izbaci 😵
Da li ste mu uveli i vodu? probajte sa kasicom od pecene jabuke ili kruske 😊 Pozdrav
Drage mame zanima me da li pravite same kašice od povrća i kako, ili kupujete gotove? Moj mališa je jeo pirinčanu i kukuruznu kašicu,sad bi da krenemo sa povrćem.
Zdravo, ja pravim sama, krompir, tikvica, sargarepa sve se to lako skuva, sameljem viljuskom, u krompir i sargarepu dodam malo mleka, ono koje je beba do sad pila, u pocetku da bude jako retko, posle postepeno gusce. :) Prvo ponudite zasebno, a posle mozete mesati. Srecno!
Ima li neka mama,koja kao i ja ceka evo 5 mesci na porodiljsko,na 100.000 od drzave? Dodje mi da sazovem novinare da vide i da prenose kako mame zive bez novca,samohrane,sa jednim primanjem u kuci a sa dvoje dece. ,a ne da mi prenose sta se desava u Beloj kuci u Zadruzi. Da su nam deca ziva i zdrava,al da bi ja detetu pruzila hranu onu koja nije adaptirana,mama mora da jede,a posto od stresa bez novca izgubih mleko ,muka jos veca ,odvojiti opet bez novca adaptirano mleko za bebu. I??? Ko se pita kako je mamama? A ne za Miljanu ,Lunu,Staniju u beloj kuci?!
Legne to odmah, ali na maticni broj, ne na racun pa vecina nas i nema pojma da je leglo, mi ocekujemo leci ce na racun.
Moja žena se porodila u Dragiši Mišović i automatski su sve predali 17. januara ove godine i sredinom marta smo sve uredno dobili, bez ikakvih problema i cimanja za papire i dokumenta. Sve su oni navavili po službenoj dužnosti. Vrlo smo zadovoljni po tom pitanju.
Meni takodje nije stiglo resenje pa sam svratila do posle pre nekoliko dana cisto da proverim kakva je situacija i leglo mi je 104950 din... Dali su mi novac samo na osnovu licne karte, ne traze resenje. Idite do poste i proverite da li je legao novac, verovatno jeste. Pozdrav
To je stvarno sramota. Ja sam iz Rume, porodila sam se u novembru,a u januaru sam dobila pare. Ali sam opštinu zvala više puta da vidim da li je to gotovo. Tako je to kod nas u državi. Za pare koje daje opština 30000din. su mi prećutali,nego ja saznala slučajno i podnela zahtev,pa sam dobila i to.
Svakog meseca nakon 20og u Posti podignem roditeljski dodatak a uredno mi se isplacuje i porodiljsko. Opstinska nadoknada nam je isplacena nakon porodjaja. Cak i trudnicko mi je bilo redovno. Doduse, na vreme sam predala dokumentaciju i proveravala redovno opstinske sluzbenike nakon cega su mi izdali Resenje.
Meni je stiglo za dva i po meseca
Ja sam se porodila pocetkom oktobra i tek sam pre par dana dobila novac. Resenje nisam dobila, nego pitala u posti i bilo je na racunu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »