Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
760
Ostavite komentar
Uveli smo cveklu od cetvrtog meseca, obozava je
Ja sam cveklu skuvala na pari, pomesala je sa jabukom i sargarepom. Beba se odusevila. Samo da na vreme upozorim, da se neko ne uplasi kao moj suprug, nakon toga beba kaki crveno.
Pokusajte cveklu sa palentom. Nama ta kombinacija najbolje odgovara. :)
Moja beba nece da jede slatke kasice, na primer: Krusku, jabuku. Hoce bananu ali ona joj strdne stolicu i onda ne moze da ide u wc. Sta da radim?
Moja ni bananu. Zavaravam je, stavljam voce u povrcne kasice i ne primeti.
Sve mislim da ce hteti kasnije kad bude jela sirovo, svojim prstima, da gricka...

Da li vase bebe sede bez podupiranja. Moj sin ima 6 m i 20 dana i jos uvek je nestabilan ..cim ga stavimo da sedi padne , a inace okrece se vec 2 meseca sa ledja na stomak i.obrnuto. vec mesec i po stopalo u usta stavlja i zivahan je.

m
Moja devojčica sedi ali ne pada odmah na stranu, ume da drzi ravnotezu ali ne toliko puno, inace i ona se okrece i u krevecu na stomak i tako spava, ali to je normalno u njihovom uzrastu, cak je i stavljam u dubak..😊 Inace stavi mu neki jastucic sa strana i potkoci ga malo dok sedi da bi bio bar malo stabilan u tom polozaju dok se ne navikne.
Cao drage mame. Da li dajete svojim bebama probiotike? Nama je pedijatar rekao da dajemo i da ih menjamo cesto kako bi unosili i one dobre bakterije i time jacali imunitet.
Na koji probiotik mislite? Mi ne dajemo nista,pa reko da pitam. Pozdrav
Da, od rodjenja. Mnogo znaci za redovnost stolice, pogotovo kad krene cvrsta hrana
Mi smo poceli sa 6 meseci kada je poceo da jede cvrstu hranu jer je imao zatvor.
mame, beba za neki dan puni 7 meseci. Nosic mu curi, kasljuca, kija, imao je proliv.. bila sam kod pedijatra kaze zubici, da li da ga vodim kod privatnog za svaki slucaj, da nije neka prehlada? Nosic mu je bas bas zapusen.. hvala unapred.. :)
Ima virozu, a voditi ga zbog toga da po čekaonicama navuče još šta gore( grip ili ne daj Bože morbile) je van pameti. Čisti mu lepo nos da mu je prohodan, hidriraj ga dobro i s obzirom da ima proliv pazi da mu ne padne šećer jer kad se gubi tečnost pada šećer pa eto u tom periodu kad ima proliv zasladi mu čaj.
Mame, kako vaše bebe jedu mesne kašice? Moja devojčica još nema nijedan zubić, i neće da jede mesne kašice, bez obzira što se meso i ne oseti skoro, skroz se raspadne tokom kuvanja i još ga izblendiram, ali džabe, ona isisa sok iz mesa, a na jeziku joj se nakupi ono što ostane i ona neće to da proguta. Molim iskusne mame za neki savet.
Mi mesamo povrce i meso...npr, malo krompira, 1 sargarepa i oko 30-ak grama belog pileceg mesa(otprilike kao saka bebe). Skuvam sve, ali da se dobro skuva pa sve izblendam zajedno i super rucka 😊 e sad povrce mesam, nekad tikvica, nekad batat itd... Zavisi sta ste uveli od namirnica.
Jedino sa ubacis malo vise sargarepe ili nekog drugog povrca da se ne bi toliko meso primetilo, inace moja devojcica jede slane kasice i ne buni se e sad ili da promenis meso ili vise stavi povrca.
Pomesajte meso sa povrcem.. Npr. krompir , malo sargarepe i vode u kojoj se sve kuvalo pa da dobijete glatku smesu. Mozete sada i kap - dve maslinovog ulja da uvedete.
Nema to veze kravlje mleko il ne mnogo je bolje i zdravije nego adaptirano i moje dete od dva meseca vec pije kravlje a sada ima 7 msc tako da dete je zdravije i jace..
Joj, pa detetu se kravlje mleko daje tek nakon godinu dana.
Postovanje mame... bebac za koji dan puni 7 meseca, uveli smo par namirnica i posle toga nije htela nista vise da proba. Cim vidi kasicicu, stisne usta,gura moju ruku...
Da li da nastavim da nudim ili sacekam par dana ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »