Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
Ista stvar i kod nas sa djecakom iste dobi. Vec 15tak dana po danu jako malo spava i vrlo je nervozan, a uvece je tek borba s njim, da bi nam pedijatrica rekla da su to i dalje grcici odnosno smetnje probavnog trakta. Ponovo smo od neki dan ukljucili kapi Sab Simplex koje smo ranije koristili, no tada bez specijalnog efekta osim sto ga je boljelo i znao je vristati/plakati kad treba da kaki ili prducne. No, poceo je sad bolje spavati po danu od prvog davanja kapi Bogu hvala. Koliko ce to drzati, ne znam, ali preporucujem da ukljucite nesto od toga ( Sab Simplex ilk Espumisan). Mi smo ih ukljucili po principu "aj da probamo, ne moze da skodi". Srecno!
Drage mame, moja beba je izašla sa 3.970 iz porodilišta, prva kontrola 5.300, druga kontrola napredovala 600gr. Tj 5900. U dužini je porasla svega 7cm. Ona normalno Siki, zadnjih desetak dana je zamenila dan za noć pa samim tim manje je dojim. Dali je 600gr ipak premalo napredak? Hvala
Nije, i 600gr je napredak, ti samo nastavi da dojiš na zahtjev. Sad kreće period kada bebe sporije dobijaju na kilaži, pogotovo dojenje. Kažu da dojena djeca napreduju sporije ali zdravije. Tako je nama pedijatar objasnio.
Drage mame,imate li iskustva sa vitaminima D3K1 do kog meseca dajete bebi i da li neko daje omegu bebytol?
do kraja treceg meseca,posle se prelazi na D3 kapi. tako je nama patronazna sestra rekla a i pise u uputstvu
Pozdrav ana, supruga i ja dajemo vitamin D3+K1 beba nam ima 2meseca i 3 nedelje najverovatnije ćemo joj davati dok ne napuni 3 meseca, omegu iskreno nismo davali.
Moj pije i d3k1 i omegu.. jos malo puni 3 meseca
Cao, pedjatar je nama rekao D3K1 do navrsenog treceg meseca, a onda samo D3 sa omegom :) pozdrav!
Zdravo mame. Moja mala Tara ima 2.meseca i 3.nedelje. Zanima me da li smem da je nosim u marami za nosenje beba?
Meni je pedijatar rekao da je marama najbolja, ali eto, ima raznih mišljenja. Na žalost, moja Tara još uvek nije ljubitelj takvog nošenja. Mislim da je bolje da se bebica što pre navikne jer će kasnije biti teže.
Doktori rekli u drugom.mesecu da se skine siroki povoj,kukovi ok,leto,bebi vruce,marama,kenguri setnja.... evo sada 3,5 god sve u najboljem redu.
Nama.je pedijatar rekao da nam ne bi savetovala da stavljamo bebu u marami zbog kukica...Inace smo matamu dobili na poklon i bas mi je bila zgodna za nosenje...Najbolje proverite s pedijatrom...
Sin je rodjen 08 septembra,oko 21h sisa i spava do 4-5 i tad se prvi put budi da sisa i nastavi da spava do 7.Tad ustanemo popijem kafu sa muzem on ode na posao a u medjuvremenu presvucem i sredim bebu i oko 8-9 opet spavamo do 11-12 dok ne ustane stariji sin koji ima 15 meseci.Popodne spavaju obojica,stariji spava jednom po 2-3 sata i mladji tad spava isto a i kad mu se spava on zaspi i spava po 1-2sata sve zavisi.
Moja beba je rodjena 06.08. slabo mi je napredovala cak upola od proslog meseca na dohrani je većinom jer ja nemam mleka dovoljno za nju jede od 60-120ml na 2-4h a ponekad nece ni da jede. Poceli su zubici imamo grcice da li zbog toga ne zeli da jede?
zubi sa 2,5 meseca?
Mame, s koliko su vasi bebaci
poceli duze da spavaju nocu? Moja zaspe oko 22h i onda ide budjenje svako 2h, nekad i manje. Po danu spava 3x po 40ak min. :/ Ima 2mj i 20 dana.












Jao citam komentare i mislim se blago mamama! Moj decak ima 2,5 meseca. Jede uvece oko 22h, probudi se u 2h jede, pa u 4-5h jede prespi 15min i tada obicno krecu grcevi i i opet oko 7h jede. Pri tom od ta 4-5h u zoru kad se probudi vise nema spavanja, nosanje i prespi po 15min i budi se. Preko dana jako slabo spava. Bas se mucim postajem neispavana i nervozna nista ne mogu ni da uradim od njega preko dana a imam i cerku od 4,5 god. Jedva cekam da prespava noc samo malo da se odmorim onda ce mi sve biti lako.. Poz svim mamama.
Cao, evo i ja da se javim moja bebica ima 2 mjeseca i 3 nedelje i evo ima vec desetak dana kako uvece zaspi izmedju 22h i 23h i spava do 7h ujutru i tek tad se probudi jede i presvucem je pa nastavi do 10h
Sve zavisi od bebe do bebe... nasa bebana ima 2,5mj i vec neko vrijeme ima obrok izmedju 23-24h i onda sledeci oko 6-7, a od tada na svaka 3h. Uglavnom je na ad mlijeku.
Moja zaspe oko 23h, obrok joj je oko 21h nekad 22h. Budi se oko 4 ili pola 5. Ja sam zadovoljna. Sin kad je bio mali tako budio se na dva ili tri sata.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »