Komentari za tekst "Kako izgleda i koliko traje oporavak od carskog reza?"

Komentara
151
Ostavite komentar
Ne razumem tu recenicu “ Pa ne kaze se uzalud carski rez !“ . Ko vas je to slagao da je tako lakse ili bezbolnije ? Svako ima svoje iskustvo , moje je iskreno lose ali sta da se radi . Nekom je lakse nekom teze kao i kod prirodnog porodjaja. Svaka zena to drugacije podnosi tako da molim vas ne izvodite zakljucke da je carski rez lagan na osnovu samog naziva 😒
Kada citam komentare zena koje su 3 dana nakon carskog funkcionisale kao da nisu operisane zapitam se sta nije u redu sa mnom. Iz mog iskustva, sve te price deluju potpuno nemoguce. Ali svako od nas je razlicit. Moje iskustvo sa carskim je prilicno lose. Tesko sam podnela oporavak i trajao je dugo. Bolove sam imala 10-ak dana, iz bolnice izasla 6 dan, jedva hodala i stajala na nogama, rez veliki, boli kao sam djavo. Vidim da je vecina zena prosla bolje nego ja. I sama sam ocekivala laksi oporavak od svega ali ocigledno nisam bila te srece. Inace, sve zene oko mene su imale super iskustva sa cr, i onda sam mislila da ce i meni biti tako medjutim prevarila sam se. Svim zenama koje ceka sekcija zelim puno srece i brz oporavak. Poenta komentara nije bila nikog da obeshrabrim vec samo da konatatujem koliko iskustva mogu biti razlicita.
Evo ja sam jedna od tih ,treci dan sam izasla iz Narodnog Fornta posle carskog reza.
Prvi porodjaj je bio prirodni 2014 i prosla sam strasn 5 dana sam bila u visegradskoj,drugi porodjaj 2018 carski i prosla sam fantasticno,posle totalne kad sam se probudila i bolelo djavolski kao traktor me pregazio.ali vec posle 20h sam ustala na svoje insistiranje,kretala se sto sam vise mogla jer sam svuda procitala da je to jedini spas da sto pre dodjes sebi.
7 dan skinula konce i to je too,dugo nisam osecaj na tom delu stomaka kao nije moj ,ali bolova nije bilo.
Ja sam imala isti problem kao i Vi, mislim da ro ipak ima vece za strahom, smatram da sam imala tezi oporavak iz razloga sto se porodjaj zavrsio hitnim carskim rezom, da je bio zakazan, mozda bi mi bilo lakse. Ali, eto, cisto da znate, niste jedini. 💪💪
Ja sam funkcionisala najnormalnije posle 3 dana,hvala Bogu nikakve probleme :)
ja sam se nedavno porodila carskim rezom imam samo 13 godina porodila sam se u novom sadu kod nas u betaniji carski rez je meni super vise te boli grceve koje imas posle nego rana mene je samo to bolelo posle 4 dana sam izasla iz bolnice kad sam dosla kuci konce ko da nisam ni imala normalno sam se krecala ali kad skinu konce onda je malo neprijatno jel ste neko vreme navikli na konce
Carski rez u Betaniji u NS u spinalnoj anesteziji. Prevremeni porodjaj blizanaca u 35 nedelji.
Operacija rađena ujutru i prošla izuzetno brzo. Već navece sam ustajala. Sutradan tuširanje, šetanje, ustajanje. Sve je prošlo bez boli, bez glavobolje. Jedine nelagodnosti u mom slučaju su peckanje ožiljka prva dva do tri dana kod ustajanja ujutru. Svrab kože nakon operacije koji je trajao 10-tak dana, te natecenost nogu. Natecenost nogu se javila nakon operacije i trajala je 15-tak dana. Ožiljak savršen, bez vidljivih konaca, te nije bilo potrebe da se radi vađenje.
Iskreno, carski rez nije uopšte strašan, stoga nema razloga da se plaše mame koje će morati na isti.
Meni je teže pala natecenost nogu, nego oporavak od carskog.
Da li je carski rez opasan za devojku od 17 godina?
Ja sam ovde izgleda najmladja..
još uvek sam u bolnici, pišem iz porodilišta. Carski rez su mi odradili pre 6 dana, odlično sam prosla. Prvo ustajanje je malo problem, ostalo je sve maciji kasalj. Najtraumatičnije mi je bilo sto sam slušala krike i zapomaganja zena koje su se prirodno porodile. Kad bih opet ostala trudna, sve bih isto. Živeo carski rez!
prosle godine sam se porodila carskim rezom.Posle godinu dana sam ponovo zarudnela i vec sam 7mesec trudnoce.Od pocetka, posebno kada sam u pokretu ili preko noci osecam taj "tupi"menstualni bol.Imam osecaj trnjenja nogu.Lezim u bolnicu, ctg je uvek dobar.Okey pijem nifelat protiv kontrakcija, smiri mi telo, ali s vremena na vreme osecam taj bol.Ima li to veze sa proslogodisnjim carskim rezom ?
Ja sam 6 meseci posle carskog ostala trudna. Juce sam se porodila isto carskim rezom. Oba puta spinalna anestezija. Ne preporucuje se mala razlika, ali to je sad :-)
Bol ima veze, meni su se kontrakcije pojavljive od 6. meseca. Do dva dana pred porodjaj sam pila utrogestan, posle mi je puko videnjak. To mi je i receno da ce da se desi ako ne lezim do termina, ali koja mama lezi kad ima malo dete. Samo hrabro!
Porodila sam se prosle godine carskim rezom.Posle godinu dana sam zatrudnela i vec sam 7mesec trudnoce.Od pocetka uglavnom preko noci, kada sam duze u pokretu osecam tupi kao menstualni bol.I to zna posebno preko noci da potraje.Lezim u bolnicu, ctg je uvek dobar, ali i dalje me zabrinjava taj "tupi"bol.Da li je neka jmala takvo iskustvo, i ima li veze sa vec pomenutim carskim rezom? ☺️
Tri puta sam se prirodno porodila,prvi porodjaj je bio i najtezi pa i najduzi 23h ali je na kraju sve bilo dobro.sada 4 dete moram na carski rez jer sam operisala kicmu u medju vremenu, znaci mi vase iskustvo jer nemam majki u okruzenju koje su porodjene carakim rezom.
Zašto si operisala kičmu? Ja sam pre dve godine operisala diskus herniju ali su mi rekli da to nije indicija za cr. Ja bih volela da se porodim na cr,sigurnije mi je
Prvi porodjaj prirodan, prosao jako lose (nije tema ovde), drugi porodjaj carski rez.
Ako mi verujete, bol nisam osetila ni jednog trenutka. Carski je radjen pod spinalnom. Sama sam, bez sestre, ustala i otisla do toaleta. Kao da sam kod zubara bila a ne u operacionoj sali. Moju srecu ne mogu da vam opisem. Samo sam ponavljala da ja ovo mogu svaki dan, toliko je bilo bezbolno.
Stavljanje katetera je trajalo pet sekundi. Neprijatnost u momentu. Nikakav bol. Davanje spinalne je trajalo duze. Nisu mogli da nadju pravo mesto na mojoj kicmi. Nakon zavrsenog carskog reza jako me svrbeo nos-do te mere da sam cesanjem napravila rane. Verovatno reakcija na anesteziju. Glavobolju nisam imala niti me je kicma bolela ( verujte da su me boli u nju jedno cetiri puta pokusavajuci da nadju mesto).
Sada cekam trece dete. opet carski rez. Samo se nadam da ce opet sve biti isto.
Carski rez radjen u inostranstvu. Ne znam kako je u Srbiji, ali ovde ne seku trbusni misic.
Kako rade
Ne seku ni ovde.
Komentari pojedinih zena su katastrofalni. Zasto plasite zene koje su pred porodjaj? Nije svaka zena ista. Ja sam samo najbolje cula od zena koje su se porodile carskim rezom. Ali mogu da navedem toliko razloga i za prirodni porodjaj gdje je moja sestra lose prosla i mjesec dana nije mogla da ustane. Kada bih vam sve ispricala istraumirala bih mnoge, ali necu.Zena i na prirodnom zna da se namuci pa da je opet na carski na kraju posalju. Tako da ako nemate sta lijepo da kazete bolje ne komentarisite.
Aleks, nije bas tako. Nije do zene , u pitanju je strucnost babice/doktorice. Ne zove se uzalud carski jer je zakon. Ali velika i najbitnija stvar je strucnost. ja sam se u Kotor poradjala , 15 sati su mi krkali buskopan za otvaranje , stavili na drip na 15 kapi oksitocina /a to se e radi bez ako se zena vec nije otvorila i samo na kratko da pospjesi porodjaj/, pogotovo ako je zena rigidna. onda su mi na 12-tom satu probili vodenjak i pustili tako. Mjere karlice uopste nisu uzete kako treba. I vrhunac kad sam zavristala na osoblje da mi se ukaze carski kako sam i trazila , popustili su /NESTRUCNOST/i na 15-tom satu radili carski. Naravno....da su pogledali samo NALAZ trudnoce vidjeli bi da se beba nije rotirala i da je zauzela CEONI stav ... tu ni u ludilu nema prirodnog porodjaja. No ni svoj UZ nisu umjeli procitati a kamoli mog ginekologa koji mi je vodio trudnocu. Beba se rodila sa asfiksijom a ja unakazena. Evo i sesti mjesec prolazi a ja se ne oporavljam u kicmi tamo gdje sam dobila spinalnu. Zasto ? Zato sto me nisu ni upitali imam li kakvih problema . a ja hronicnu upalu diskusa. Tako da nije do porodilja vec do babica i doktora.
Zdravo svima,
Porodila sam se carskim rezom 05.06.2018. Bila sam potpuno zatvorena, a plodova voda već nije valjala. Primila sam probitno epidural, a zatim kada je odlučeno da idem na carski i produženi epidural, što znači da sam u toku operacije bila svesna. Mislila sam da ja nisam spremna za tako nesto, ali zaista operacija nije bila stresna. Možda zato sto sam imala puno poverenje u mog lekara, a i ekipa koja je bila na porodjaju je bila super. Imala sam muziku i anesteziologa koji je sedeo iznad moje glave i non stop je pričao. I naravno osećaj kada vam bebicu prinesu licu je nezaboravan.
Sutrašnji dan je bio najteži, jer je rana bolela a mora da se ustaje. Dva dana posle porođaja sam uspela i da obavi veliku nuždu. Četvrti dan su me pustili kući. Savakim narednim danom je sve mnogostruko lakše. Sada je već 11 dana od operacije i osecam se odlično.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »