Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
A sta se desava ako je trudnica pre porodiljskog bolovanja bila 5 meseci na bolovanu radi odrzavanja trudnoce? Da li se tih 5 meseci obracunava u ovih 18 meseci za porodiljsko?
Pre otvaranja porodiljskog sam bila prijavljena 6 meseci, a iznos naknade sam i za porodiljsko (3meseca) i za nastavak do godinu dana za negu deteta su mi izracunali kao zbir plata / 18, naveli ste da porodiljsko 3.meseca ne moze biti manje od minimalca,bez obzira na radni staz,pa me zanima da li je to i dalje u zakonu ili se bez obzira,za svih 12 meseci prima ista nadoknada koja moze biti i manja od minimalca?
Plus - kao osnovicu zarade su uzimali neto platu, a dobijeni iznos je bruto, drzavo Srbijo
IMAM JEDNO PITANJE,RADILA SAM 3 MISECA,UGOVOR ISTEKAO,GAZDA MI NIJE PRODUZIO,A BILA SAM TRUDNA DOK SAM RADILA...DA LI SADA IMAM PRAVO DA NESTO PRIMAM NA PORIDILJSKOM BOLOVANJU?HVALA U NAPRED
imas. saberi te tri plate i iznos podeli sa 18.
Molim Vas jedno pitanje. Sa cetvrtim detetom sam na porodiljskom bolovanju do 20 . novembra, s obzirom da sam opet u drugom stanju, i da cu odmah nakon porodiljskog otvoriti trudnicko sta ja mogu da ocekujem od plate ( inace zaposlena sam u Javnom preduzecu ), cujem da cu se po jovom zakonu voditi kao da nisam radila, jer oni bolovanje ne racunaju kao da si radio. Zna li neko kakva je procedura za mene.? Hvala unapred.
Eulazi vam u obracun predhodno porodiljsko bolovanje ali ne i trudnicko znaci, ja sam sad primila resenje inace u istoj situaciji sam kao i vi
Imam pitanje... imam 10 meseci staža. S tim da su mi ugovori svi bili na tri meseca... i svaki put kada sam potpisivala nov ugovor, prvo sam potpisala otkaz... Da li to znači da mi se ne računa 10 meseci, već samo poslednja tri, od poslednjeg potpisanpg ugovora?
mislim da se gleda radni staz ako je vezan i nemas prekida onda se deli sa 18, ako si radila samo 10 meseci onda 10 plata podelis sa 18 i to je porodiljsko,ako sam i ja dobro razumela...s tim sto prva tri meseca imas zagarantovan minimalac a posle se racuna kao sto sam gore navela...ako neke zene vec primaju porodiljsko po novom bilo bi super da jave kog u mesecu leze i da li je ovako kako sam napisala prosek plate da se deli sa18...
Ako moze sajt bebac da mi objasni evo ja sam na porodiljskom i treba u oktobru da pocnem da radim , imsm staz 10 god, da li to znaci da se ja racunam kao da sad tek pocinjem da radim bez obzira na radni staz jer ovo porodiljsko mi se ne racuna u prosek i da trebam da radim 18meseci da bi zatrudnela da bi imala od cega da zivim.
Trenutno sam na porodiljskom od 28.6.2017. to mi je treće dete. Opet sam trudna i trebalo bi da otvorim porodiljsko u aprilu. Zaposlena sam na određeno. Za prvo porodiljsko imala sam 10meseci staža. Nisam bila na trudničkom bolovanju. Sada mi je nadoknada 38560. Kako se računa u ovom slučaju nadoknada za sledeće porodiljsko?
Postovani imam trenutno 18 meseci radnog staza,s tim da sam imala 1 prekid u trajanju od 4-5 dana nakon 13-og meseca.interesuje me da li ce taj prekid uticati na ostvarivanje eventualnog trudnickog i porodiljskog bolova ja
U firmi u kojoj sam trenutno zaposlena radim 6 meaeci, a u prethodnoj sam radila 5 goduna, vezan mi je radni staz po prelasku iz jedne u drugu firmu. Zanima me da li se taj ukupni radni staz racuna za trudnicko bolivanje, ili samo ovaj od 6 meseci!
Mene zanima da li imam pravo na isplatu regresa dok sam na porodiljskom bolovanju?
Ne
da imas pravo
U stalnom sam radnom odnosu. Na porodiljskom sam od marta 2018 a prosek primanja zadnjih.18 meseci mi je oko 110 000 a meni isplacuju 81000. Kako je to moguce??? Sta da preduem? Staje sa mojih 30 000 ?
U radnom odnosu sam vec dve godine ali imam prekid u junu mesecu tri dana a tada sam bila trudna drugi mesec.U istoj firmi.Da li ce mi taj prekid praviti problem prilikom isplate porodiljske naknad,jer po novom zakonu treba da imam 18 meseci radnog staza da bi ostvarila pravo na porodiljsko i primala puni iznos
Poslednji primer u tekstu nije potpuno ispravan- zaposlena koja ima 6meseci zaradu koja je veca od minimalne ima prava na minimalnu zaradu na porodiljskom koje zapravo traje sam prva 3 meseca, onda se narednih 9 meseci nastavlja nega deteta koja se racuna kao ukupna bruto zarada/18 i moze pasti ispod minimalne zarade nazalost... sto bi u ovom primeru znacilo da zaposlena dobija 3 meseca minimalac a onda 9 meseci 13333.00...
Mislim da je bitno naglasiti da sada i bonus, regres, topli obrok isto ulaze u prosek koji se racna u tih 18 meseci a ne samo fiksin deo plate po ugovoru kako je do sada bilo.
A sta li je sa nama koje smo se porodile februara i ostvarile prava na porodiljskom po nekom od ovih osnova konkretno ugovor o delu obzirom da se zakon primenjuje od jula i to za nas ne vazi?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »