Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Sa 5.5 meseci i nisam uvodila postepeno nego sam jednostavno presla na 2.
humana
Koje AD formula je u pitanju?
Pozdrav svim mamam, moja beba je do pre 10dana bas lepo spavala preko noci, da bih u poslednje vreme se budila, plakala i bila izrazito nervozna preko noci, da li se nekome desava slicno? Za nedelju dana puni 6 meseci.
Sve isto. Kako je napunio 5 mjeseci krenuli smo sa uvodjenjem kasica. i nakon nekoliko krenulo je cesxe budjenje nocu, trazenje sike i spavanje u nasem krevetu uz mene i miris sike. To nocno ponasanje moze biti od uvodjenja hrane, od zubica, skok i sl. Ali kako vrijeme vise odmice sve sam sigurnija da je skok. Evo u zadnjih par dana imamo nove konkretne "rijeci" i to blja blja blja, okretanje u krevecu preko dana da su noge provucene kroz ogradu, podize glavu kad lezi kao da hoce da ustane, a nocni podoji su poceli da idu na 3 sata. I nadam se skorom povratku u krevetac pa da se i mama malo naspava.
moguce da su zubici,i mom se desava isto....
Moja beba za desetak dana puni sest meseci, jako je lepo spavala do pre nekih mesec dana... Od pocetka je samo dojim, poceli smo neko vreme sa kasicama, sve je lepo prihvatila, ali vec mesec dana se budi nocu na 2-3sata da sisa i zaspi ili malo bude budna pola sata i zaspi. Joj, a tako je lepo spavala celu noc... Pokusali smo i ranije da spava i kasnije i kasice i ranije i kasnije, svasta, ali eto. Ja sam sama oko nje, muz je sa njom tek posle 17h i to mi je jedino da malo odmorim, nemam pomoc i bas mi tesko pada. Sve mislim da su zubici(samo sto joj ne izbiju jedinice donje) ili skok u razvoju... Inace je jedna vesela devojcica, obozavam je, pa se nadam da ce i ovaj period proci, samo da su nam bebice dobro🤗, pozdrav svima!
I mi imamo isti problem... tako mi tesko pada to. On se nocu budi da bi ponovo jeo sto nije radio od mjesec i po a sad ima za nedelju 6mj. Mozda je skok u razvoju ili zubici... nadam se da ce proci i vratiti se na staro brzo
Isto i moja. Preko dana super, a nocu se budi bukvalno na dva sata ,nervozna ,vrti glavom i baca cucu :)
Za koji dan puni 6 .
mozda su zubici...a i bebe se menjaju nonstop..moja se sad sa 6 meseci budi cesce nego kad je imala mesec dana i budila se skoro tacno na 3h..
Pozdrav, imamo 2 kutije Aptamil 1 ako nekome treba,kupili smo vise ali beba je presla na drugo mleko.U roku je.Platili smo oko 880din, prodali bi za 600din po kutiji.Nalazimo se u Zemunu....Veliki pozzz za sve!
Cao mame, imam jedno pitanje.
Porodila sam se u maju juce mi je stiglo resenje za porodiljsko. Da li znate ko treba da isplaćuje poslodavac ili drzava?
platu dobijate od drzave
Stiglo tek nakon 6 meseci ?!

Država uplaćuje poslodavcu na račun novac pa poslodavac prosleđuje na vaš račun..
Zdravo mame :) Ja imam malog prozdrljivca od bebe, za 10 dana punimo 6 mjeseci, a on meni jede i dalje na 2 i po sata. Pije 180 ml AD mlijeka. Ima 10 kg i 100g. Kad jedemo kasice, moram da ga ogranicavam, jer bi pojeo koliko kod mu se spremi, a posle 2 sata trazi mlijeko. Dr mi kaze da je beba jednostavno takva. Inace jos se ne okrece sa ledja na stomak. Ima li jos neko slicna iskustva?
Probaj da bebi povecas kolicinu mleka koju pije, npr.220ml pa ce verovatno da proredi sama.
Moj bebac je malo sitniji 9300 gr, sav je kao loptica, pa kad se okrece nekad '' zapne", malo mu pomognem :) Mozes da odvojis dnevno pola sata za vezbice sa njim, za par dana ce vec nauciti ponesto, bebama nekad treba pokazati sta sve moze. Mislim da ih treba pustiti da jedu koliko zele ako im se tezina koliko toliko podudara sa visinom, pa ni odrasli nisu svi isti, zar ne? Meni je doktor rekao da izbacim nocni obrok, a ja sam ga pitala - koji? :) Moj bebac sisa, I nema sanse da bi se smirio nocu bez toga. Kasice jede vrlo malo ali ga dojim na zahtjev, sto je nekad svaki cas. Pustim ga da sam bira kada I koliko ce jesti. Pozdrav mamama I bebanima :)
I mi imamo jednu izjelicu... isto ima kila kao i tvoja beba... ali mi smo poceli striktno da je dajemo na neki 3,5 sata i ima 5 obroka... izbacili smo joj nocni obrok... kad se probudi dajemo joj caj...
Pozdrav svima! Pomagajte..Imamo bebu 6 meseci i zamrzivac pun mleka koje je moja zena ostavljala jer je imala dosta viska u nameri da cuva za nase dete. Ali hvala Bogu ne treba mu, doji ga i dalje a sa mlekom ne znamo sta da radimo. Cuvano je pravilno, higijenski, i nase dete bi ga koristilo da ima porebe. Da li neko zna kome mozemo da damo? Ima oko 10l. Neonatologija ima svoju proceduru i ne primaju mleko osim ako nije u njihovim ambalazama itd, Zvecanska ne praktikuje to, Narodni front takodje.. Velika je steta da se baci, rok mu je 6 meseci a do oktobra nesto vec mora da se iskorosti.. Javite se za vise informacija. Hvala unapred
Mi koristimo to zamrznuto mleko za spremanje cvrste hrane. Bebec obozava kasice sa ukusom mleka
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »