Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
770
Ostavite komentar
Možeš da promeniš kliniku, ja sam to uradila u junu, samo posalješ mejl RFZO-u, brzo se završava novo pismo sam dobila za 10 dana
Pozdrav svima! Radila sam vto u Narodnom Frontu u maju pa evo mog iskustva sa osobljem i doktorima. Ono na sta treba da se naviknete je beskrajno cekanje i neljubaznost doktora i sestrara u smislu sta god da pitate, odgovor je " nije Vase da o tome brinete " Ako dobijete terapiju kratkim protokolom ( gonal, merional... ) racunajte da ste ujutro od 7 pa do 1 ili pola 2 posle podne tamo, sa puzama od 2 ili 3 sata izmedju vadjenja krvi, ultrazvuka i dobijanja terapije. Generalno, sto se strucnosti tice, mislim da je Front na vecem nivou u odnosu na Jevremovu tako da bih preporucila da, ako idete preko Fonda, vto radite u drzavnim institucijama. Ono cime sam ostala zatecena je komentar nacelnice na konsultacijama da smo decu trebale praviti dok smo studirale...Sve u svemu, mislim da vise necemo vise pokusavati vto u Narodnom Frontu.
Pozdrav svima . Imam jedno pitanje za vas koje ste već radile . Naime 23. Maja sam uradila ET , redovni ciklus je trebao da mi bude 2. Juna ( ciklus je izostao ) . Medjutim pojavilo se neko rozikasto krvarenje koje na dnevnom ulasku se jedva i vidi , da li je to normalno ? I da li znate da mi kazete šta to znaci ? Radila sam Betu 10 -ti dan od ET i bila je negativna , dr mi je rekla da sam poranila i da čekam 15 - dan od ET . Ovo je moja prva VTO i mnogo sam pod stresom od svega , a najviše iščekivanja .
Pozdrav Milena, sacekaj 15 dan da proveriš betu, blago krvavljenje moze biti i od implantacije, ništa ne možeš znati sa sigurnošću do bete. Srećno!
Pozdrav, ima li neko konkretne preporuke za Prag...? Probali smo u Srbije vise puta, ali bez uspeha... Jednostavno nema individualnog pristupa, sve se radi sematski.
Sve preporuke za Prag, Fertility centar. Oni su vrh
Pozdrav, pokušajte u klinici Ivanovic. Tamo radi jedna doktorka koja je najbolji stručnjak u zemlji. Tretman je vrhunski bukvalno ‘Svetsko a nase’. Iskreno po iskustvima koje sam čitala dok sam se pripremala za VTO ne verujem da je Prag ista bolji od Ivanovića. Znam da nisam odgovorila za preporuku al’ možda će znaciti ova informacija. Srećno!
Ta Dr Ivanovic se meni nikako ne dopada. JAko vulgarna.JA sam isla preko fonda, možda žbog toga nisam imala punu pažnju. Ne dopada mi se nikako. Sestre su divne, a ona ne. Imate milion pitanja, a ona vas kuliira samo tako
Milena, o kojoj doktorki je reč? Da li ste radili postupak kod njih i mozete li dati neke konkretnije informacije? Da li vam je uspeo postupak i znate li koja je stopa uspešnosti? Da li se zamrzavaju jajne ćelije i embrioni koji preostanu? Koje se sve analize rade...?
Pozdrav svima, nisam sigurna da li je ovo dobra tema, recite ako nije, naime ostao mi je Gonal (3x150) i 2 Ovitrelle (od 250) koje sam kupila, kada mi još nisu rekli koliko će da košta sve, s obzirom da ipak nećemo ići u postupak, imam injekcije, ukoliko neka od vas treba nešto javite se na 064/381-1564.
Pozdrav. Potreban mi je savet za dati problem. Naime, 06.04. radila sam transfer tamrznutih blastocita odlicnog kvaliteta. Danas sam dobila prehladu, curi mi nos, svrab u grlu, peckanje pri mokrenju, nemam temperaturu. Moze li da mi ovo stanje naskodi ishodu ? Sta da uzmem da mi bude bolje?
Pozz... Nova sam ovde... Da li znate koliko vremena prodje od drugostepene do izdavanja resenja od Visegradske? I naravno, posle toga do pozivnog pisma?
Najbolje otidji u Višegradsku i pitaj ih kolike su gužve. Ja kad sam radila u NF su mi rekli da ću čekati skoro godinu dana dok je u nekim drugim klinikama manje sve zavisi od toga koliko je prijavljeno žena.
Dobro vece devojke. Koliko vidim ovde na forumu se nalaze osobe koje su puno toga prosle u borbi za potomstvo i odlicno su upoznate sa situacijama po privatnim Kllinikama u Beogradu i sire. Stoga vas molim za savet. Naime ja imam problem sa ponavljanim spontanim pobajacima u ranim nedeljama trudnoce (3x do sada), i apsolutno sam do kraja istrazila sve /kariotipovi, brisevi svi moguci mene i supruga, trombofilije, detaljni ginekoliski i endokrinoloski pregledi/ i do sada su sve pretrage (sem blage insulinske rezistencije) uredne. Stoga vas molim za preporuku kojoj od privatnih kKlinika da se obratim / i ako je moguce/ predlog lekara. Ne znam ni da li je ovaj forum aktivan vise..ali eto..mozda neko pogleda pa posalje svoj predlog :)
Suzana, moj ti je predlog u Novom Sadu klinika 1.) “Genesis” dr Zorica Crnogorac, ili 2.) “Ferona” dr Kopitovic, ako ces u Srbiji. Ali ako si spremna da ides preko, onda svakako Prag klinika Pronatal Sanatorijum dr Tonko Mardesic.
Poliklinika Ivanovic, vrhunski su, sve preporuke
Drage dame, nova sam na sajtu i zanima me da li neko ima iskustva sa vanmatericnom trudnocom.. Naime pre godinu dana sam imala vanmatericnu trudnocu.. Strasno iskustvo.. I sada pokusavamo da ponovo zatrudnim ali neide... Iskreno preplasena sam da se ponovo ne desi isto i sta ako uopste ne budem mogla da rodim...
Drage dame,nova sam na forumu...posto sam u postupku pripreme za VTO,od hormonske terapije za stimulaciju ostao mi je Puregon 600 iu. Cuvan po svim propisima i u roku je do januara 2020. Orgalutran injekcija takodje. Od celokupne terapije nisam navedene upotrebila pa zelim da ponudim,ukoliko neka od vas ima propisanu tu terapiju,po povoljnijoj ceni nego li u apotekama... Mozete me kontaktirati na br. 069 728290 veliki pozdrav!
Predivno!!!❤❤❤
5 godina pokusavam da zatrudnim... Da neduzim puno kroz sta sam sve posla... Bila sam u postupku za vto u Valjevo. Pet dana terapija gonalom i menopurom, samo pet dana a problem je u meni. Nizak amh... Razočarana sam u valjevskog doktora..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »