Komentari za tekst "Izgled u trudnoći"

Komentara
46
Ostavite komentar
Ja sam u 21 nedelji trudnoce i ugojila sam se samo 3kg,nemam ni jednu striju za sada,a za to je zasluzna genetika...Cula sam da je protiv strija najbolje mazati se ujutru i uvece maslinovim uljem i da je ono puno bolje resenje od bilo kakvih krema i preparata.Pokusajte sa tim,nista ne gubite,a i mnogo je jeftinije od preparata.Pozzz svim mamicama.
Caoo, ja sam u 24.nedelji, ugojila sam se 3.5 kg do sada, nemam strije, ali mazem se maslinovim uljem, dakle sve sto ste napisali, kod mene je slicno 😊
Drugarice trudnice mi stalno govore za strijet da kupim, ali mi deluje da maslinovo ulje radi pos'o, prija mi jako, a i znam da nije stetno i da moze samo dobro da se desi od njega, a kontam i da je dobro za sirenje kože jer je masno i puno kvalitetnih komponenti. Srdacan pozdrav, uzivajte🍀🎉
ja se mazem strijetom ujutru i uvece i pavlovicevom popodne,zaboravila sam vise kako izgleda suva koza,posto mi je uvijek masna! trudim se da se prije strijeta istusiram,ali ne bude stalno tako pa domazujem. u svakom slucaju,uvece se uvijek istusiram i to rukavicom koja poprilicno grebe da povecam cirkulaciju...27 sam nedelja i nemam jos ni jednu striju,ali dug je jos put do kraja...srecno svima,uzivajte u trudnoci :-)
Ja sam u 34.nedelji, STRIJETOM se mazem 2-3 puta dnevno i zadovoljna sam rezultatom. Strija nema,mada se nikad ne zna...Ma bitno da je moja princezica zivahna i da lepo napreduje :-)
Koliko cesto se mazete u toku dana i da li se pre toga uvek tusirate ili samo domazujete? Hvala na odgovorima
Ja sam se ugojila 10 kilograma u ttrudnoci. Nisam koristila nikakve kremice niti bilo kakve druge preparate za mazanje stomaka, ALI PRI TOM NISAM DOBILA NI JEDNU JEDINU STRIJU; TAKO DA MISLIM DA BAS TU I NEMA PRAVILA I DO SADA BAS NI JEDNA METODA U BORBI PROTV NJIH NIJE U POTPUNOSTI POTVRDJENA. Naravno neznam da li ce ista stvar biti i sa drugom trudnocom! Svakako nisam protiv koriscenja preparata u borbi protiv strija i mozda cu preventivnoi ili radi mirne savesti, kasnije, mozda u drugoj trudnoci nsto od kremica i koristiti:-))))
JA SAM SE U TRUDNOCI UGIILA DEVET KILOGRAMA I MAZALA SAM SAMO STOMAK SA STIJESILOM MENTIN IZ PADEJA I NISAM DOBILA NI NIJEDNU JEDINU STRIJU SVIMA BIH GA PREPORUCILA JEL JE FANTASTICAN
Gde kupiti Saljiceve meleme original,ja gde god pitam ima samo od menta padej? Molim vas pisite.
U toku trudnoce mazala sam Saljicev jomelop e, a pred kraj trudnoce njihov strijet sto sam i nastavila posle porodjaja...ugojila sam se 10 kg i nemam nijednu striju...
Ćao svima,
Što se tiče air brush-a može da se koristi jer potamnjuje samo površinski sloj kože. Sem toga boje su na bazi šećerne trske i nisu štetne. Ja sam koristila u 4. mesecu i nisam imala nikakve kontraindikacije, kao ni beba. Strije sam mazala Šaljićevom kremom, na stomaku i butinama se nisu pojavile, ali grudi su stradale- što znači da nema pravila. Za svaki slučaj se vi mackajte, po 2 puta dnevno od vrata do kolena i ne zaboravite krsta!
Nadam se da sam nekom pomogla. Imam i jedno pitanje: da li se veličina stopala vraća na staru? Beba mi je 6. mesec, a moja stopala su i dalje za pola broja veća... :(
Hvala i veliki pozdrav!
Za strije je najefikasniji Striet, Saljic melemi. Ja sam ga nasla u marketu a vidjala sam ga po apotekama i cini mi se u DM i Liliju. Drugarica mi je preporucila jer tokom cele trudnoce nije dobila ni jednu striju!
Prekrasni ste. Tolku mnogu ubavi soveti na edno mesto i za majakta i za idniot bebus.Vie ni gi davatae odgovorite na site nasi dilemi.
Sto se tice strija u trudnoci,ja ih nisam dobila ni sa prvim ni sa drugim detetom iako sam sklona strijama. Jedna poznanica mi je rekla da napravim sledecu smesu: pavloviceva mast, jekoderm i AD kapi, i da mazem na svim kriticnim mestima svaki dan. To sam radila sa prvim detetom a sa drugim koje je sad napunilo godinu dana koristila sam samo "pavloderm" koji sve to vec ima u sebi.
sklona sam strijama medjutim, u toku trudnoche a i nakon porodjaja, sada ima vech sedam meseci, nisam dobila ni jednu jedinu! mackala sam se dva puta dnevno ssaljichevim strijetom i zaista je upalilo!
ssto se garderobe ticce, ja sam uzzivala nosechi trudniccke krpice. na zzalost kod nas je izbor za plakanje, ali sam imala sreche te sam dosta putovala u tom periodu.
tek skoro sam ussla u stare farmerke jer sam napokon skinula 20 kg visska :)

Biljana, o kakvim tretmanima za uklanjanje strija je recc?
Da li u toku trudnoce moze da se koristi tkz air brush,tj.prskanje tela umesto solarijuma?
da li u trudnovi sme da se koristi niveina krema za ssamopotamnjivanje (mleko za telo)?
Sto se tice strija,jako je bitna nega koze u trudnoci,tj. koriscenje mleka i ulja za telo.Ipak moram da vas upozorim,da pored navedenog,glavnu ulogu igra genetika tj. kakvu ste kozu nasledili.Treba se opustiti i uzivati u trudnoci,verujte mnoge tzv. lepotice imaju pregrst mana koje ih one vesto skrivaju.
U 22 sam nedjelji trudnoće i do prije mjesec sam mogla nositi stare stvari a onda je Bogami išlo teže...pa sam jedan dan uzela mamu pod ruku i kupila sam diiiivan tregeršuls za "bebele"ženice heheheh.Kad sam ga tek obukla bila sam očajna kolika sam u njemu ali mi se u isti mah svidjelo jer sam bila ko loptica,hahahah
Ja sam u 34-oj nedelji trudnoće i nisam imala strije do pre neki dan kada sam primetila nekoliko crvenkastih na unutrašnjoj strani butine a poneku i na stomaku.. :( A ko zna koliko ih ima koje sada ne mogu da vidim od stomaka.. :)Inače, mažem se kremicama još od samog početka trudnoće što znači da ništa ne garantuje da ćete ih izbeći koliko god da se mazale! No dobro, nije to toliko strašno jer ipak je najvažnije da moj bebac lepo napreduje,zar ne? :) Pozdrav svima!!!
Sto se strija tice, ja sam se mackala od 4. meseca i pila ogromne kolicine vode i sve sto su mi savetovali i do porodjaja nisam imala strije. Ja sva srecna, kad ono . . . cim je poceo da mi se smanjuje stomak pojavile su se fluorescentno crvene strije! Malo je reci da sam bila neprijatno iznenadjena. No, nastavila sam da mazem kreme protiv strija i isla sam na skin tech tretmane i na lasersko uklanjanje i sada se jedva vide. Tako da nije sve izgubljeno ni za nas sarene mame:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »