Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Mi smo uzeli pre 10ak dana kada su poceli da rastu i gornji kecevi, cini mi se da manje stavlja ruke u usta, Ali nije da je neka promena izuzetna.
Mojoj bebi je ublažila simptome, ne pomaže nam u potpunosti, ali i to je nešto :) Od kad je nosi manje stavlja ručice u ustima i manje je nervozan. Dok ne pokušaš ne možeš znati. Mada, svaka beba je priča za sebe, što se tiče ogrlice mišljenja su podeljena, kao i za sve ostalo. Nekome pomogne, nekome ne.
Da li neko ima problem sa žitnim kašama? moj bebac ih jeo super, sve bi pojeo. međutim, već 10 dana muku mučim. krene i posle 6,7. kašike neće više. Menjala sam i ukuse i proizvođača ali neće. Ne znam šta da mu dajem za taj pretposlednji obrok.
Vidim da je mozda kasno za odgovor, ali mozda pomogne drugima. Kad je moja beba pocela odjednom tako da negoduje posle nekoliko kasicica, dam joj vode, popije par gutljaja i onda opet hoce da klopa. :) Mozda im prosto budu suva usta.
probaj da razblazis kasicu mozda mu je jaka ja sam svom bebcu na taj nacin uspela sad vec mozemo polako da jedemo po propisanom uputstvu
Moja beba vec mesec dana sedi sama.Od obroka ima sve,dorucak,rucak,uzinu i veceru.Unosi sve sto mu je potrebno,zitarice,voce,povrce,meso.Jedino imam problem sto nece da pije mleko tj pije samo pre spavanja.A sto se tice tih grickalica,ponekad izmedju obroka pojede plazmu.Da li se trebam brinuti zato sto pije malo mleka?
sve je u savrsenom redu beba sama redukuje potrebe obzirom da sve jede treba najjmanje da te beine sto polako izbacuje mleko i super sto pred spavanje popije pomaze mu da lepo zaspi a ujedno nije teaka hrana za varenje u toku noci
Mi se oko ishrane savetujemo sa nitricionistom, prema njenim uputstvima beba ne bi trebala da pojede vise od 120ml kase (povrtne, vocne, zitaricne...) i ne vise od 50ml soka, posle svakog obroka da se ponudi mleko pa ako hoce hoce... :)
I moj bebac otkad jede čvrstu hranu preko dana skoro i ne sisa, al zato pred spavanje me posrče skroz. Sigurno nisu gladni 😉
I moram da napisem misljenje za plazmu, da je takodje prerano jer znamo koliko je zapravo stetna zbog soja lecitina itd. i da je GMO. 😁 U ovom uzrastu bebac moze da koristi svih sedam zitarica, pa bolje da jede njih sa vocem umesto sto gricka plazmu. Zdravije je...ima vremena za plazmu i ostale slatkise.
Prerano ste uveli sve obroke. Mleko bi i dalje trebalo da je osnovna hrana, pa verovatno zato ga ne pije jer je sito. Po preporuci u ovom uzrastu treba da ima jedan slani obrok i vocnu uzinu ili vocni sok izmedju obroka. Ostalo 5 podoja ili adaptiranih mleka.
Moja beba od 5 meseci sedi sama.Sto se tice hrane ima dorucak,rucak,uzinu i veceru i kako kad gricka plazmicu.Jedino imamo problem sa mlekom,pije samo pred spavanje.Da li se trebam brinuti zbog toga?
Kad kažete sedi sama mislite sama ustane ili je vi postavite a ona sedi ?
Moja bebica ima 6.5 meseci. Jos uvek ne sedi niti je forsiram. Ortoped nam je rekao da je ne forsiramo sa sedenjem do 8 meseca. Beba ce sama sesti kad oseti da je spremna, isto kao i za okretanje sa stomaka na ledja i obtnuto. Ako se forsira sa sedenjem kicma najvise strada. Moja beba je po ceo dan na podu sa igrackicama. Sama je naucila da se okrece, da se podize rukama kad je na stomaku, hvata igrackice itd pa ce i sama nauciti da sedi.
Mame mislim da niste u pravu sto se bunite protic Bebca.. moja devojcica ima 6,5 meseci i vec mesec dana sama sedi, a da vam ne pricam i da je ustala i da stoji najnormalnije drzeci se za krevet, sto ili za sta vec nadje.. a sto se obroka tice, mi mleko imamo samo ujutru i uvece, dorucak, rucak i uzinu i savrseno jede i uvek u stolici za hranjenje jer to je apsolutno tacno da ako ih hranimo gde stignemo, posle ce biti gadno..!!!
Na koji način dođje u sedeći polozaj ?
moja beba je 6 m i 3 tjedna samo s rukama lupa po bilo cemu krevet,hastal i ostalog jel treba da se brinem ??
Ne i moja radi isto, to je normalno 😉
E jaoooo pa kakvi krekeri i keksici....pa dal da joj dam ciniju kokica i pustim neki horor da se uspava 😁😁😁
Salim se malo....al ovaj put ste bas otisli predaleko sa tim sedenjem a o grickalicama da ne pricam. Bebac ne traumirajte mame hehehehe.
Mislim da ove nedelje razvoja nisu realne. Mozda moja beba je ispod proseka, ne znam. Ne sedi sama, puze kao vojnik to jest kao da pliva. Imamo dva obroka. Podoj, voce sa zitaricama, povrce za rucak, podoj, podoj, podoj, podoj. Ne znam tacan broj podoja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »