Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
daaa, nosicemo do uz kukova u petom mesecu sigurnoo
Caooo drage mame:) Moja bebica je napunila 3 mjeseca prije 4 dana. Dojena, zdrava, vesela, malo razmazena.. Kad kazem razmazena, mislim na to da smo je od starta nosili, mazili i nismo dozvoljavali da place, sto je mozda greska. Prva bebica, suprug i ja mladii:) Zanimaju me vasa misljenja i iskustva po pitanju gledanja crtaca, pjesmica i uopste tv/telefona. Moja bebica kad god je nosam okrece glavu ka tv-u i drzi joj paznju. Ja ipak ne dozvoljavam da gleda u tv,telefon jer me strah da steti vidu. Pisite sta mislite, mada cu na kontroli svakako pitati pedijatra. Pozic
Dokazano da tv (i ako je u pozadini) bebi moze biti stetno za govor. Ne preporucuju pre 2godine (dok beba ne pocne pricati)
Evo da se javim posle 3 mjeseca tj beba sada ima 6ipo mjeseci.. Nismo praktikovali cetace niti gledanje TVa uopste. Razmisljam daa to odlozim do mozda druge godine, pa da li cemo uspjeti u tome ne znam..
Ne znam kako druge mame, ali ja ne uspjevam da bebi nadjem zanimaciju osim sebe. Mojoj bebi nisu interesantne ljuljaske ,igracke ,baby gym i ostalo osim ako ja nisam pored nje. Uvece se dosta budi i trazi me a ranije je fino spavala. Takodje, vise ni setnje u kolica nisu interesantne duze od pola sata-sat, pocne da place da je uzmem i guram prazna kolica. Ranije smo po citav dan bili napolje, setali i po danu i predvece i bila je super. Zubica jos nema. Sve u svemu, beba i ja 24/7 bez odvajanja kao da nas i dalje veze pupcana vrpca:) Neki ce reci mozda odvikni je pusti da place malo, sto smo probali(po savjetu pedijatra) i ona se ne gasi. Neki ce rec da je ovo sve normalno i da ce proci. Uveli smo cvrstu hranu, osim toga i dalje sisa, cak i po noci.
Ne znam cemu minusi, devojka je lepo postavila pitanje. Dijana je sve napisala kako treba ( nije moje misljenje, vec opste prihvaceno misljenje psihologa ). Ja sam ipak maleckoj pustala crtace, iako sam znala da ne treba, samo dok jede, jer je imala problem sa vracanjem hrane, pa je odbijala da jede, i jedino je ruckala kad se zablene u crtace. U svakom slucaju najbolje je ne pustati, a ako vec pustas ogranici vreme na ne duze od sat vremena. Interakcija sa drugim zivim bicem, je jako vazna za pravilan razvoj dece, a ona kod gledanja crtaca izostaje. Takodje kasnije, isti problem stvaraju igrice, pa deca koja ih previse igraju, nemaju mastu, koncentraciju ili im je previse dosadno, jer stvarni svet ne moze da stvori stimulans koji virtuelni svet stvara. Pozdrav svim mamama koje se pitaju da li je nesto dobro ili ne, ma sta radile, divne ste, i ne lupajte minuse mamama koje neku stvar rade drugacije od vas. Svako se trudi da radi najbolje za svoje dete. Dajte savet bez osude, ili produzite dalje.
Mi imamo,nazalost ,lose iskustvo sa crtacima. Dete gledalo dosta do godinu dana crtace..evo sada sa tri jako slabo i lose prica,,losa joj paZnja za govor,strucnjaci povezuju to sa crtacima u ranom uzrastu.Ne preporucuju do 2god,jer ne razlikuju stvarnost i to sto vide na ekranu ,i kada dete gleda crtace komunikacija tece u jednom smeru,nema povratne,takoo su nama objasnili..Moja je bas bila preterano udubljena,dok gleda nikog nije primecivala.
Kada ste poceli sa kasicama?
Sa 6 meseci kako preporučuje Szo. Živimo u Srbiji ali je muž iz Ukrajine i idemo tamo takodje gde pedijatri nikako ne preporučuju pre navršenog 6.meseca.
Sa 3 meseca.
Koliko ja znam sa nemlecnom ishranom krece se nakon puna 4 meseca i to sa npr pirincanom kasicom . Zatim ide voce pa povrce. Naravno vazi pravilo 3 dana. Tri dana se uzastopno daje jedna namirni a ako beba nema alergiskih rekacija moze se pridruziti jos jedna vec uvedena. Npr ako uvodite jabuku prvo se bebi nudi tri dana samo jabuka a cetvrti moze jabuka+pirincana kasica ako je vec uvedena. Pozdrav svima!!!
Planiramo od petog meseca krenuti i prvo idu voćne kašice,tako nam je pedijatar rekao.
Vec sa cetiri meseca moze da se krene sa kasicama, i prvo se krece sa slanim, sargarepa, krompir, bundeva jer ukoliko se krene sa slatkim moguce je da ce beba kasnije da odbija slane.
Sa kašicama ne bi trebalo pre petog meseca..I to prvo idu voćne
Cao mame imali smo grceve od 8 dana zivota sve moguce smo probali mogu da kazem da nam je ublazio grceve jedino Biogaja u kombinaciji sa espumisanom.
Colief kapi su nas spasile.. nismo grcice ni osjetili prakticno (tek ponekad) otkad smo njih uveli
Nama su samo pomagale Normia kapi
sve zavisi od bebe do bebe
Pozdrav svim mamama i njihovim bebcima...imam pitanje. Moja mališan je napunio tri meseca i još uvek ne podiže glavicu kada ga stavim na stomacic. Kakva su vas iskustva sa bebicma? Da li može da ima uticaja to sto je prevremeno rodjen, sa punih 35 nedelja i par dana, pa da zbog toga malo kasni? Hvala unapred
Ne možete da gledate isto na prevremeno rodjenu bebu i bebu koja je rodjena u terminu.
Vaša beba će sigurno kroz mesec,dva moći da drži vrat.
Moj bebac je rodjen na dan termina i već sa dva meseca nisam morala da mu držim glavicu dok ga nosim.
Ne brinite ništa, sve je u redu sa vašom bebom :)
Moj bebac je sa 2 meseca podizao glavu kada je bio na stomaku, a sada sa 3 meseca slabije ali podize.
Zdravo drage mame. Imam bebu 3 meseca i vratni misici nisu bas dobro ojacani uglavnom sve drzi glavu na lijevu stranu. Sta da radim u velikoj sam dilemi😢
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »