Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
760
Ostavite komentar
Probaj nesto drugacije da joj dajes, i slatke i slane, mozda joj se prva nije svidela pa pokusaj sa necim drugim.
Jovana, to isto i moj bebac radi, a pokušala sam svašta da bi jeo i dzabe. Takodje ima 7 meseci sada. Verujem da je to zbog izbijanja zuba, takav period
Pozdrav mame,

Beba ce za 7 dana napuniti 7 meseci, i nikako ne spava. Ni danju ni nocu. Ritam nam je isti od kad se rodio, u pola 9 kupanje, mleko i spavanje. Al on se u toku nocu milion puta probudi, ne place nije gladan jer mu ponudim i nece,prosto nece da spava. U 5h je vec skroz budan i ne postoji opcija da nastavi spavati. Zubi nisu, jer nisu desni otecene, ja ne znam vise sta da radim.
Moguce da ga muce zubici nema sta drugo, proveri da nema temperaturu ali nema sta da ga muci osim zubica, oni se ne vide dok ne izrastu ali ga to iznutra svrbi pa mozda zbog toga ne moze da spava.
Prolazite kroz takozvani skok u razvoju, faza ce trajati najmanje nedelju dana a nakon toga cete videti neku novu veštinu kod Vaseg deteta npr. pocece da puzi, da sedi... Mi smo je prosli pre nedelju dana a trajala je dobre dve nedelje i sada i puzi i sedi a ponovo spavamo po 8- 9 sati u cugu ..Tokom faze skoka u razvoju budio se na svakih sat vremena, najvise dva..
Draga Ena , hvala puno na odgovoru. Faza je prosla a nista novo nismo naucili nazalost decak ima 8 meseci nece da puza, sedi sam ne pada al eto nece da puza. Svaka cast za vase bebce 😊🤗
Mame koliko vase bebe spavaju u toku dana? Moja uglavnom ne spava uopste i to me jako brine jer bi u ovom uzrastu trebalo da spava oko 3-4 sata dnevno. Problem je u tome sto se njoj jako spava, do te mere da se nekad cak i zacenjuje od plakanja a ne mogu ni na jedan nacin da je uspavam, eventualno zaspi na sisi na 15-20 minuta i to je to. Da napomenem da je uvece uopste ne uspavljujem kao i tokom noci ako se probudi da sisa, uspava se sama, spustim je u krevetac skroz budnu, samo me pogleda, okrene glavu i zatvori oci. Ne shvatam zasto joj je onda u toku dana toliko problem da zaspi? Idemo svaki dan napolje na svez vazduh bez obzira na vreme, kuci se igra na podu i aktivna je, inace je veoma raspolozena i nasmejana beba, tako da ne verujem da joj nesto fali. Probala sam da je uspavam u rukama, u kolicima, da zamracim sobu pa je stavim u krevetic isto kao nocu kad spava, sa mnom na velikom krevetu i ne vredi, jedno vreme ju je uspavljivalo kad joj pevam "Tiho noci" ali vise ni to ne pali.
...spava ukupno neka 3,5h,otprilike. Kad je ja uspavljujem onda duze spava :D
Pozz
Probaj da joj stavis cuclu,to ih umiruje. Ja moju tako,stavim joj cuclu i drzim uspravno u narucju i mazim po glavici,umiri se i cim zazmuri ja je spustim u krevetic i nema problema. Nekad i sama zaspi bez mene,a to cinim kad vidim da je nervozna. Ali opet,nisu sve bebe iste. Srecno! :)
Drage mame, potreban mi je jedan savet! Imam cerku od ne punih 7 mjeseci, i ona za sve reaguje vriskom, kad je raspolozena i kad joj se spava samo vrisak pa malo cuti opet vrisak, tako glasno i tako cesto da je to vise iritantno, probala sam da je zavaram sa necim kad krene vrisak, nista opet isto. Sta da radim?
Ako je to vrisak obicni, bez placa, onda je po meni to uredu. Beba isprobava svoje glasnice, vjezba govor na svoj nacin. S vremenom ce nauciti i da kontrolira izlazenje zvukova iz grla. Moja beba isto na dosta stvari vristi, i vidim po njemu vas vrisne i sam sebe slusa i prati sta se desava. I pustim ga :)
Zdravo mame, moja beba je na ad od pocetka, medjutim i dalje se budi nocu na 3 sata da jedr, nezavisno koliko ml popije. Imate li neki savjet kako da produzimo spavanje. Cuclu nece, vodom ga zavarati ne mogu.
Probaj da je prebacis kod sebe na krevet i da das flasicu,uz tebe ce verovatno zaspati i nece se buditi tako cesto.Ja sam moju bebu oko 5 ujutru prebacivala kod sebe,sisala bi pola min i onda bismo obe nastavile spavanje do 8.
Savjeta za takve stvari nema, beba nije gladna nego trazi paznju, trazi mamu, utjehu. Pokusajte je uspavati nekako opet ili prebaciti kod sebe u krevet da zaspe
Zdravo mame, zanima me koliko vase bebe imaju kg i koliko su dugacke. Moja beba za 10dana puni sedam meseci i ima 6300kg i 65cm.Zanima me jel je to ok, jer dr na kontroli nista nije rekla povodom toga. Na adaptirano je mleku i pre dva meseca poceli smo sa uvodjenjem kasica.Beba se ok ponasa,super je beba nema niceg cudnog u njenom ponasanju, ali me zanima da li je to ok za njen uzrast? I ne znam sta da radim sto se tice kravljeg mleka,dal da ga uvodim ili ne?
To je sasvim normalno dok ne dostigne do 10kg jer realno gledano za tako malu bebu to je previse.
I mi imamo 6200 sve je ok samo u nam bebe manekenke :)
Nasa beba lepo klopa I sisa, sitna je kao Vasa. Sve je u granici normale. Sama se podize da stoji I sedi. Dr je jutros rekla da je izuzetno zilava. Zuba nemamo...
Moj sin ima 6mj i 3sedmice, sad ima 10,200g ima samo jedan cvrsti obrok jos uvijek, ostalo je na sisi..
kravlje mlijeko nemojte davati prije godine, beba je sitna i potrebno joj je jos uvijek adaptirano mlijeko, jer minerali iz kravljeg mlijeka sprecavaju apsorpciju zeljeza i postaje beba anemicna, nije hranjivo a ni zdravo za malu djecu..
Moja beba je bila sa 6 meseci i deset dana na kontroli i ima 8 kg i duga je 71 cm. Rodila se sa 3, 250 kg i 50 cm. Dosta je porasla u visinu. Dr je pohvalila. Devojcica je ali je napredna. Sisa i dalje, a kasice sam uvela sa 4 meseca i tri nedelje. Ima dva slana obroka i jednu uzinu, a ostale obroke sisa. Planiram sa sedam meseci da uvedem jos jedan obrok.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »