Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
pozdrav majke,
je li neka imala slicnu situaciju sa bebom: doji od rodjenja na zahtjev, prosli mjesec za sedmicu dobila 450gr, nakon toga za 3 sedm dobila oko 600gr, i posle toga dobija bas slabo na tezini. zbog cega odjednom takva razlika? znam da je za mjesec to dobro, ali ona bas smanjuje. ne izgleda uopste gladno, vesela, lijepo spava, uredne i redovne stolice i mokre pelene, jedino cini mi se povrati vise nego sto pojede, posebno navece kad se unervozi a ja joj bas cesto nudim da jede misleci da ce time dobiti na tezini vise, valjda tako i zraka dosta proguta...kako da uspostavimo neki ritam sa sto manje zraka, nervoze, povracanja a da dobije lijepu tezinu...nadam se da ce neka majka razumjeti i naci vremena za savjet 💓
Nece vise da dobija na tezini kao u prvom mesecu tom brzinom. Sve je u redu. Do 6. Meseca treba da udvostruce svoju kilazu od rodjenja. A do godinu dana da utrostruce.
pozz mame.imam dve starije cerkice 5 I 6 god I bebicu 2,5 meseca ali ne mogu da joj uhvatim ritam,kao da nisam vec dve podigla.beba ruca od 60-180ml mleko kako kad uglavnom ad mleko aptamil,nocu dojim neki put kad hoce I preko dana,grcice nema ali uglavnom problem je u tome sto ne znam ni kad treba da spava ni kad treba da jede pokusavam da joj uspostavim neki ritam ali ona negoduje nedozvoljava kad nije po njenom vristi uglavnom posle vakcine mnogo slabo jede odbija aptamil mi mnogo bljucka bukvalno pola. od onog sto pojede probala sam sa 2/3 kravlje mleko njega ne bljucka ali I nece uvek da pije,pa ne znam sta raditi,mozda neki savet?
sto vise na dojku,vremenom ce sama navuci dovoljno mleka koliko joj treba... dojite na zahtev,kad god na sat,dva ali je vise od tri sata :) nema potrebe za dohranom... kao ispomoc pijte 2x2 dl caja pd piskavice :) podstice laktaciju :) i mi imamo 2,5 meseca i samo dojenje sam forsirala i evo sad samo dojimo :)
Auuu, pa kakvo kravlje mleko, ono se ne preporučuje pre godinu dana. Nemojte ga više davati. A i ne znam kakav ritam očekujete od bebice koja ima 2.5 meseca, pa tek sa 4 meseca hvataju neki ritam, eventualno sa 3. Zašto se malo ne opustite i ne uživate s bebom, umesto što se trudite da joj nametnete nešto za šta ona evidentno nije spremna. I šta to nije po njenom? Mala je, pobogu. Ona hoće blizinu, dodir, maženje, a beba je, i naravno da plače. Pa valjda bi trebalo sve to da znate, s obzirom da već imate dvoje dece. I ako je već dojite, zašto joj dajete formulu? Apsolutno bespotrebno, pa ona jadna ne zna šta će od toliko mešanih mleka. Jedino ako ne napreduje sa vašim mlekom, pa joj PO SAVETU PEDIJATRA dajete formulu, ovako... Opterećujete joj stomačić bezveze. Nije ni čudo što je nervozna.
pozz mame, moja beba ima 2,5 meseca i primila je 2 vakcine u obe nogice (pentaxim) i nakon toga mnogo slabo jede...ima li razloga za brigu,kako su vase bebe reagovale nakon vakcine?
Povraćala nedelju dana i bila kenjkava.
Moja beba je posle te vakcine dva dana bila super.😀
Sve će se to vratiti na svoje. Moja Klara je isto slabo jela, i skroz joj se poremetilo spavanje. Posle nedelju dana se sve vratilo u normalu, sad spava lepo preko noći, ima 2-3 dremke u toku dana, i povećao joj se apetit.
Koliko vam bebe napreduju od ad mleka za mesec dana i koje mleko im dajete?
dajem joj hip mleko i napredovala je za mesec dana 1450 g
1100g, koristimo Novalac AC, i moja devojka pije 120 - 150 ml, uglavnom prvi jutarnji i obrok pred spavanje budu obilniji. :)
na prvoj kontroli je bila 4570,a sada na drugoj 5350... Dajem joj Aptamil,ali dosta varira sa kolicinom,od 90ml do 180ml :)
Drage mame, da li se obazirete i vodite racuna o kolicini ad mleka koju vasa beba popije tokom 24casa, mislim samo na bebe na ad mleku, ne i koje sisaju. Da li vam bebe jedu vise nego sto je proizvodjac predvideo na kutiji prema uzrastu i kilazi? Da li je dozvoljeno davati vise od predvidjenog , ako beba trazi?
Ja do sada nisam pratila,ali kako sam pocela da mu dajem 180ml na 4 i po-5h, tako mi jede tacno onoliko koliko pise na Novalacu 1. tj. 5 puta. Gledas po tezini, a ne koliko je beba stara. Prespava mi celu noc,otkako sam tako uvela :)
Slobodno, ja dajem koliko ona trazi i ima vise obroka nego sto pise na kutiji. Koliko ml ti pije?
Pa kada sam ostavila komentar imao je 6 obroka po 150ml u 24 casa, umeato 5 obroka, dakle jedan vise. Nakon toga isli smo u savetovaliste pa mi je pedijatar rekao da izbacim nocni obrok, da sam caj ili vodu, sto i radim, stim sto on pije caj i odlozimo taj nocni za od prilike 2 sata , pa uspemo sada da imamo 5 obroka. I rekla mi da ne povecavam 150ml, do sledece kontrole, iako na kutiji pise da za njegov uzrast moze i 180ml. A sto se tice moje bebe, decak je, nema meru, uvek hoce vise, ako mu dam vise, prejede se i bljucka i muci ga to posle.
Drage mame, koliko mogu da traju grcevi? Beba ima 2,5 meseca i jedno vreme ih nije bilk, a sad su se ponovo vratili i to bas jaki, preko celog dana je muce. 😯
Upravo tako. Opet je sve po starom iako kapi dajemo. Samo 1 dan se neko cudo desilo pa je spavao bolje. Sad cak samo na meni ili tati spava, cim ga spustis ako nije dobro uhvatio budi se za par minuta.. Ma dok samo od sebe ne prodje, dzaba nam sva kozmetika 😀 samo ljubav malo pomogne..
Dragana, hvala. Mi koristimo gas kapi, mada dok to priroda ne resi dzaba, mislim da je sve to kozmetika. Ali zalosno je gledati ih kako se muce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Uradi sam aktivnosti sa decom razvijaju kreativnost i timski duh »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »