Komentari za tekst "Sve prednosti dojenja"

Komentara
71
Ostavite komentar
Bebca prvog sam dojila odmah posle porodjaja posle svih pregleda bebe videli su da mogu da podojim sve bebice koliko mi je mleka nadolazilo. Bio je sve vreme kod mene samo na kupanje i preglede su ga nosili kad je vizita. Bio je velik na porodjaju skoro 5 kg meda pravi. 6 meseci sikenja je dovoljno za bebca i da se ne razmazi posle. Iako me je grizao napredni bebac je bio i drago mi je sto sam uspela da izdrzim dojenje. Sad opet cekamo decaka napredan je kaze dr.🤰😊💞
zdravo dali grudi kada imaju mleko su trvde ili meke jer sam prvi put trudnica
meni je mleko ranije nadolazilo vec u 7 i mesecu kad stisnem...a na porodjaju sam mogla sve podojiti bebe. Bitno je ih masirati redovno posle svakog dojenja izmusti ostatak da ne bih imala bolove i da se upale.
Cao,prvi mesec dana pio je dohranu dok ne doce mleko sa carskog..drugi mesec je samo sisao I lepo je napredovao, dobio je kilo...a sad ima tri meseca,lose je napredovao, malo je jeo...dobio je skoro 500gr..pa moram uvesti dohranu I jos danas smo vadili krv,na krvnoj slici je malokrvna.. znaci treci mesec svaki 3sata trazio je da jede nikad plac izmedju dojenje il trazio jos.. nije bilo znakova.. kod mene verovatno nema puno mleka, od malokrvni njega to zamara da vuce..da li postoji za nadolazenje mleka? Ja bi da batalim dohranu..i da vise sisa..
Imam bebu od 7 mjeseci, isključivo dojen 5 i po mjeseci i nijednom nisam ni pomislila a kamoli kupila formulu! Zašto? Zato što sam vjerovala u sebe, imala podršku porodice, nikada nisam imala potrebu da mjerim koliko popije jer to apsolutno nijr bitno! Beba kad zaspe nakon podoja, to je sita beba. Porođena sam carskim rezom, bez ikakvih problema uspostavljeno dojenje u porodilištu, nastavljeno kući bez ragada, mastitisa i slično. Uvijek je lijepo dojio, spavao, sretna i vesela beba koja već puže. OSIPAM se od komentara žena koje imaju potrebu da ama baš svaki mililitar izmjere, svaki gram izvagaju pobogu nisu bebe roboti. Rođena beba sa 4550gr, sada ima 9500gr. Žene mogu da doje samo im treba edukacija jer da je dojenje nauka onda nijedan sisar nebi hranio svoje mladunče!
E ni meni to mjerenje nije jasno nikako. Valjda znate izbrojati pelene mokre,pokakane,pratiti težinu na vagi, to su pokazatelji koliko pojede.
Kada sam bila trudna, bojala sam se da necu imati mleka, a svi su mi govorili samo budi uporna. Posto mi to nije bilo jasno (mislila sam ili imas ili nemas mleka) shvatila sam u porodilistu. Ja tamo oka nisam sklopila, dojila sam ga cesto, nisam htela da mu se daje dohrana, ali zato je kratko spavao, max. po sat vremena. Ali mislim da je zato i danas sve u najboljem redu. Ima 4 meseca, dojim ga na 3-4h, nikada se nisam izmlazavala, nego sam uvek imala taman za njega. Tako da, samo budite uporne od starta i bice sve ok.!
koliko vremeski treba beba da sisa molim majke da mei kazu
Moj je sisao u pocetku oko 15-20 minuta, sad kad je veci dovoljno mu je i 10 minuta. :)
Ja mog bebca samo dojim, evo već skoro 6 meseci. Odlično napreduje, srećna i zadovoljna beba. :-)
Pa sve dok on lepo napreduje, nije gladan mislim da nema potrebe prestajati. Mada je meni pedijatar vec savetovao da mu uvedem voce i povrce...
A reci mi koliko dugo planiraš da dojis? Ja sam čuo od babice po nekom novom istraživanju da dete možeš slobodno do druge godine da se doji. Ono može takođe i samo da prestane i da je to najbolji način da se prestane sa dojenjem.
Cao! Ne dojim već tri nedelje! Da li se sme nastaviti posle 3.nedelje dojenje?
Naravno da sme, ako imas jos uvek mleka.
Imam lose iskustvo sa dojenjem. Jos u porodilistu niko nije hteo od medicinskog osoblja da pokaze kako treba oravilno dojiti. I tako kao mlada mama prvorotka sam dobila mastitis u bolnici. To je bio pravi horor. Dojke prepunjene mlekom,beba nece da sisa jer je stalno hteo samo da spava i jako ga je bilo tesko buditi. Zatim ispucale i krvave bradavice i na kraju nista od dojenja,prekinuto je jer su bradavice cesto krvarile i da beba nebi unosila krv sa mlekom. Uz sve to i postporodjajna depresija koja je trajala 2-3 nedelje. To je moje iskustvo. Beba je inace pila bebelac. Sada ima 9 meseci i jos od sestog nece uopste da pije mleko,pa mleko unosi tako sto jede cokolino za dorucak i veceru. Zelim svima da uspesno doje bebe!
Mame,da li ste se izmuzale posle svakog podoja?Malisa mi danas napunio 4meseca,sisa i dalje.Do pre dve tri nedelje mi je spavao po celu noc,sad je poceo da se budi na 2.5-3h.Ne trazi da jede ali se puno meskolji pa zna i zaplakati.Ja mu dam da sisa,ali se bojim da ne ostajem bez mleka.Cula sam ako se ne izmlaza posle podoja gubi se mleko.To mi nesto nema smisla pa me zanima jel imate iskustva sa tim?Pozdravi svima
nemoj da se brines. mleko se stvara prema potrebama bebe - ako cesce sisa, vise nadolazi. nema potrebe da se izmuzas osim ako ti grudi nisu natecene. i tad samo malo istisni cisto da se smanji taj neprijatan osecaj i da ne bi negde doslo do zapusenja. to sto cesce sisa mozda znaci da mu sistem za varenje bolje radi i da brze preradjuje hranu. a mozda je samo nervozan. kad su mom decaku krenuli zubici nista ga drugo nije moglo smiriti osim sisanja. i jos nesto sto bi ti mozda bilo korisno - imamo malu rodjaku koja je imala operaciju kada je imala tri meseca, tako da u jednom kratkom periodu nije sisala (ne znam tacno, mozda nedelju dana). njenoj mami se drasticno smanjila kolicina mleka za to vreme, ali se bez problema sve vratilo u normalu kad je beba ponovo pocela da sisa. pozdrav!
zelim da pitam- jel ima neka mama iskustva sa pumpicom za izvlacenje bradavica?
ja imam elektricnu aventovu... nema bolje veruj mi..
Ja je koristim iako dojim i odlicna je stvar. Ako uzimate, uzmite ELFI cini mi se da se tako zove, bolja je od Aventovih i drugih, a duplo jeftinija. U svakom slucaju mnogo pomaze bar je meni pomogla jer imam jaaako mnogo mleka, a osetljive bradavice i bolne pa je nekad nahranim i tako sto se izmuzem i malo odmorim bradavice do sledeceg dojenja. U svakom slucaju ako mozete nemojte bebu navikavati na flasice previse, ako nije neophodno. pozz 👋 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »