Komentari za tekst "Kada je idealno vreme za novu trudnoću?"

Komentara
20
Ostavite komentar
Cao zene, zanima me kada ste dobile prvi ciklus nakon spontanog (kiretaze).
u 9oj nedelji sam saznala da plod nema napretka i srcane reakcije. Dobila sam tablete da bih se plod ocistio, kada smijem sledeci put da ostanem trudna?
Koga pitate?
Imala sam spontani u 11 nedelji trudnoce, srce je samo odjednom prestalo da kuca. Dve nedelje pre toga pojavio mi se miom na materici a na levom jajniku imam cistu velicine 4cm jos pre trudnoce. U 6 nedelji sam imala neki kao braon sekret i te nedelje sam dobila tri injekcije i pocela da pijem utrogestan 3 tablete na svakih 8 sati... trenutno lekar ne zeli nista da mi kaze dok se ne oporavim , pa me zanima sta treba da radim kako bih imala uspesnu i zdravu trudnocu i kada bih mogla vec da radim na njoj?
Izgubila sam bebu u 11. nedelji i nekoliko dana, ona je imala 10.nedelja i nekoliko dana. Ništa nije slutilo... Ne vredi da opisujem kako sam se osećala, iako imam već dvoje dece. Posebno mi znači ovaj forum i iskustva, velika je podrška! Pozdrav svim članicama. Nadam se da ćemo sve dobiti "dugino dete".
Izgubila sam bebu u 6.nedelji. Nakon pobacaja ostala sam u drugom stanju posle samo mesec i po! Sad sam 9.mesec. :)
Zar ne treba da se saceka bar dve menstruacije da prodju?
Ja sam prvu bebicu izgubila u 4. mjesecu trudnoce, ali nakon 4 mjeseca sam opet zatrudnila i termin mi je 11.05.2018. Treba samo shvatiti da mi na to ne mozemo utjecati i nadati se boljem. Doktori su mi rekli da nije nista utjecalo na moj gubitak prve bebe (kao sto neki kazu da sport moze utecati na to ili da nesto tesko dizete...bla bla) , vec samo priroda nije odradila svoje dio i na to se ne moze utjecati. Rekli su mi da preko 60 % zena izgubi prvu bebu i da tek nakon treceg spontanog pobacaja traze uzrok.
Nakon kiretaze rekli su nam da nakon 2 mjeseca pokusamo ponovo i uspjelo je :) ... cekamo sincica.
koliko ovde ima ohrabrujucih poruka...😊 Ja sam bebu izgubila u 5 mesecu, cekacu jos par meseci pa cu da probam ponovo... Molim boga da sve bude kako treba🙏👶
Mi smo prvu bebu izgubili u 37.nedelji,posle 5 meseci sam ostala opet u drugom stanju i sad cekamo sina za Novu Godinu , glavu gore drage mame. I od goreg ima gore. Samo treba ostati pozitivan
Imala sam spontani u 10-oj nedelji, bebi je prestalo da kuca srce i ako se odlicno razvijala. Odmah posle prve menstruacije poceli smo da radimo na drugoj bebi. Kasni mi 3 dana, ocekujemo dobre vesti :-)
Tri dana nakon uradjenog testa mi je krenuo spotani. Trudnoca je bila oko mesec dana i prva u nizu. Definitivno je to bio sok, ali su me svi tesili da je to sam organizam resio i da plod verovatno nije bio zdrav. Sreca pa sam imala dobrog ginekologa pa je mene i decka uverio da ce sve biti uredu i da ce me ubrzo posle toga moci da radimo na novoj bebi. Ja sam licno imala krvarenje nesto duze,jer sam se bavila napornim poslom a na bolovanje, ne racunajuci lezanje u bolnici od dva dana i jedan dan kuci, nisam otisla ni dan,zbog glupih poslodavaca a i zbog svog glupog straha, "sta cu ako ostanem i bez posla". Zatrudnela sam posle nesto vise od 6 mes nakon toga i odmah nakon sto sam dala otkaz na tom istom poslu. :-D U petom mesecu sam i trudnoca mi je divna,niti sam imala mucnine, niti neke preterane bolove, bilo je bojazni da li sve ok sa bebom,zato sto kod proslog puta nije bilo moguce odrediti uzrok pobacaja, ali je i to hvala Bogu sve iza nas. Moj savet je da budete hrabre i pametne. Nema potrebe ni za zurbom a ni za cekanjem prevelikim. Odmorite i duh i telo pa u nove pobede. :-)
Ja sam imala spontani u sestoj nedelji.Doktor je rekao da se plod nije bio ni formirao i da to nije ni moglo da se nazove pravom trudnocom.U svakom slucaju to je za mene bio jako tezak period,mnogo sam bila tuzna i da nemam ovako divnog muza kraj sebe ne znam kako bih to podnela,jos teze mi je bilo kad sam u jednom trenutku shvatila da je i njemu tesko koliko i meni ali da se trudi da ja to ne primetim.Na sve nacine je pokusavao da me oraspolozi,zracio je vedrinom i pozitivnim mislima...doktor je rekao da sacekamo dva normalna ciklusa posle toga i da ponovo krenemo u "akciju" i tacno posle tri ipo meseca od pobacaja sam ostala trudna.Trudnoca divna,bez ijednog jedinog problema,ja se nikad bolje nisam osecala,Bogu hvala sve kako treba. Dobila sam divnog zdravog decaka koji uskoro puni sest meseci,nema vece srece i ljubavi! Samo mislite pozitivno i sve ce biti kako treba!
Ja sam prvu bebicu izgubila u 11 nedelji,nista nismo cekali ostala sam trudna posle mesec dana.Sada sam pred sami porodjaj serklaz mi je uradjen u 5 mesecu i hvala bogu sve proslo super za 7 dana ga skidamo i ocekujemo malu devojcicu...zene samo hrabro moj savet borite se i ne odustajte deca su nesto sto se nicim zameniti nemoze.

Ja sam ostala trudna sest meseci nakon spontanog pobacaja. Sada ocekujemo bebu u septembru. I presrecni smo. Zato glavu gore, kada se bol deli na dvoje sve se lakse prebrodi.
Posle 3 spontana pobacaja na pocetku trudnoce(dva uzastopna u vema kratkom vremenskom roku)imam dva sina od 4 godine i godinu dana...Utrogestan je zakon,da nisam njega koristila ne bi mogla da odrzim trudnoce...☺
Meni su se na moju veliku nesrecu desila dva uzastopna spontana pobacaja. Izmedju trudnoca je prosao samo jedan ciklus i uz doktorovo odobrenje ostsla sam opet trudna. Pre toga uradila sam sve moguce analize od obicnih briseva do imunoliskih i genetskih sve je bilo ok mada me je doktor na kraju uputio ponovo kod hemostaziologa na jos detaljnije analize. Prvu bebu sam izgubila u sestoj nedelji a drugu u devetoj mislim da nije potrebno da kazem kroz koji sam fizicki i psihicki sok prosla.
Sad mi jedino preostaje da cekam jedno vreme da mi se organizam vrati u normalan tok jer posle druge trudnoce sam imala i kiretazu.
Zelim samo da kazem drugim buducim mamama da ne zure u drugu trudnocu vec da daju sebi vremena da se zaista oporave i urade sve analize.
pozdrav svima
Ja sam ostala trudna posle tacno 6 meseci i bebana nam dolazi u januaru ako sve bude ok, a nadamo se da hoce. srecno svim buducim roditeljima
i ja sam ostala trudna posle tacno 6 meseci. stim da mi je prva beba umrla odma posle porodjaja. sada 23 idemo na caraki i nadamo se zivoj i zdravoj curici. zelim vam svima da u svojoj kuci cujete bebin plac. srecno :-*
Ja,sam prvu bebu izgubila u 26 nedelji, i istala trudna posle
manje od dva meseca,rodila
zdravog decaka koji ima 17 meseci,i sad cekamo jos jednog. Sve zavisi od zene do zene, i najvaznije psihicki biti spreman za novu trudnocu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »