Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
moja beba ima 3 ipo vec je dajem kasice i jabuke rargarepe i sokića
Pozz mame beba ima 4 mjeseca puna danas kada sam joj mjenjala pelenu (muskic je upitanju) vidim da je mokrio i na mjestu gdje mu je bila pisa tacno, skroz svijetla narandzasta mala flekica. Ne znam da li je to krv ili sta?? Imate li iskustva s tim trebam li ici pedijatru odmah zbog toga? Nije do sada to se desavalo. Inace beba ne doji na AD je sve uredno dobija na kilazi, veso, spava normlano ponaša se normalno. Hvala na odgovorima.
Upitanju je ustvari nakupljena so iz urina i sasvim je normalna pojava, ja imam decaka istog uzrasta i desilo se vise puta. Trag boje cigle i vise praskastog stanja. Nije razlog za brigu! I nije rec o dehidrataciji, i u bolnici prvih dana nam se isto desilo i sestre su mi rekli isto.
Upitanju je ustvari nakupljena so iz urina i sasvim je normalna pojava, ja imam decaka istog uzrasta i desilo se vise puta. Trag boje cigle i vise praskastog stanja. Nije razlog za brigu! I nije rec o dehidrataciji, i u bolnici prvih dana nam se isto desilo i sestre su mi rekli isto.
Nama se to desilo pri izlasku iz bolnice. Zvali smo i halo bebu i rekli su nam kad je narandzasta boja da je beba dehidrirala i da joj slobodno dam malo vode. Tako da se to samo tad desilo i sada je sve kako treba.
Pozdrav mame.
Moja beba ima 4 mjeseca na AD-u je dojen mjesec dana. Ima sada 6.5 kg rodjen je inace malo ranije i sitniji sa 2865 gr. On je vesela i zdrava beba. Tokom dana spava mozda 3 puta ne duze od pola sata. Ali zato po noci prespava cijelu noc. Posljednji obrok mu bude oko 22h i budi se oko 5, 6 najkasnije oko pola 7 ujutro da jede. Inace jede 180ml/200 Aptamil 1. Svaka 4 sata u prosjeku. Pedijatrica mi je rekla da je to ok i da se ne radujem previse da to nece potrajati vec da koristim dok mogu da se naspavam. Ali ja se opet brinem da bude toliko bez hrane... Da li ima neka mama sa slicnim iskustvom ili je vec to sve prosla da podjeli isto da me bar ohrabri i kaze da je sve to ok? Hvala.
moj sin isto ima 4mj. i od 2 mjeseca spava celu noc..navece u 23.00 jede i do ujutro oko 5-6sati i tad jede i odma zaspi do 10sati...On ce se probuditi kas bude gladan...Moj imaao sa 3puta mj. 7.600gr sad za koji dan idemo na kontrolu pa cemo.videti koliko se ugojio..Nista ne brini on ce sam da trazi kad je gladan.. 😁
moja cerka puni 4 mjeseca sledece sedmice,ima 6500 kg,isto preko dana spava slabije ali zato vec i 8 hoce da spava,znaci jede negdje oko 19:00,popije od 120-160 ml(aptamil 1) i spava do ponoci,jedan,probudi se sama kad je gladna,jede ponovo i nastavi do ujutro do negdje 06,06:30,zavisi,vesela,fino napreduje,tako da meni trebalo da brinete,jer kad su gladni probude se i mislim da se sada vec regulisu sami😊
moj sin ima 4 meseca isto celu noc prespava i tako vec poslednjih mesec dana ,probudi se ujutru oko 6 ali mu preko dana dajem svaka dva ipo sata da jede
Moj decak ce cetiri meseca ,doktorka mi je rekla da mu ne dajem jos kasice ni sokice dobro napreduje od mleka,ali ja ipak pocela da mu dajem sokice
ne znam kad ste vi mame pocele da dajete cvrscu hranu 😄
Ja sam mom pocela prije nekoliko dana davati kasice... 30og puni 4 mjeseca.
Prvo jabuku tri dzna, pa jabuku i sargarepu tri dana... sjutra cemo vidjeti sta cemo. Mislim da cu pirinac i sargarepu, onda pire od krompira i tako... :)
Zdravo. Imamo situaciju sa gasovima (ne grčevi, baš gasovi). Beba 3m i 3ned, iskljucivo dojena na zahtev (na 2h jede). Od pre dve nedelje se noću oko 3 budi i ne moze da zaspi dok se ne isprducka (nosanje, ljuljanje, masaza stomaka). Jedino s cim mogu da povezem je da smo tad krenuli sa Biogaja kapima koje sadrze i D3 vitamin. Sa obicnom bio gajom se ne secam da smo imali toliki problem. Kakva su iskustva? Kako resavate? Kada bi otprilike trebalo da prodju? Cvrstu hranu ne planiram da dajem dok se to ne stabilizuje.
I mi smo imali problem sa grcevima od biogaje d3 sa probiotikom.
Pardon. Lana, ne Jovana, moja greska.🤭
Hvala, Jovana. Probali smo tako i izgleda da stvarno ima pomaka. Usput sam promenila probiotik, sad pije Linex umesto bio gaje. Poslednjih par noci je mnogo mirnija, bolje se naspava. 😋 Hvala punooooooo
Probajte sa tim probiotikom, ali bez dodatka D3 vitamina i dajite D3 vitamin u nekom drugom obliku ujutro ne predvece, jer meni je receno da on moze izazvati te grceve i gasove kod bebe pa da ga dajem ujutro da se beba ne bi uvece mucila pred spavanje. Mi smo imali strasne grceve, ali su prosli ostali su ti problemi sa gasovima bas to sto kazete prdi mu se, a ne moze. Ja sam onda poslije svakog hranjena ili u toku hranjenja ga podizala bar jednom da podrigne i radila sam vjezbice nogama mu znaci kao da vozi bicikl on bi na taj nacin olaksao se isprduckao. Jer djeca nemaju jos razvijene misice stomacne da se stisne i prdne. To je proslo sve sa nekih nepuna 4 mjeseca sada vise ne uzimamo probiotik ima redovnu stolicu i prdi kada mu se prdi bez problema. Sretno.
Da li je nekome isplacena nadoknada od 100000 din, a da se porodila u avgustu? Meni je stiglo resenje pre dva dana da mi je odobreno. Hvala, pozdrav!
Porodila se u avgustu,predala papire pocetkom septembra, dobila resenje pre 2 nedelje ali ne pare jos uvek ne stizu.. Duze ce nam trajati :D
ja sam se porodila i dobila odma sledeći mesec
Dete rođeno 27.7 a knjizica je stigla 4.9. Kragujevac
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »