Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
da... kazu da je sve to normalno.. mada se pitam dal je stvarno normalno ga imati u trudnoci. Ali ajde da budemo mirne i da ih poslusamo :)
Drage moje evo ja sam vec po treci put u devetoj nedelji trudnoce.Hvala Bogu na putu je i treca beba.
Sto se tice simptoma trudnoce i mucnina ne umem puno da vas savetujem jer ih ja ni u jednoj trudnoci nisam imala.Jedino pri brzoj voznji autom mi nije uopste dobro ali sem toga nemam simptome da sam trudna.
Jedini mali simptom je mozda sto mi se jedu cudne prehrambene kombina ije kao kiska hrana sa cokoladom.
I mali blagi bol zatezanja kod pupka.Dobro pazite da ne preterate sa bilo kakvom hranom i da nakon jela ne legnete odmah jer ce vas kiselina muciti u zelucu.Ja u prvoj trudnoci sam jela za dvoje pa sam se ugojila za dvoje cak 45kg iako sam se do 8mog meseca trudnoce hranila izuzetno zdravo.U drugoj trudnoci sam cak na pocetku i smrsala 4 kg i doktor je rekao posto sam ostala trudna sa viskom kg sa 83kg da je to ok jer apetit nemam a beba ima dosta mog sala iz kojeg moze da se razvija ma koliko ja jela.U drugoj trudnoci sam se tako ugojila svega 13kg.Ali kad se zbroje krajnji kilogrami na kraju prve i druge trudnoce tu sam ti ja na oko 100kg.Eserihiju imala nisam ali cak sekret vaginalni je umeo da mi skace sa grupe 2 na grupu 6.Tako da sam morala mykofungin vaginalno da upotrebljavam i kremu istu spolja da
mazem.Tako dasvakoj od vas toplo preporucujem ima u dm da se uzme lavanda kupka sa time da se samo od dole operete.Dobro osusite bolno podrucje tapkajucim pokretima i namazete kremu protiv gljivica.Prijace vam mnogo.lnace ja sam primetila da cesto menjanje gela za tusiranje iritira kozu tako da ja samo lavandu koristim i osvezi me od dole vise nego intimni gel za kupanje. Sto se poroda tice prvi je bio 6 ipo sati.Drugi je bio mnogo bolniji i mnogo brzi i to za samo 25 min od pucanja vodenjaka i sa sat vremena trudova pre toga.Namucila sam se na brzinu ali sam zato isti dan sa bebom pustena kuci jer je sve bilo super.Jedino bolno i veoma neprijatno iskustvo u drugoj trudnoci je bilo okretanje bebe posto se nije okrenula na vreme pa su je doktori spolja rukama okretali.Kontrakcije su bile na jacini 145 i malo je falilo da se carskim rezom moram poroditi.Ali sad me jedino brine kada dodje vreme da ova beba ne bude prebrza pa da se ne porodim jos kod kuce sama.
Bilo sta da radite da jedete, setate, trenirate, vodite ljubav ili spavate sve radite sa merom.Uzivajte jer nakon porodjaja jedno 9 meseci necete imati sansu da se posteno odmorite.
Pozdrav svima vama.
Zdravo,nova sam,ukucala sam sve podatke i kad sam zavrsila izbacilo mi je da sam 9a nedelja,a sada ce osma,da li moze to da se promjeni ili da stoji tako? pozdrav
Ostavi tako:) Kada si punih 8 nedelja, znači da si ušla u 9-tu nedelju, tako bebac računa.
Da li je neko imao povisene leukocite u nalazu krvi? Normala je do 9, a meni su 12. Svi ostali nalazi su dobri, a i ja se dobro osecam.
Imam ih ja, isto sve. Iako sam mislila da je to normalno u trudnoci ginekolog mi je ipak uradio briseve i rekao da uradim i urinokulturu.
Pozdrav svima. U 9.nedelji sam, imala sam braonkasti iscedak skoro dve nedelje, od pre dva dana je potpuno prestalo, ali su mi se smanjili i simptomi, tj.grudi me manje bole i mnogo manje sam umorna. Da li je moguće da sam se privikla na takvo stanje ili je ovo smanjenje simptoma opasno?
sve je to normalno 😊
08.02. Prvi ultrazvuk - 18,31mm
Drage mame, ja sam u 9toj nedelji imam bolove u stomaku (grčevi) Ne uvek ali na svakih sat vremena me stegne na minut. Da li je to loše? Jedem puno nemam bas jake mučnine. Pozdrav
mora prva 3 mjeseca da budu prisutni bolovi. Dok se organizam navikne.
Pozdrav... 9. sam nedelja sa bebom je zasad sve u redu ali je meni otkrivena ešerihija u urinu. Kao terapiju sam dobila antibiotik cefaleksin 10 dana i da pijem caj od brusnice. Da li je neka imala ešerihiju i pila cefaleksin u prvom tromesecju??? Brine me kakav uticaj cefaleksin ali i ešerihija moze imati na bebu... 😢😢😢
Ja sam inala eserihiju u trudnoci koja mi se vracala opet kasnije u trudnoci i tako ode pa dodje ode pa dodje. Pila sam sve sto mi je ginekolog prepisao tako da ne uzimaj nista sama. Posle porodjaja me je zena koja me je usivala pitala dal sam imala neku bakteriju tokom trudnoce, ja kao jesam eserihiju i ona kao vidi se, dosta si se pocepala unutra. Al oni sve to usiju kako treba sve bude super. Ne utice na bebu i nista se ne sekiraj :)
Ja sam ranije imala problema sa ešerihijom, iskorenila sam je više puta sa D-manozom. To je suplement, tako da ga možeš piti tokom trudnoće. Toplo ga preporučujem, znam da je pomogao već više žena. U početku piješ jaču koncentraciju, a posle smanjiš. Ešerihija je uporna, pa bi bilo dobro da nastaviš još neki period da piješ nakon urednih rezultata.
Prva mi je trudnoća i u 9-oj sam nedelji. Pre dva dana sam imala malo braon krvi na gaćicama, ali danas sam bila kod dr I fetus ima srčanu radnju i pokrete, tako da je sve u redu, za sada. Iako sam čitala da se to dešava, bila sam van sebe ova dva dana. Dr me je pitala da li sam imala odnose (nisam naravno) I naredila je mirovanje.
To je implatacijsko krvarenje ili zastarela krv iz organizma trebala bi da traje samo jedan dan i da prestane. Nista strasno. Ako se ponovi idi do ginekologa opet :)
Isto sam imala i ja, ali u 7oj nedelji. Dr mi je rekla da se to desava i da je normalno, umereno mirovanje, utrogestan. Ako se pojavi opet tako braon, da ne brinete. Evo i ja sam sad u 9oj, zna mi se desiti jednom u 5 dana tako kao braon sluzavo, to je zaostala krv, mozda neki kapilar da je pukao, samo bez brige, bitno da beba napreduje. 💕
Pozdrav svima. Ja sam trudna 9 nedelja, i ovo mi je prva trudnoća. Imam problem sa apetitom. Slabo jedem, a ako jedem onda je to neka laka hrana - uglavnom povrće. Meso jako slabo jedem. Povracala sam samo jednom, ali osetim stalno neku slabost i blagu mučninu. Jel imao neko takvo iskustvo?
tako je i kod mene kada jedem muka mi je a kada nejedem slabo mi je 🙄
Imam i ja,ne brini!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »