Komentari za tekst "Prijava novorođenčeta kod matičara"

Komentara
61
Ostavite komentar
Dobar dan,ako sam prijavila dete kod maticara u opstini da li oni sredjuju novac od grada ili ja moram?hvala u napred❤
Dali maloletnice Dobijaju Dečiji dodatak ili morati neko iz porodice to da diže samo me to interesuje
Dali maloletnica koja ima 15 godina posle porođaja dobija dečiji dodatak i jednokratko ili mora da ima ličnu kartu za to
Ima li neko iskustva kada su deca iz dva braka da li postoji problem za prijavu novcane pomoci ?ako su na primer dva deteta sa jednim prezimenom i na jednoj adresi a trece novorodjeno sa drugim prezimenom i na drugoj adresi da se vodi.
U principu u Visegradakoj odnosno Klinicki centar za prijavu bebe bile su potrebne samo licne karte roditelja. Nakon tri potpisa na tri lista zavrsili ste sve racunajucu i jednokratnu roditeljsku pomoc.
Buduci da nove l.k. poseduju sve info pa i skenirano drzavljanstvo, i za reizdavanje ne traze ponovo dostavu papira nego samo uplatu, da li je onda dovoljna samo l.k. i izvod iz knjige vencanih za prijavu deteta?
Moze li se prema nasem zakonu detetu dati dva imena?
Cao.Moja beba je rodjena u Cg i ima njihovo drzavljanstvo.Ja jos uvek imam Srpsko.I cula sam da beba na osnovu mene moze da ima dvojno.Pa me zanima koja je procedura i sta je potrebno od papira?
Koliko je max. broj dana za ime deteta. I sta se desava kada se svi rokovi probiju.

P.S. Ako popizdim dobice ime "j.. svima m..."
Upravo sam podigao izvod iy maticne knjige rodjenih u opstini Rakovica. Potrebno mi je bilo samo vazeca licna karta i za 3min gotovo. Pohvala za slatersku radnicu.
Što se elektronske prijave tiče tu je nešto zapelo... Mi čekamo već dva meseca da nam dostave izvod. A suprugu pritiskaju sa posla da im dostavi.
POMOC!!!
Ukoliko majka odmah nakon porodjaja izjavi da ne zeli starateljstvo nad detetom i nije u braku sa ocem deteta, a otac preuzima starateljstvo, koji su procesi u tom slucaju?
Nismo vencani, ja moram da lezim, pa bismo te stvari ostavili kad se oporavim posle porodjaja. Da li izjava o priznavanju ocinstva kosta?
Za Novi Sad.
Kod maticara poneti obe licne karte na uvid kao i fotokopije i izvod iz maticne knjige vencanih. Na spratu u maticarskom uredu u sobi broj 4 se sve zavrsava.
Poštovani,
Bio sam u opštini Savski venac u petak 10.6.2016. gde su mi rekli da je OBAVEZNO prisustvo oba roditelja (bez obzira na bračni staž i dokumentaciju) jer oba roditelja moraju potpisati dokument koji se potom šalje u Ljermontovu. Tako da sam džabe išao sam...
Pozdrav
Da li može samo otac da ode da prijavi dete u opštini savski venac ili je potrebno da idu oba roditelja? U braku smo.
Drage moje, treba mi informacija u vezi sa izvodom iz matične knjige rođenih za novorođenče koje se vadi u Novom Sadu. Interesuje me gde se vadi i koliko košta ta procedura. Hvala unapred. :)
U toku je proces mog razvoda po tuzbi.Moj jos uvek zakonski muz podneo je tuzbu za razvod i proces je u toku.Meni je termin za porodjaj kroz 2 meseca a otac bebe nije moj jos uvek zakonski muz vec covek s kojim duze vreme zivim....Ako ne bude donesena pravosnazna sudska presuda o mom razvodu u trenutku rodjenja bebe sta da radim? Ne zelim da se moj jos uvek zakonski muz smatra ocem mog deteta jer on to nije niti da dete nosi njegovo prezime a on ne zeli sporazumni razvod...sta da radim? ???
U toj situaciji sam bila ja ,to je papirologija uzasna
Prvo mora da prodje mesec ,pa ce iz socijalnog njega da zovu da da izjavu da li je njegovo dete ili nije,pa onda ako ne da izjavu onda morate sudski da ga tuzite i jos mnogo tiga ,ja prolazim kroz to sada ,i dete se upisuje na tvog bivseg muza dok ne postane razvod pravosnazan,moje dete su upisali na bivseg
Isto me interesuje
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »