Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1515
Ostavite komentar
Mozda trebate da obratite paznju sta jedete, moguce da kroz mleko unosi nesto sto mu stvara grceve jos vise.
Probajte sa kapima Esen Bak kolik, nama su jako pomogle.
Posavetujte se sa pedijatrom... Mozda joj ne odgovara nesto sto Vi jedete...
Mame, dali vam se desava da beba dok spava ne piski, kada se probudi tada napuni pelenu? Meni se desava ovih dana da moja beba kada se probudi ima suvu pelenu, a kada je budna tada piski. Inace beba ima dnevno 5-6 mokrih pelena ( ne bas prepunih)
Moj mali isto tako ne piski nocu ali ujutru oko 6 th napuni pampers i danju piski 5,6 puta

Pa i ne bas. Moja uvek kada je skinem za kupanjac tada uvek piski 😄
Ja dojim bebu ali primetila sam da mi se gubi mleko. Uvela sam dohranu hipovu,stavljam je na dojku jede ona ali nemam ga dovoljno. Kupila sam bozu da pijem,sta da radim da povecam kolicinu mog mleka? Pomagajte
caj od anisa, kima i komoraca je spas.. ja bi ujutro napravila 6dl(u prokuvanu vodu po kasicisu od svega, i ostavila da odstoji 20ak min pa bi ga procijedila) i odma nakon dorucka popila 2dl, a ostalo bi stavila u termos i pila pola poslije rucka i pola nakon vecere. prvi dan neces vidjetu beliku razliku, al vec od drugog dana mlijeko nadolazi kao ludo :) ja sam u jednom momentu nakon sto se on najede (a jako je alav) izmuzivala jos 60 do 90 ml.. a onda sam to kasnije radila odmah na pocetku dojenja da bi njemu ostajalo ovo masnije mlijeko..
a i raj caj je super za probavu :)
Ne dodaji nista.Stavljaj bebu sto cesce da doji i pij punooo tecnosti.Vode, supe, corbe i opet vodeee.Odmaraj sto vise mozes i vratice se.
Dobre su i fitolat tablete,ja i pijem i vodu i cajeve i sok od jabuke ne vredi da ne pijem fitolat
To koliko mleka imas zavisi od kolicine mlecnih zlezda u dojkama, ja sam pila bozu i pomogla je na kratko, kao i hippov caj za mame. U svakom slucaju sto duze dojis to bolje za bebu, al ti na to i ne mozes bas mnogo da utices.
Stavljaj je sto vise da siki. Sto ona vise vuce tebi ce vise mlijeko nadolaziti. Meni se desavalo dan dva da primjetim da mi se umanji kolicina mlijeka ali nisam nista uvodila od dohrane. Opet se vrati na isto. ja pijem dosta soka od jabuke. Svi su mi rekli da je to dobro za mlijeko. Bitan ti je i san jer odredjeni hormon koji utice proizvodnju mlijeka se aktivira u snu. Ako imas vremena lezi popodne bar po sat vremena - to mi je rekla patronazna sestra.
Hvala ti Jovana,probacu bas
Draga,odlican je humanin caj za dojilje, ja ga pijem od pocetka i mogu ti reci da je odlican i da pomaze. Pomaze i to da poslesvakog dojenja nesto pojedes.
moj bebac 7. puni 3 meseca.dojila je do skoro 2.meseca mleko mi je samo stalo.sada koristim baby lak.popije po 120ml , na svaka 2h.sem nocu posto noc prespava.Da li da nastavim sa takvom hranom ili da menjam ishranu.msl da li ima nesto zdravije i bolje.
moj sin sutra puni 3 mjeseca..I vec odavno pije 180ml na svaka 4 sata spava i celu noc ..Nekada se zna desiti da popije 150ml ali izdrzi 3 sata da ne jede...Probaj mu dati vise tj. drzat ga malo gladnog pa onda dati vecu kolicinu da bi bio sit 3-4 sata
Dohranu smete da dajete na najmanje 3h, jer se ona sporije vari od majcinig mleka. Posto ima tri meseca bebac moze da pije i 150 ml po obroku al nikako manje od 3h izmedju njih.
Pozdrav. Beba za 4 dana puni 3 mjeseca. Na AD je i pije 165 ml svaka 3-4 sata preko dana. Ima obrok oko 22h i onda se ponovo javi oko 5 jutro. Da li je normalno da beba u ovoj staroanoj dobi prespava cijelu noc i bude bez hranjenja 7 sati? Kada su vase bebe pocele da spavaju tako po cijelu noc? Mene iskreno to brine. On napreduje lijepo javi se uvijek kada je gladan.Hvala na odgovorima.
Moja beba 1.01.puni 3 meseca i pije samo Hipp preko dana pije 150ml oko 22h dam 180ml i zaspi mi oko 23h i spava do 7 ujutru ne budi se da jede celu noc spava od kako je napunio 2 meseca
Takodjer bebi zaspe oko 21h i budjenje je oko 4, 5... lijepo napreduje sto je najbitnije 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »