Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Poslije koliko vremena nakon obroka bebi ide u mlijeko?
Stari je post ali odgovoriću jer će nekom drugom biti korisno. Pretpostavljam da pitaš posle koliko vremena ono što si pojela odlazi u mleko, posle sat- dva, tako je meni rekla patronažna.
Pozdrav svim mamama. Jeli ima neka mama iskustva da joj beba spava sa presavijenim usima? moja beba konstantno spava ,ne mogu nikako da joj ispravim zato sto sama okrece glavicu kad spava. Plasim se da ne bude klempava...
pozdrav
moj djecak isto tako ,preko dana mu sto vise stavljam trakicu i ispravljam kad vidim da je presavijeno,nocu ga stavim na bok i pazim kako mu uvo ide ,nadam se da nece biti klempav ,srecno 😊
pozdrav,meni mojoj bebi isto tako,svako spavanje uvo joj se podvrce posebno lijevo,i pokusala sam trakicom da nebi podvijala,ali isto bude kako okrece glavu tako pomjera trakicu i opet bude po istom
Ispravljajte, stavljajte traku, flaster, bilo sta... nase dete je isklempavilo uvo a niko od nas nije klempav.
moja...ja joj stavim trakicu ima 2 meseca
Mame,da li vasa beba stavlja rukice u usta?
Moja je krenula da sisa palac,i tako i dok spava
Sta da radim?
Da,inace nema cucluu..do sad joj nisam davala
Sad sam joj dala da bi sprecila sisanje palca ali nece je,gadi se
Pisite savete i iskustva :-*
Ja sam svojoj stavljala cuclu u secer nekoliko puta i tako je prihvatila jer sam bila primorana je naucit na cucu.
Ali ćete imati problem da ih odviknete od stavljanja prsta u usta. Ja gledam na to da se cucle mogu rešiti,ali prst je uvek tu da izaziva.
Ни мој млађи син неће цуцлу.Понекад стави руку у уста и сиса.Проћи ће.И старији син није хтео цуцлу.Сад има 15 месеци и користи је само док не заспи.Бар нећемо имати проблема са одвикавањем од цуцле. 🙂
Zdravo mame. Mi imamo 2 meseca i 2 nedelje, od danas smo uveli dohranu NAN, po preporuci pedijatra jer po njenom misljenju ne napreduje najbolje. Dobila je 500g za tri nedelje. A i preko dana bi stalno da sisa, pa ne stigne ni mleko da nadodje kako treba, plus sisa na vestacke bradavice. Rekla mi posle podoja da ponudim oko 30ml. Medjutim, napravila sam 60ml i sve je popila, malo bljucnula. A preko noci ne planiram da dajem dohranu, jer se ona nocu odavno retko sama budi, pa je ja budim na 3-4h. Pa me interesuje koliko vi dajete dohrane posle podoja?
Moja beba od rodjenja spava celu noc, samo sisa, i ne pada mi na pamet nocu da je budim, cim spava, znaci nije gladna... Stariji sin mi se budio i kao beba i pedijatar mi je rekao da hžga nocu ne dojim posle treceg meseca jer je jako lepo napredovao, i meni je bilo zao, i dan danas se cesto budi iz navike, a prestala sam nocu da ga hranim kad je imao 10 meseci... Sad ima 19. Tako da je moje misljenje da ne navikavate bebe da jedu nocu ako se vec same ne bude i ne traze.
Moja beba od rodjenja spava celu noc, samo sisa, i ne pada mi na pamet nocu da je budim, cim spava, znaci nije gladna... Stariji sin mi se budio i kao beba i pedijatar mi je rekao da hžga nocu ne dojim posle treceg meseca jer je jako lepo napredovao, i meni je bilo zao, i dan danas se cesto budi iz navike, a prestala sam nocu da ga hranim kad je imao 10 meseci... Sad ima 19. Tako da je moje misljenje da ne navikavate bebe da jedu nocu ako se vec same ne bude i ne traze.
dohrana ne sme da se greje niti da se daje posle pola sata do sat max. od pravljenja, jer postaje toksična za bebu. Na pakovanju piše koliko se daje bebi uz koji uzrast, procenite koliko je sisala, i posle toga joj napravite dohranu, moja beba pije 120ml dohrane po uzrastu, dam mu da sisa, pa kad završi obično mu napravim 90ml. Pa šta popije popio je ostatak bacim, bolje i da ostane bar znam da je sit, i tako na 4h od prilike, tad ogladni, a nocu spava po 6-7 h i samo sisa, dok danju dajem moje mleko, pa dohranu. Izašli smo iz bolnice sa 2700g do prvog meseca je imao 4350g , a od prvog do drugog 5770g. Napreduje odlično, a uopste nije debeo, dajem mu da jede kad god je gladan, a to obicno bude oko 3ipo do 4h, nemoj dete da ti bude gladno, i kod mene je ista situacija da mu nije dovoljno samo moje mleko.
ad mlijeko ne bi smjelo da stoji duze od pola sata nakon hranjenja, treb ga baciti..
Slazem se sa Ivanom.Mogu samo da dodam,da nema potrebe da je budite ako vec lepo spava.U svakoj skolici kazu da se beba hrani na zahtev.Da l na sat-dva ili na 6-7h.
Moj beban ima 2 mjeseca i 7 dana. Sisa i dodam mu Ad mlijeka "Aptamil" 120 ml a navece pred spavanje 180ml.
битно је да беба добија на килажи,не сме само да губи на килажи.Нама је педијатар рекао да је мало 500гр а други педијатар да је некад довољно и 200-300гр
Beba ne treba da sisa na silikonske bradavice, zato i ostaje gladna. A to sto ti grudi nisu nabrekle ne znaci da nema dovoljno mleka u njima, i beba sto vise sisa tebi je veca proizvodnja mleka. Ako tokom dana zeli mnogo da sisa to mozda znaci i da zeli da se mazi, nije uvek gladna ;) dohrana je zadnja opcija, i ne treba olako posezati za njom, ali to je samo moje licno misljenje naravno.:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »